Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 119 262
  • 2 214
  •   1
Отговори
# 2 115
Когато човек има приоритети, има желание, прави това което трябва за да си постигне целите.
Проблема е, че масово хората като нея не се променят вътрешно. А за да се постигнат резултати и то трайни, без вътрешна промяна не става. Начина на живот се сменя. Мисленето.
Ани, Вили, Тодор го направиха. Марияна също.
Няма такива филми да минеш на месец на режим и после да се върнеш  към храненето, което те е направило дебел. И ако го направиш, значи приоритета е ядене, не деца, не здраве.
Въпрос на избор.
В предаването и психолози е имало, които са помагали за тази вътрешна промяна.
Но и това явно при някои не помага. Тя не иска.
Все пак целта и е единствено популярност, лайкове, последователи.
За тях живее.

# 2 116
Наистина, хубавото тяло, отвън и отвътре е живот с δίαιτα Simple Smile Истинското значение на думата "диета", идва от гръцкия и означава "начин на живот", като яденето е само една част от цялото Simple Smile

За да може всичко това да се случи е нужна воля и истинско желание докато обърнеш вредните привички в ритуали, които ти доставят удоволствие Simple Smile

Това не са неща, които "по задължение" правиш в 9:45 всеки ден Simple Smile

И за да се върна в руслото на темата ще обясня, защо пиша всичко това Simple Smile И каква е връзката с хората от предаването.
Виолета П. е творец, тя има стойност, която не е малка в сферата на услугите и комуникацията с хора е в свои води. Тя е брутален инат, но няма силна воля и я е страх от "болката". Не точно физическата, а тази на това да станеш сутрин и да жертваш комфорта, да се изцапаш с трудностите на физическия живот. Тя е обвита във памука наудоволствието и никога няма да излезе от нейната си зона на комфорт. Това е манталитет и комплекс от зависимости. Но на нея и харесва... не можем да я съдим за това. При нея нещата са ясни, déjà vu

Докато при Ани, Вили... за Тодор не знам, той е може би най-умният от всички...
При тях риска е да "прегорят", особено емоционално. Например Ани.
Предишният и живот не е бил нормален изобщо, но е бил дълъг и тялото помни.
Сегашният и живот е много вдъхновяващ и за пример на всички, но е много различен от това, което е било дълги години и съществува риск от емоционално пренасищане и пречупване. Толкова много раздаване постоянно, емоцията и обществения интерес и държат адреналина на "червено", но това не е живот "за цял живот" Simple Smile
Да не се залъгваме, следват дом, работа, семейство и т.н. и т.н. и тази динамика не се вписва по никакъв начин в дългосрочен план. Моето мнение е, че трябва да убере темпото и да фиксира здравословно плато Simple Smile

А и ако няма втори сезон... шума в медиите, тагването в социалките ще стане досадно, снимането във фитнес залите ще отпадне, хората ще си намерят други герои.

И тогава, когато останеш сам в студената зала - ето там е силата да продължиш Simple Smile бавно, без да бързаш, но достатъчно... като дишането, без да прегориш Simple Smile

# 2 117
  • Бургас
Аз да се оплача: Много харесвах Вили Христова - лъчезарна, земна, естествена. Следях й страницата във фб до вчера, когато ме блокира. Беше качила видео как се смятат базови калории и как да влезеш в дефицит като извадишнот резултата 500 калории. Хубаво, ама по тази формула се получават 800-1000 калории на ден, което е нереално ниски и нездравословно. Хората в коментари почнаха да пишат , че получените резултати са много малко калории и е яко глад. Позволих си да коментирам, че е пропуснала в уравнението един коефициент за физическа активност и приложих таблица с коефициента спрямо различното натоварване. Първо ми изтриха таблицата, после явно и ме блокираха, защото днес не я намирам във фб.
Яд ме е, защото според мен мен има потенциал да развие и страницата и самата себе си, но е хубаво да не ръси глупости на кг. Много хора я следват и такива без основни познания вярват на всичко качено. Имаше и хубави рецепти, ама явно трябва само да лайкваш, за да си удобен.

# 2 118
Вярно ли?
Ужас!
Мислех, че само Анна го прави това.
Хора, които не приемат градивна критика, не понасям и не желая да ми изскачат.
Отивам да блокирам и Виолета Х.

# 2 119
Абе като цяло тия дето ходят по предавания да слабеят, не са за това там.
Лято, преди да я блокираш, напиши в някой коментар, че я блокираш, защото тя блокира хора без причина.
Уж симпатична, ама ето на. Кифла  като всички останали.

# 2 120
Късно е, блокирах я. Не вярвах, че е толкова дребнава и само "ох" и "ах" иска да чете.
Под някакво видео на Анка някой беше написал, че трябва да тренира по-силово и тя отговори много високомерно и заядливо. И вече не ми излиза да ме дразни🤣🤷♀

# 2 121
  • Бургас
Честно казано ми е тъпо. Това ми е първото блокиране във фб, а го направих съвсем не с укор и порицание. Даже си мислех, че съм в услуга 😆. И сега малко се приземявам, чувствам се като излъгана от образа, който виждах - жена, на която очите й греят. Аз заради самото й излъчване я харесвах и тайно се надявам зад Фб страницата да има админи, които чистят и да не е самата тя.

