Инсулинова резистентност - тема 4

• 39 350
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 1 155
Ехе, вече и на фази я разделиха ИР. Няма такова нещо ранна, късна ИР. Или има метаболитни нарушения или няма (все още).
Степента на нарушенията е невъзможно да се оцени, нито пък да се каже точно след колко време ще прерастне в диабет. Колкото по-рано след установяването й се вземат мерки, толкова по-малко щети на организма.

# 1 156
Рязко спадане на КЗ е неприятно наистина... Но това че спада рязко и това колко ниско спада са две отделни неща. Неприятните усещания са понеже много рязък спад се възприема от тялото като нещо опасно, съответно се реагира като на всякаква друга опасност и стрес. Независимо дали резкият спад и от 6 на 4 или е от 10 на 7, съвсем примерни стойности пиша. Не винаги е наистина хипогликемия.

# 1 157
  • Пловдив
Ясно, сега разбрах Simple Smile Благодаря!

# 1 158
Особено пък лаборантките са големи специалисти по ИР и фази. Grinning

# 1 159
Здравейте! От скоро съм запозната с това, че имам инсулинова резистентност, при това с доста високи пикове. Бях преди две седмици на ендокринолог в Бургас, който ми изписа Гл*к**фаж 2*750. Аз обаче на своя глава реших първо да променя навиците си на хранене и не го започнах. Днес установих, че съм бременна. Притеснява ме, че преди 3 месеца имах спонтанен аборт в 7 гс , оттам и започнах с изследвания. Можете ли да ги коментирате и вие и да ми дадете насоки за добър ендокринолог, който прави онлайн консултации и да има все пак часове. Не знам какво да правя, някак този доктор в Бургас не ми вдъхна никакво доверие...

# 1 160
Моля за съвет. Какво да правя? Опасно ли е? Направих си изследвания след вдигане от нищото на кръвно, кардиологът каза, че е на нервна почва.
С този инсулин какво ми препоръчвате?
Глюк@фаж? И може ли без лекарства?
Не ям сладко и газирано, хляб също, предимно салати с месо, зеленчукови супи, концентрат не пия, но вино пийвам всяка вечер.
Моля ви за съвети.
Отделно пия ципралекс за паническо разтройство.

# 1 161
Вино всяка вечер си е битов алкохолизъм - съжалявам.
Махаш виното, картофите, ориза и всички останали зърнени храни, растителните олия (освен зехтин за салатите) и четеш и дерзаеш. Може без лекарства, но си трябва дисциплина и постоянство, а също и да започнеш да се информираш за състоянието си и какви са подходите за овладяването му.

Да, високо кръвно е опасно и с лекарства няма да се излекуваш, само ще държиш изкуствено нивата, а на заден план ще си копае.

# 1 162

Здравейте, какво ви е мнението за този резултат?

# 1 163
Много странна крива на инсулина и КЗ.
Пада КЗ на 60 мин с прилично количество инсулин, после се вдигат на 120?

# 1 164
Здравейте,
Не съм имала диагноза ИР, но понеже два пъти през годината се случи да имам повишен инсулин на гладно, съгласувано с ендокринолог направих обременяване с глюкоза. Часът ми при нея е след 3седмици.
Прикачвам резултатите. На какво може да се дължи това инсулинът на 60 и 120мин да е един и същи? Не трябва ли да има пик и после да спадне?

# 1 165
Много ти е добре инсулина.

# 1 166
Може ли да коментирате резултатите ми от изследването. Предварително благодаря!

# 1 167
Вит. Д нисък, триглицериди неоптимални, захар неоптимална, все още инсулинът държи фронта, но… Посоката не е добра, но все още има време да се оправи всичко без никакви лекарства, а само с изчистена храна.

# 1 168
Вино всяка вечер си е битов алкохолизъм - съжалявам.
Махаш виното, картофите, ориза и всички останали зърнени храни, растителните олия (освен зехтин за салатите) и четеш и дерзаеш. Може без лекарства, но си трябва дисциплина и постоянство, а също и да започнеш да се информираш за състоянието си и какви са подходите за овладяването му.

Да, високо кръвно е опасно и с лекарства няма да се излекуваш, само ще държиш изкуствено нивата, а на заден план ще си копае.
Това ли ви е съветът?
Малко грубо.
Плюс, не не съм битов алкохолик.
Исках съвет за глюкофаж, явно въпреки храната, с която се храня, не се оправя. Другото, може ли на нервна почва да се вдигне инсулин, предвид, че е хормон.
Не искам определения, а съвет от хора минали по този път.
Благодаря за определението, не ми помогнахте никак. Успех на вас.
Ще се радвам да прочета мнение на други хора със сходни резултати. Имам много стрес в работата си и недоспиване.

# 1 169
Цитат
Другото, може ли на нервна почва да се вдигне инсулин, предвид, че е хормон.

Стресът и особено недоспиването при мен са вдигали захарта със сигурност, най-вероятно и инсулина, бяха започнали да ми се уголемяват и появяват нови папиломи по кожата в този период, чудех се какво става, по-късно разбрах, че е характерен симптом на ИР.
От стрес и недоспиване си обърках и кортизола и беше много мъчително...

Общи условия

Активация на акаунт