Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 119 242
  • 2 214
  •   1
Отговори
# 2 145
  • Сливен
От Инстаграм

# 2 146
След предаването последвах Вили във фб, но впоследствие започнах да се разочаровам.
Отначало беше тръгнала леко и любителски, но напоследък се изживява като капацитет, какъвто смятам, че не е.
Обръща се основно и най-голямо внимание на калории, макросите се пренебрегват, важното е да не е много калорично.
С една длан протеин не знам закъде е, за едната супена лъжица зехтин на цяла тенджера със супа съм без думи. Но важно е зелении да има.

Започна да споделя дневни менюта със закуска, обяд и вечеря, та не е само от едно хранене да са ми впечатленията.

Смятам скоро да я отследвам.
Не смятам, че нейното хранене е здравословно.

# 2 147
След предаването последвах Вили във фб, но впоследствие започнах да се разочаровам.
Отначало беше тръгнала леко и любителски, но напоследък се изживява като капацитет, какъвто смятам, че не е.
Обръща се основно и най-голямо внимание на калории, макросите се пренебрегват, важното е да не е много калорично.
С една длан протеин не знам закъде е, за едната супена лъжица зехтин на цяла тенджера със супа съм без думи. Но важно е зелении да има.

Започна да споделя дневни менюта със закуска, обяд и вечеря, та не е само от едно хранене да са ми впечатленията.

Смятам скоро да я отследвам.
Не смятам, че нейното хранене е здравословно.

Дланта е от зоната. Там така се мери, ако не искат да ползват кантар. Попаднаха ми 1-2 рецепти обаче и те не са зонирани. Уж учи как да се балансира чинията и в следващият момент показва изцяло въглехидратна закуска, която е кошмар за всеки с ИР.

# 2 148
  • Варна
Не, не съдя само по закуската, тя показва какво трябвало да съдържа чинията - половината (Само!) чиния зеленчуци, една длан протеин и една шепа въглехидрат.
Нещо като зоната явно.
Кой я е излъгал за 1/2 чиния зеленчуци - не знам. С това мизерно количество храна - аз лично ще пукна от глад. 🤭

Да, косата и кожата не страдат само от липса на хранителни в-ва, но - да, именно липсата на полезни мазнини скапва хормоналния баланс. 👌

Понякога в Ютуб ми излизат кратки видеа с един руски лекар - ендокринолог , който препоръчва хранене по метод "  Харвардска чиния  " , мисля че е подобно на чиниите на Вили Х.
Намерих кратко инфо и на български :
https://nspbg.com/2025/05/05/%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%8 … 0%B8%D0%B5%D0%BD/
Практически е лесно да се спазва "на око ".

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 14:43 от Сребърна паричка

# 2 149
Вили не я следя, защото вече не ми харесва как изглежда. Изпита по един такъв нездравословен начин, не ми харесва. На Ани в предаването симпатизирах, но наскоро гледах някакво клипче тип “ще ставам модно гуру “ и тотално ми се обезличи. Последно с онова момче от Кюстендил- заедно ли са?
С Тодор какво де случва?
А с онзи бизнесмена, със сайта, има ли го още (сайта)?

Много руснаци следват принципа на “харвардската чиния”, аз поне от тях чух за нея.
Кой лекар е това? Аз напоследък се заглеждам/ заслушвам в Максим Кузнецов и д- р Хан. Вторият е малко куку- руку, но мен точно това ме кефи.

# 2 150
Добре, честно - съвсем човешки питам тук - някой засища ли се с такава порция храна?
Аз ям голяма купа салата, пържолата (или каквото е) винаги е по-голяма от дланта ми, а и не е една обикновено. 🤭
Иначе ще си остана гладна, затова и коментирам менютата на Вили, просто ми е чудно - аз ли не съм наред, или?!
Но тя готви и доста десерти, може затова да не остава гладна, не знам. 🙂

# 2 151
Разгледах и аз страницата на Вили след като споделихте. Ами лоша работа - една длан протеин и сложи някакво миниатюрно парче риба (дори не беше сьомга).
Смятам, че човек с наднормено тегло може да си позволи толкова ниски калории, само за кратко време и второ не и ако спортува. Видях и тренировките на Ани - ами тя не може лицева опора да направи - тук обаче за бой са треньорите - скок подскок и бърпи.
Наистина и двете жени изглеждат лошо в моите очи, но са се доверили на професионалисти, които не са успели да ги убедят в нуждата от мускули.

Проверих страницата на тази Дериа и е малко по-добре с правилата за чинията, но отново супер опростено. Менюто от последната снимка е ужас за ИР.
Казва - целете се в 20 грама протеин на хранене.
Ми аз съм 50 кг и минимума протеин за ядене ми е 30 грама протеин (животински), какво остава за някой по-едър.
За обяд съм изяла една салата със 60 грама протеини. В медицинските препоръки може би има и част екологични аргументи, често чувам да се цитират стойностите препоръчани от ЕС за 0,8 г протеин (но първо това число е абсолютен минимум и второ за неактивни хора, та не знам кой и какво трябва да се слуша). Лично аз слушам  Dr. Stacy Sims относно препоръки за хранене и вече според моето състояние ИР променям някакви неща.

Добре, честно - съвсем човешки питам тук - някой засища ли се с такава порция храна?
Аз ям голяма купа салата, пържолата (или каквото е) винаги е по-голяма от дланта ми, а и не е една обикновено. 🤭
Иначе ще си остана гладна, затова и коментирам менютата на Вили, просто ми е чудно - аз ли не съм наред, или?!
Но тя готви и доста десерти, може затова да не остава гладна, не знам. 🙂
Ще ти отговоря от моя опит, когато имаш много наднормено тегло можеш да се заситиш с 1200 калории, но след няколко месеца трябва почивка, често отслабването спира точно заради ниски калории.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 15:35 от Jolinar

# 2 152
Аз също не слагам повече от една супена лъжица мазнина, като готвя (без значение супа или не супа), а ако готвя с месо, не слагам никаква. Нищо лошо не виждам в това. Предпочитам животински източници на мазнини или ядки пред плуваща растителна мазнина в яденето.

Страшно симпатизирам на Ани и Вили. Постигнаха много и вярвам, че са на прав път (въпреки черните прокоби тук). Не бих им се доверила за съвети за готвене и хранене обаче, защото те още би трябвало да се учат и да следват съвети, а не да раздават такива.

# 2 153
  • Бургас
Тодор го видях вчера. Поддържа си формата човекът. Висок е и това му е голям плюс. Според мен изглежда така, както когато излезе от предаването.

# 2 154
Чистата вода се беше активизирал в групата на електрическите коли, похвали се със снимка на колата му, паркирана на тротоар, и го изядоха с парцалите.

# 2 155
Цъкам си из лентите одеве и видео на Пефтичева.
https://www.facebook.com/reel/1137691894921583
Не може да се направи транфер, нямала никакъв имунитет.
И са и казали, че нямала мастни клетки. Странно.
Жалко де. Дано нататък се получи. Ще търси причината.

# 2 156
Абе не и липсват мастни клетки  😂

# 2 157
То е видно и тя го подчерта Joy
Хареса ми самоиронията и.

# 2 158
И ето пак. Бориш се за дете, а правиш клип да кажеш, че нямаш мастни клетки .. как можело, нали имаш мазнини. Смешна история и страшно преекспониране. Вместо да бъде полезна за хора с подобни проблеми, тя се държи смешно и жалко.

# 2 159
  • Пловдив
Абе не и липсват мастни клетки  😂
Звучеше ми като да е разбрала-недоразбрала и за мастните клетки (какви? къде?!), и за имунитета. Като онова за дела на мускулите в теглото и, дето го приказваше. Намисля си ги едни и дори не е ясно вярва ли си, или играе.

Общи условия

Активация на акаунт