Инсулинова резистентност - тема 4

• 28 514
  • 995
  •   2
Отговори
# 990
Утро, за това следи как се чувстваш физически.
Аз си проверявам инсулина веднъж годишно и толкова. Не ме интересува точно колко е във всеки един момент, защото по-вяжно ми е физически как се чувствам, а не какво показва моментната снимка от изследване. Следенето на КЗ може да се ползва като сурогатен показател кои храни да избягват и кои са ок, но винаги в комбинация с това как се чустваш.
Изчистването на храненето и настройване на диетата е процес, който всеки сам трябва да извърви.

# 991
Аз съм ползвала. Няколко пъти FreeStyle Libre 2
Щом е няколко пъти един и същ, значи си доволна?
А защо ти се наложи няколко пъти да го ползваш?

# 992
Е те са за броени дни, не помня за 10 дни или за 2 седмици беше този. После нов, ако искаш пак по някое време или просто по-дълго да се проследиш.

# 993
Аз съм ползвала. Няколко пъти FreeStyle Libre 2
Щом е няколко пъти един и същ, значи си доволна?
А защо ти се наложи няколко пъти да го ползваш?
Като цяло съм доволна, да. Няколко пъти, защото един сензор е само за 14 дни. Слагах в различни периоди, когато исках да тествам как реагирам на една или друга храна или на период. Например как са ми стойностите по време на фаст - дълъг и по-кратък.
Трябва скоро пак да вси взема, защото тренирам силово от 1 година, а нямам данни все още за този етап.

# 994
  • София
Нужно ли е да се калибрират сензорите или слагаш и следиш резултатите само?

# 995
Не се калибрира. Слагаш и след 1 час може зда започнеш да мериш. Той си мери постоянно де, но за да видиш стойностите, сканираш с телефона или със сканиращо устройство, ако имаш.

На апа на телефона ти показва такива графики за деня, замерванията които са направени за деня и т.н.
След 3-4 май дни бяха ти дава и колко е гликирания хемоглобин. Има интересни неща. Малко е семпъл апа, но пак.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 14:28 от Nevermoresleep

Общи условия

Активация на акаунт