Инсулинова резистентност - тема 4

• 39 349
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 1 185
Ами човек със съответното образование, който се занимава с проблеми като ИР, диабет и т.н.
А това не е ли "ендокринолог"?
Да, те също могат да са в полза, но нама да се хванат да ти правят метюта.

# 1 186
Наричат се Диетолози.
На мен лично диетоложката не ми помогна изобщо. Общи приказки и напътствия.

# 1 187
Аз определено съм доволна за 21 дена съм свалила 3 кг. Ясно ми е, че половината е вода, но въпреки това...и не стоя гладна, ям 4 пъти на ден по изготвено меню. От корема минус 3 см.

# 1 188
То от ендокринолози няма полза, да не говорим за други, не лекари.
Меню не ми е нужно, знам кои храни са разрешени, това ми е достатъчно.

# 1 189
Няма лошо и такава помощ, стига да се намери някой наистина разбиращ и съответно и да ти е по джоба. Не е толкова важно кой как стигне до работещ за него вариант, а да стигне до него че да тръгнат работите.
Не са под път и над път, де.

# 1 190
Възможно ли е от чаша портокалов фреш да ми скочи рязко захарта? Уж е кисел плод, но усетих всички симптоми на повишена захар.

# 1 191
Възможно ли е от чаша портокалов фреш да ми скочи рязко захарта? Уж е кисел плод, но усетих всички симптоми на повишена захар.
Доколкото съм запозната фреша  съдържа повече захар, отколкото, ако се изяде самия плод ..

# 1 192
Разбира се че е възможно, има си захар доволно и няма фибрите от плода които поне малко да забавят скока. Изгълтваш захарта от няколко портокала за нула време, нищо чудно няма.

# 1 193
И още как. Това че е кисел плода не значи че няма захар или е в минимални количества. Фрешовете са също толкова вредни колкото безалкохолните от към съдържание на захар, даже може и повече, защото съдържат голямо количество фруктоза.
Ако ще е плод, да е цял, не изцеден само сока. В тази чаша сок сигурно има поне три портокала, ако не и повече. Тоест захарта от три плода поглъщаш наведнъж.

# 1 194
Това че киселее плодът доста лъже.
Накъде бях срещала че лимонът имал повече захар от ягодите, но понеже има и доста лимонена киселина, не се усеща сладък. Точно с лимон не е проблем че едва ли някой да яде по 2-3 лимона, но е доста добър пример в случая.

# 1 195
Аз определено съм доволна за 21 дена съм свалила 3 кг. Ясно ми е, че половината е вода, но въпреки това...и не стоя гладна, ям 4 пъти на ден по изготвено меню. От корема минус 3 см.

Че това си е супер напредък!
Аз уж постоянно гледам да се храня с позволени храни и да не ям непозволени, не закусвам обикновено, но не мърдам и грам. Даже, ако погледна по-калорична храна и качвам. FlushedПризнавам си, че от време на време хапвам и по нещо сладко, не мога съвсем да го изключа и спра, не успявам. Но тук говорим за една бисквита, едно редче шоколад, даже няма и толкова. Не съм от хората, които са хапвали торти, пасти и цели шоколади.
Да не говорим как ми опротивяха вече всички здравословни храни - скир, извара, протеинови кремчета без захар, шунка, ужас....................

Сега ми предстои пътуване, но като се върна смятам да отивам при друг ендокринолог и да видим какво ще правим............

# 1 196

Да не говорим как ми опротивяха вече всички здравословни храни - скир, извара, протеинови кремчета без захар, шунка, ужас....................

Това не са здравословни храни

# 1 197
Утро, такака както изброяваш нещата и храните нормално е да се чувстваш така. Аз дори следобеднана закуска не ям по менюто, защото нямам нужда и не съм гладна!

# 1 198
А колко по-лесно и вкусно е да изядеш една хубава вратна пържола с масло.
Тия скирове, шунка и кремчета са за залъгване на глада, не са храна и определено би трябвало да са някакво изключение много рядко.

# 1 199
  • София
Аз затегнах режима. Край с картофите, край с ориза, край с кокосовата захар в кафето. След две години личен опит: явно съм закъсняла, не мога да се надявам на умерени ограничения. Не се справям с добре обмислени умерени ограничения. Даже смятам да си купя зеле, а не го обичам. Спанак, чушки, карфиол, броколи, тиквички и патладжани. И много готвене ме чака.

Общи условия

Активация на акаунт