# 2 122
Да, но не блокира Ани.
Да, и мен Вили ми харесваше.

# 2 123
О, дали е самата Вили, или не - все тая. Много такива "риалити-звезди" (и не само) се взимат много насериозно в един момент - и, да, всеки коментар, различен от възторг (поне!) - бива приет мнооого зле. Trollface
Не ги следя, точно Ани и Вили - мерси, нито рецептите ме впечатляват, нито има какво друго да науча от тях.
Примерно Марияна е съвсем различна - но, то е ясно, на друга възраст е, а и на друго ниво (интелектуално), мисля.
Но и тя си гони целите - като всеки, влязъл в риалити - добива някаква известност - кой знаеше преди за козметиката на Тошко? Sunglasses
Хора, Вторачени в кантара, ниските калории, които си мислят, че тренират - няма с какво да са ми интересни - и не само на мен.

След българския клек с пудовки - Ани покзвала ли е нещо от залата? Нещо... истински тежести или поне машини?

П.П. Сега погледнах профила на Ани в ТТ - смешно е - толкова месеци минаха, уж тренира - тя милата кляка с празен олимпийски лост - 20-22 кг, смехотворно е, да не кажа - жалко...
Да продължава да подскача...

А, и още нещо - хора като нея май Никога няма да разберат смисъла от спорта (че Спортът Не е средство за отслабване) - ето какво пише под видеото:

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 12:05 от Ензим

# 2 124
О, дали е самата Вили, или не - все тая. Много такива "риалити-звезди" (и не само) се взимат много насериозно в един момент - и, да, всеки коментар, различен от възторг (поне!) - бива приет мнооого зле. Trollface
Има тв "звезди", които не приемат никаква градивна критика и коментари, различни от уау ... (които са далеч от xейта обаче), някаква вметка или лека поправка веднага се приема на нож.
Давам пример с Ралица Паскалева (Игри на волята), Лиляна Боянова (БТВ Новините), Камен Лисички (БТВ - Преди обед), отговарят на коментари, и то доста злобно и после блокират! Като разбира се, всички ние, които не сме ги поxвалили или сме дали някакви препоръки и сме изразили зрителско мнение, сме нарочени за xeйтъри. Знаете и Рут Колева как реагира... Също и Мариана Попова - певицата.

# 2 125
Интереса клати феса Simple Smile

# 2 126
И то реагират по-такъв инфантилен начин на коментари, които по-никакъв начин не са хейтърски.
Но не всички са такива.
Срещала съм и такива, които си оставят коментарите. Даже и хейтърски остават. Не блокират.

# 2 127
Ох, попаднах сега на новогодишното видео на Вили П., някой тук май беше пуснал скрийншот от него  - някой си "учтиво" я уведомява в коментар, че е напълняла, като че тя не знае, да... 🙃
Напълно я разбирам, че други И много по-важни предизвикателства има сега пред себе си, Дано успее!🙏🍀🙏
Но! -
Отговорът ѝ ме развесели - обича да послъгва, нейна си работа, ама:

2-3 кила Не личат почти на никого, И на слаб човек, и на пълен, само той си знае - като се качи на кантара.

А на нея ѝ личи☺️, че е качила около 10 - по моя преценка, почти същата бухтичка си е като преди. ☺️
 Да е жива и здрава, тя поне обръща на майтап всичко - не блокира май и не отговаря злобарски - въпреки че тия, които много държат да ѝ злобеят в профила, си заслужават да ги насòлиш. Trollface

# 2 128
  • На морето!
Добре де, възможно ли е преди инвитро процедури човек да си направи бариатрична операция? Може ли това наистина да е лекарска препоръка, защото Вили твърди, че лекарите са й казали, че след операцията ще отслабне и ще започнат инвитро процедури, на тя не отслабнала и затова влязла в предаването. Не е ли по-логично преди инвитро да се мине няколко месеца на здравословно хранене, без пакетирани, 10 чаши капучино и десерти и да се включи лека физическа активност, за да се укрепи тялото?
Вили и Ани се опитват без съветници да развиват профили и затова правят тази груба грешка- вместо да обърнат критиката в полезно съдържание, което ще генерира и трафик, просто да трият и блокират всичко, смятайки всяко несъгласие за хейт.

# 2 129
"A kg винаги могат да се махнат.."

това до болка ми звучи като лаф-а на Марк Твен Simple Smile

“Giving up smoking is the easiest thing in the world. I know because I’ve done it thousands of times.”

„Отказването от цигарите е най-лесното нещо на света — знам, защото съм го правил хиляди пъти.“

Общи условия

Активация на акаунт