Инсулинова резистентност - тема 4

• 28 496
  • 995
  •   4
Отговори
# 915
На ВМНВ хранене отначало наистина помага за адаптирането да има повече мазнинка в храната. Не да плува, разбира се, че някои плашат хората с шепи мас и пръжки Grinning Но да има.
Веднъж адаптиран човек, вече зависи. Достъпът до каквото ние си имаме складирано става лесен и ако има за сваляне няма смисъл и в храната да е много мазнината тогава, може и по-умерено. Който няма собствени запаси, си яде мазничко за енергия.
Но пак наблягам на периода на адаптация и на сваляне на инсулина, което не става за дни.

# 916
Аз за 6м съм свалила 7 единици инсулин и 1 кг тегло 🤣 Предложи ми глюкофаж но не го почнах...ще разчитам на движение и хранене. Сега ми е 10, стремя се към 6-7. Днес сутринта си извървях 2 км, дано довечера спре дъжда да повървя още. Мога да мина и 10 км, ама ще стане полунощ. Времето ми е кът!

# 917
Ако ми пригладнее някой път (обикновено се случва следобед като се прибера от работа, чисто психологически ми се прияжда нещо), но няма нищо подходящо, вземам една лъжичка и си хапвам 1-2 от буцата домашно масло Sweat Smile. Идеално ми утолява лакомията.

# 918
Ако ми пригладнее някой път (обикновено се случва следобед като се прибера от работа, чисто психологически ми се прияжда нещо), но няма нищо подходящо, вземам една лъжичка и си хапвам 1-2 от буцата домашно масло Sweat Smile. Идеално ми утолява лакомията.
Аз ако го хапна ще повърна...едно време и аз спазвах ВМНВХ, сутрин пиехме кафе с лъжица кокосово масло, бббррр пълна отврат. Но със сметана става. Каква сметана слагате в кафето? Аз гледам винаги да има нещо подходящо за незабавно ядене, за да не се похлъзна!

# 919
А, това с маслото в кафето и аз го пробвах отначало, да не би пък да е хубаво нещо и да взема пък да изтърва Joy Не е моето. А и ме мързеше да го блендирам и да мия и още едно нещо сутринта, за мен си е фактор. Защото това нещо не се ли разбие в блендер или поне с миксерче за фрапе си е отвратително. Разбито бива, за който харесва, аз си искам чистото кафе. Оправих се и без да си го развалям, мерси много Grinning
Сметаната на повечето хора не им пречи, гледай животинска с по-висок процент, ти пък и колко сметана ще сложиш. Нари е колкото да размътиш кафето, не както с млякото да може да налееш много.
За спасяване на положение да не посегнеш към нещо неподходящо - на доста хора им помага да имат винаги по някое варено яйце готово в хладилника. Не че иска много време и това, но отначало може все още да има и по-спешни моменти. След адаптиране вече внезапни пригладнявания ти отпадат или са ти суупер редки. На мен това ми харесва, нямам зор за нищо, не съм зависима от това все да имам храна до мен както са много други.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 14:40 от natka

# 920
Това с прегладняването между яденията при мен вече е туширано. Но като се прибера от работа трябва веднага да ям, защото вече съм гладна. За това има приготвено и незабавно сядам. Ям и после вървя. Животинска ясно, но заквасена или течна?

# 921
Е, течна, ти в кафето ако сложиш заквасена няма да ти хареса. То все едно кисело мляко но по-гъсто и мазно.

# 922
Доколкото знам течна, и да е 30 %. Заквасената има май повече вгх. Аз слагам течна сутрин в протеина, заедно с буца масло.
Аз скоро пробвах кафето с краве масло и сметана.... ми няма по-вкусно нещо. За мен, де Satisfied

# 923
То с масло или с кокосово ако се блендира си става като със сметана. Че сметани висок процент често не са в разфасовки колкото за по малко в кафето. Не че е проблем да сготвиш нещо да я изразходиш ама все пак е досадно да я мислиш като я отвориш. Не знам как се държи ако се замрази, някои мляко замразяват на кубчета ако им трябна само по малко за в кафето и става добре. Ако и това става, би било екстра. Аз като го пия чисто, нямам такива грижи.

# 924
Ето, че всичко е въпрос на вкус и всеки трбва да намери правилното свое. Не храненето да се превърне в неудоволствие и ядене насила. Щото временно може и да изкараш, ама нас ни чака това цял живот. Течна животинска с 30 % масленост минималната опаковка е 500мл. Но все ще сипеш и на нещо друго....

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 15:12 от mimi.7299

# 925
О не, гадно не бива да е, какъвто и вариант да избереш, то не е работа. Неща дето не харесвам просто отпадат, има достатъчно други.
Бившият ми ме срещна след като вече бях минала на режим и се бях и установила на какво ме устройва и ми харесва от него. Знаеше че се храня по-особено от преди да сме се хранили заедно, камо ли редовно и после и вкъщи. Явно е очаквал някаква намръщена киселячка заради ограниченията, абе направо си се беше подготвил това да търпи Grinning А после каза че представите му за "жена на диета" са обърнати напълно и че не познава друг човек който да готви и яде с такова удоволствие Joy
Аз зорлем мъченица съм казала че не мисля да ставам. Това го правя за да ми е по-добре, а не обратното.

# 926
Все пак на мен не ми е толкова ограничително, аз по принцип не си ядях картофи /много ги мразя/, ориз, пици, пасти, спагети, торти пък да не говорим, тестени храни, вафли, барчета, сникърси... Винаги съм предпочитала солено пред сладко, но си ядах бобови, овесени ядки, хляб по филия на ядене, сладоледец, шоколад  и разни други дето при хора без проблеми си стават за ядене.

# 927
А, при мен сметаната и половин литър да е, не се задържа. Както казах, слагам доволно в протеин, често си правя един течен шоколад с чисто какао, яйце, сметана и масло. Като нямам нищо друго, правя си 3 яйца, малко желатин или бадемово брашно и пак сметана, в тиган с масло - става нещо много вкусно между палачинка и омлет.

# 928
Аз си обичах и картофи, и ориз, и тесто... И още предимно са ми вкусни де. Така че имаше какво да орязвам съществено, ако и да не съм чак прекалявала и да не съм и по сладкото.
Пак има достатъчно какво да ям, дори и както някои неща не обичам и не ги пипвам. Фокусирам се върху тях, а не върху какво "не може" . И съм си добре, особено като знам и какво друго съм махнала от живота си, махайки тия неща от ежедневието си. И не съм се заклела че никога няма да ги пипна, а просто че ще се случва рядко и умерено, така пък съвсем не ми е тегаво.

# 929
Като не си позволявам нищо извънрежимно, по-лесно се справям, като че ли. Почна ли да отпускам, услажда ми се и неусетно увеличавам нещата и почва да ми пречи. При мен се изразява в разни физически неразположения, болки, сърцебиене, стомашни проблеми, умора, раздразнителност. Еми не ми трябва.

Общи условия

Активация на акаунт