Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 119 246
  • 2 214
  •   1
Отговори
# 2 130
Аз качех скрийншота, но не съм писала коментар да я обиждам под видеото. Тази жена има психологически проблем с храната повече от ясно е. През цялото време в което се бори с репродуктивни проблеми и е казвано да отслабне и не го прави значително дори и с отстраняване на част от орган, колкото и грубо да звучи аз си мисля че не и е такъв приоритет да има дете, защото досега щеше да е свалила 60кг и да ги е задържала, ако беше така. По-скоро и е приоритет да е майка.

# 2 131
Не знам за Пефтичева, но от любопитство и безделие/мързелуване 🤭 - надникнах в профила на Вили Х...
Мнооого насериозно се е взела за експерт по хранене и отслабване... 😵‍💫😵🤐
Менюто ѝ обаче изобилства (по мое виждане) от въглехидрати, а е бедно на качествени и чисти протеини - това - според случайни видеа, които са ми попадали в ТТ.
Силно обработени и сготвени до неузнаваемост храни готви май доста, което не е баш това, което Аз разбирам под хелти-хранене.
За мен здравословно и балансирано означава нещо различно, нещо много по-простичко като състав и обработка, но - моя си работа, аз не съм новоизлюпен "гуру по здравословно отслабване", който до вчера е бил с патологично наднормено тегло - днес вече е специалист-диетолог... Weary

# 2 132
Не съм чела всички мнения, но ще отговоря на Ензим. Знаете, че тренирам в същата зала, лостът е женски, 15 кг.
Влезнах в същата зала през август и през едно от първите ми посещения, треньорката ни даде клек с лост. Аз паднах назад 😳, не успях да се изправя🤦♀. Завърших годината с 50кг🥳🥳🥳.
Не знам към мен ли беше вметката, но и Анна е блокирана.

# 2 133
Ясно, не загледах подробно лоста...аз съм по класическите работи☺️ - имам дълъг и къс - за различни упражнения.
Клек с 50 кг - за 4-5 месеца!!! Не мога да не изразя възторг, честно!!! 👌🤘😍😍😍
Все така занапред! 🤗

П.П. Не разбрах за каква вметка иде реч, аз коментирам участниците в предаването (в случая - как "тренира" Ани), никога и по никакъв начин не намесвам/коментирам съфорумци - ако това има предвид Лято. 🤗

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 15:48 от Ензим

# 2 134
Благодаря! Много се гордея със себе си, никога не бях влизала в зала за тренировки, нито във фитнес (и още не съм). Ходя и на вдигане на тежести, заради техниката.

# 2 135
Ох, попаднах сега на новогодишното видео на Вили П., някой тук май беше пуснал скрийншот от него  - някой си "учтиво" я уведомява в коментар, че е напълняла, като че тя не знае, да... 🙃
Напълно я разбирам, че други И много по-важни предизвикателства има сега пред себе си, Дано успее!🙏🍀🙏
Но! -
Отговорът ѝ ме развесели - обича да послъгва, нейна си работа, ама:

2-3 кила Не личат почти на никого, И на слаб човек, и на пълен, само той си знае - като се качи на кантара.

А на нея ѝ личи☺️, че е качила около 10 - по моя преценка, почти същата бухтичка си е като преди. ☺️
 Да е жива и здрава, тя поне обръща на майтап всичко - не блокира май и не отговаря злобарски - въпреки че тия, които много държат да ѝ злобеят в профила, си заслужават да ги насòлиш. Trollface

Лъже като стой та гледай. Как така целта ѝ не е да отслабне? Че още преди много години рекламираше някакви шейкове и добавки за отслабване. От там натрупа и толкова много последователи в страницата, основно бабички и лелки, дето се радват на „това хубаво момиче“. Слагам израза „това хубаво момиче“ в кавички, просто защото е израз.
Иначе съм на мнение, че е хубава и то много, за разлика от рибешката физиономия на Ани. Не е редно да коментирам това, което ни е дадено, защото тя е нямала избор с какво лице да се роди и се извинявам, но просто не ме кефи и това е. Глуповата ми е и не мога и не мога да я харесам. Изявява се като модна икона, но се облича като прошляк. Грам вкус няма. Липсва и усещане за стил, за елегантност, за съчетаване на цветове, материи, кройка, стилове, абе ВСИЧКО! Дори косата ѝ е леш, а поне това може да се оправи лесно.
И ми попадна един клип в залата (не следя никого конкретно, но имат голяма гледаемост и естествено, че ми излизат техни постове и видеа). Та в този клип техника никаква не показва, имам усещането, че всеки момент ще се самонарани. Ако баба ми можеше да я види, щеше да каже, че е от кашкавал. (Едно време на кьопавите така им казваха – „ръцете ти да не са от кашкавал, че не можеш една чаша вода да държиш“, примерно). Дори и изказа ѝ такъв – все едно я мързи да говори.
Да се върна на В.П. Тя много добре си беше отслабнала и преди операцията. Тренираше с треньор и изглеждаше чудесно. И пак същата грамофонна плоча обаче пусна, в момента в който спря да тренира с него и започна да качва как яде пици и банички. Ми как да задържи? Как?
Иначе и като дебела беше хубава. Просто на нея и е дадено красиво лице.
Но не се подлъгвай, че няма злоба в коментарите ѝ. Тя е умна, манипулативна и умее да се прикрива. Но на видеа се виждат присвитите ѝ очички.

