Инсулинова резистентност - тема 4

• 27 464
  • 932
  •   1
Отговори
# 870
Мими, ще се научиш, спокойно. Ако имаш желание де. Повечето неща са просто навици, които при желание могат да се превъзпитат.

# 871
Мими, най-добронамерено ти обръщам внимание да уточниш, за себе си, кои храни са въглехидратни. И да ги задраскаш.
На майка ми съм ѝ ги написала, да не ме пита всеки ден.
Овесена каша и за здрав човек не е подходяща за закуска, а и по принцип.

# 872
Винаги съм се чудила какво й харесват хората на тази овесена каша.
И кой изобщо яде само овес без нищо друго. Бас ловя, че се слага масло, захар, сол, разни плодчета, медчета и т.н. Захарна бомба за отскок сутрин и после краш още преди обяд.

# 873
Никога не съм опитвала, но също мисля, че само овес едва ли ядат.

# 874
И аз не съм, но често съм виждала и знам какво обикновено слагат хората, които ги ядат. Никога не съм виждала само овес накиснат там с каквото го киснат. Винаги има плод, ядки, но протеинът е нула, мазнината, ако няма добавена също та остава реално само захар.
Никога не са ми изглеждали апетитни подобни тип каши и зърнени "закуски" на мен. Едно време беше популярна попарата. Тя винаги ми е била противна.

# 875
Да, с попара щях да направя аналогия. Въглехидрати, в опасна комбинация с масло.

# 876
Така е, но те повечето въглехидрати без поне малко мазнина са невъзможни за ядене.

# 877
  • София
аз много обичам гофрети/палачинки от яйца, извара и шарена сол.
като сме на тема закуски ок ли са смутитата - пример ягоди, спанак, ленено семе, растителен протеин и вода или ядково мляко ?

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 21:25 от Happy eyes

# 878
Много добре знам какво са ВХ, белтъци, мазнини, но все се надявам да има ВХ с нисък глекимичен индекс...но явно няма.
Смути с ягоди и спанак  добре ли е? Имам и растителен протеин на прах..

# 879
Защо растителен протеин?

От изброеното, само протеина на прах има хранителна стойност. Спанакът има желязо в неусвоима за човека форма + много високо съдържание на оксилати. Аз бих го пропуснала в този шейк. Ако обичаш спанак, придържай се към сготвен, не суров поне.

# 880
Еми като питате ще ви кажа, като ям само белтъчини ме хваща зверски запек...та за това ям и други неща... 🤣

# 881
Смути е подобно на фреш, т.е. не. По-добре яж цял плод.
И не гледай гликемичен индекс, Мими. Важен е инсулина. Инсулиновия индекс.

# 882
Смути е подобно на фреш, т.е. не. По-добре яж цял плод.
И не гледай гликемичен индекс, Мими. Важен е инсулина. Инсулиновия индекс.
Ми къде да го гледам...

# 883
Има таблици за различните храни.
Аз гледам да не си усложнявам живота и просто не ям проблемните храни.

# 884
Еми като питате ще ви кажа, като ям само белтъчини ме хваща зверски запек...та за това ям и други неща... 🤣
Ако консумираш достатъчно мазнини, няма да имаш проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт