Инсулинова резистентност - тема 4

• 39 356
  • 1 234
  •   2
Отговори
# 1 170
Не знам дали е битов алкохолизъм, но вино всяка вечер, дори и чаша, адски пречи. Казвам го от опит. Заспиваш лесно и после започва едно будене, недоспиване, изнервеност. Откакто спрях тоя навик, мога да кажа, че разликата е осезаема. Пия по чаша вино много рядко вече ако сме навън, ако не е вечер - още по-добре, за да има време да се абсорбира и да спя пълноценно вечерта. Женският организъм много трудно преработва дори такова малко количество алкохол, ако е редовно. И не оправя стреса, напротив усилва го.

# 1 171
Аз също съм почитател на чашата бяло вино с вечерята, но също ми направи впечатление напоследък, че ако си сипя пълна чаша (200 мл) се започва едно будене, един неспокоен сън, докато 100-тина мл не ми влияят по същия начин. Може би наистина е един вреден навик, който е хубаво да бъде разреден.

# 1 172
Така е, разбираемо е да искаме чаша вино вечер за отпускане на нервите, но става точно обратното. И моят съвет е без него.
И да стресът и хормоналния дисбаланс при премено и менопауза отключват ИР.

# 1 173
Скрит текст:
Вино всяка вечер си е битов алкохолизъм - съжалявам.
Махаш виното, картофите, ориза и всички останали зърнени храни, растителните олия (освен зехтин за салатите) и четеш и дерзаеш. Може без лекарства, но си трябва дисциплина и постоянство, а също и да започнеш да се информираш за състоянието си и какви са подходите за овладяването му.

Да, високо кръвно е опасно и с лекарства няма да се излекуваш, само ще държиш изкуствено нивата, а на заден план ще си копае.
Това ли ви е съветът?
Малко грубо.
Плюс, не не съм битов алкохолик.
Исках съвет за глюкофаж, явно въпреки храната, с която се храня, не се оправя. Другото, може ли на нервна почва да се вдигне инсулин, предвид, че е хормон.
Не искам определения, а съвет от хора минали по този път.
Благодаря за определението, не ми помогнахте никак. Успех на вас.
Ще се радвам да прочета мнение на други хора със сходни резултати. Имам много стрес в работата си и недоспиване.

Въппросът не беше за глюкофаж само
"Моля за съвет. Какво да правя? Опасно ли е? Направих си изследвания след вдигане от нищото на кръвно, кардиологът каза, че е на нервна почва.
С този инсулин какво ми препоръчвате?
Глюк@фаж? И може ли без лекарства?"

Да, това е съветът ми - ясно го написах, освен коментарът ми за битовизма. Само че ти предпочете да игнорираш тази част - твоя работа. Съжалявам, че не ти се харесва, но и целия глюкофаж на света да изпиеш, ако не си оправиш навиците, няма да прокопсаш. Може да е грубо, но истината не винаги е лицеприятна.

# 1 174
Аз също потвърждавам, само глюкофаж не работи, от личен опит го казвам. Спрях го отдавна, работя с метаболитен консултант и имам напредък.

# 1 175
Плюс, че Метформин и алкохол не може да се пият паралелно.
Ако ще се пие Метформин, край на виното.

# 1 176
Пречи определено на спането и при мен, дори и съвсем малко количество алкохол. В редките случаи когато съм изпила малко, гледам да не си лягам скоро защото сънят ми не е добър. Аз спя, но не е същото.
Това съм си го забелязала много отдавна, а в последните години си нося и фитнес гривната нощем, точно с цел да си следя съня. Права съм била, там също се вижда разликата.
Лош или недостатъчен сън много проблеми докарват, в това число и с КЗ и с инсулина.

Другото е че ИР си има връзка и с черния дроб и алкохол редовно определено не е добра идея, камо ли ежедневно. А това че не било твърд алкохол ами само вино са си чисти пазарлъци и оправдания, сори.
И на мен по някоя бира ми действа много разпускащо (не на съня, за него вече казах), колко алкохол е то... И дори не я харесвам заради алкохола, просто ми е вкусна както някои се радват на торта. Но и през ум не ми минава да си я пия редовно, предпочитам да съм здрава.

# 1 177
От години избягвам да пия бира в по-късните часове, след 18. Няма заспиване после.

# 1 178
На заспиването не ми пречи, но спането ми после хич не е качествено. Отне ми години да го осъзная, нали с ИР човек и без това не пращи от енергия по цял ден, много знаеш кое от какво ти е, както и с много неща свикваш.

# 1 179
Бирата вдига кръвното, избягвам да пия освен много рядко на обяд!

# 1 180
И на мен не ми пречи алкохолът на заспиването, но после сънят е лек и некачествен, и се будя рано, недоспала на парцал.

# 1 181
Аз също потвърждавам, само глюкофаж не работи, от личен опит го казвам. Спрях го отдавна, работя с метаболитен консултант и имам напредък.

Какво имате предвид под Метаболитен консултант?

# 1 182
Е, аз пък и с алкохол, и без алкохол, все не спя и всеки ден съм зомби, тъй че нямам терзания Grinning

# 1 183

Какво имате предвид под Метаболитен консултант?
Ами човек със съответното образование, който се занимава с проблеми като ИР, диабет и т.н.

# 1 184
Ами човек със съответното образование, който се занимава с проблеми като ИР, диабет и т.н.
А това не е ли "ендокринолог"?

Общи условия

Активация на акаунт