# 2 136
Те повечето не са отслабнали "правилно" Simple Smile
Основно сериозен калориен дефицит и постоянно кардио, силовите им и в предаването, и извън са леш и са само "показност"...
Нищо чудно да вземат и препарати...

Просто това е моето мнение, може да не е вярно, но логиката ми така говори.Много добре знам как изглежда човек, който започне да тренира както трябва, всичко се стяга и придобива друго "излъчване".

Никога не забравям предаването какви хора е селектирало, с точният психологически профил, без силна воля, емоционални, лесно манипулирани... Тези хора влязоха там да им се помогне, използваха ги, продължават да ги използват, на заден план, може би, кой знае... и тези хора ще тръгнат да учат другите? Както чета по-горе, а преди месеци май Симеон беше пуснал сайт за някакво отслабване и да продава такива продукти... никога не бих се облегнал на такъв съвет с такъв характер и воля, без опит, но аз съм олд скул ренегат Simple Smile

П.П.
Сега видях едно мение на човек, който не познавам, но следя в мрежата, доктор Момчил Милев, инструктор по фитнес, хранене.. слагам в скрит текст Simple Smile НЕ съм съгласен на 100%, но има голяма доза истина. Аз от всяко едно мнение се опитвам да взема, ако щеш и 1% полза, стига човек да мисли критично и логически Simple Smile

Скрит текст:
ДИСЦИПЛИНАТА НЕ Е ЗА ХОРА С ВИСОК ИНТЕЛЕКТ
Тема която ме вълнува, писал съм по нея и често съм влизал в спорове. Някак си много натрапчиво ни се налага колко е важна дисциплината, но винаги ли е така?  Звучи скандално, но има дълбока логика.
Дисциплината е външна рамка.
Тя е създадена за умове, които имат нужда от правила, за да функционират стабилно.
Хората с висок когнитивен капацитет не се саботират от липса на дисциплина,
а от липса на смисъл и пространство за креативност.
Историята го показва ясно.
Леонардо да Винчи е започвал десетки проекти, оставял е много от тях незавършени, сменял е посоката си постоянно.
Не защото е бил недисциплиниран,
а защото креативният му ум е работел мултифокусно, отвъд линейната продуктивност.
Алберт Айнщайн е мразел рутината, формализма и механичното следване на правила. Най-големите му прозрения идват не от дисциплина, а от въображение, мисловни експерименти и свободна игра на идеи.
Никола Тесла е работел на импулси – в дълбоки периоди на обсесивен фокус,
последвани от пълно оттегляне.
Това не е хаос. Това е креативна цикличност и самоорганизация, непоносима за стандартните системи.
Общото между тези умове?
Те не са били водени от „трябва“.
Те са били водени от креативен вътрешен натиск – да свързват, да си представят, да създават нови модели на реалността.
За такива хора дисциплината без креативност
се превръща в когнитивен затвор.
Когато има смисъл и свобода за създаване,
дисциплината става вторична. Тя се появява естествено — като следствие, не като причина.
Проблемът днес е, че лекуваме липсата на смисъл и креативност с още контрол, още правила и още „стягане“.
А резултатът често е:
 • бърнаут
 • тревожност
 • загуба на въображение
 • интелектуална апатия
Дисциплината е инструмент.
Креативността е двигателят.
Смисълът е горивото.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 23:15 от Navy

# 2 137
за мен най-хубава си беше другата Вили, някак си естествено красива жена е и дори и фигурата и е женствена и беше женствена и преди с многото кг.

Пефтичева по-симпатична е от Ани, но не бях я нарекла хубава в никой случай,  но пък не знам и колко "страхотно" си е изглеждала или отслабнала, като най-ниското и тегло след операцията е било 93кг, което е свръхтегло и болестно състояние, при нея си личи че явно просто си има зависимост към храната и я ползва за отдушник, трябва да объща повече внимание на това

# 2 138
Красотата е твърде субективно понятие. Аз Не бих коментирала това.
 Красивите хора са рядкост, както и грозните.

Правилно отслабнали (ако може така да се каже) са Само двама участници - Тодор и Марияна.
Ани и Вили наистина май повече се снимат, отколкото тренират. Телата им са меки, отпуснати, безформени и изгърбени. 😏Да, с постоянния дефицит и кардио - толкова.

# 2 139
Гледах Wicked for Good, с Ариана Гранде...
Уплаших се. Хем филм висока продукция, грим, осветление...
Не визирам медикаменти, например в тази статия се намеква за това:

https://www.boredpanda.com/celebrities-before-and-after-ozempic/

но едно общо има между всичко това - дали ще е с медикаменти или без, но по неправилен начин - това личи. Аз го виждам, има и малко други хора, които го споделят на фона на всички, за които "новата визия" е по-добра, по-здрава и свежа... все пак мнозинството не вижда проблем и аз не искам да споря или да се налагам.
Обаче много добре знам как изглежда човек със здравословен начин на живот и добра тренировъчна програма Simple Smile

П.П.
При Пефтичева не виждам проблем при отслабването... което не беше нито впечатляващо, нито опасно за нея Simple Smile
Все същата си е... почти Simple Smile No damage Wink

# 2 140
При пефтичева опасното е 25-30 излишни килограма които продължава да тегли, но то си е за нейна сметка.

Иначе за другите както казах, отчасти е така, но основното проблемът е че са на прекалено ниски калории продължително време, ако стоят поне 4-5 месеца на поддържащи калории ще им живнат лицата дори и без да качват кг, но човек винаги като свали особено много килограми изглежда странно и смачкан особено за толкова кратко време. Както казах аз свалих повече и от Ани и Вили, в началото хората често ми казваха че досега не са забелязвали че съм толкова ниска и малка, имах кожа но главно по корема и гърдите, защото бяха огромни. Но то има едно разтегляне след което просто не може да се прибере до както ако човек никога не е бил дебел, а иначе наистина бях мека а тренирах и продължавам да тренирам доста. Вече не съм така, но в началото първите месеци след драстично отслабване самата кожа и дори мастна тъкан се усеща доста мека и някак си водна, с времето се стегна и не е чак така, е не съм и като неотслабвал човек, но нищо общо с преди отне може би година след като свалих и поддържах тези кг за да се постегне всичко и кожа и т.н

# 2 141
Знам, че ще ми изтрият поста, защото съм псевдо-разбирач, за разлика от Вили, която е същински учен-диетолог.
Но понеже ми изскача във фийда - погледнах какво прави.
И ми се изясни защо не тренира, няма сили просто. Тя едра жена ми изглежда, аз съм значително по-дребен индивид, но ако ям само толкова, няма да имам сили за нищо.
Пострадалата коса и кожа вече сме ги изкометирали - получили сме си обвиненията, че сме досадни и злобни, но - както къща без основни материали не може да построиш, така и с тялото - с толкова малко материал се покриват само базовите потребности - дишане, храносмилане, отделяне. Даже за мисловна дейност тази храна Не стига.

Пиша по темата, за участник в предаването, който все още държи да е "в светлините на прожекторите". Коментирам си просто защо никога няма да има хубава фигура, не е заради структура или други дадености, а по собствен избор - защото е много наясно с хранене и спорт - чак съвети раздава.

# 2 142
да нискокалорично е, но откъде знаеш какво яде по-нататък през деня? Аз може за закуска  да изям 200, ама за обяд да омаам 1200, пък за вечеря още 1200. И кое ти доказва нейния дефицит, само закуската която е показана или?

# 2 143
Едва ли само с косите са зле, сигурно и по-сериозни хормонолни отражения имат върху менструация, репродуктивни функции и пр. Прави впечатление при рецептите на Вили, че са с недостиг на мазнини, включително полезни.

# 2 144
Не, не съдя само по закуската, тя показва какво трябвало да съдържа чинията - половината (Само!) чиния зеленчуци, една длан протеин и една шепа въглехидрат.
Нещо като зоната явно.
Кой я е излъгал за 1/2 чиния зеленчуци - не знам. С това мизерно количество храна - аз лично ще пукна от глад. 🤭

Да, косата и кожата не страдат само от липса на хранителни в-ва, но - да, именно липсата на полезни мазнини скапва хормоналния баланс. 👌

Общи условия

Активация на акаунт