Шпионират ли ви децата ви?

• 8 995
  • 146
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Ми не са шпионирали моите, не го и позволявах.  Да се гримираш и обличаш дрехите на мама/баба е едно, друго да ми задаваш въпроси що говориш/танцуваш с някого. Един-два пъти обясняваш и после режеш, ако и да са на 10 г.

# 46
  • Paris, France
Е, по нейните ширини децата не са непрекъснато с бащата (или с майката) и така всеки има лично време и пространство.

# 47
Невена, аз имах предвид 2те порсанали дами, които звънят истерично на майките си и ги разпитват, къде са и с кого.
За момиченцето на авторката е съвсем нормално това поведение, до към пубертета също. След 18 година възраст е нездраво, но щом майката го позволява, тяхна си работа.

# 48
Сетих се забавна история от преди време Smiley
Майка ми имаше една много токсична приятелка, която непрекъснато даваше нейните деца и семейство като някакъв единствен валиден пример. Беше ми писнало да слушам какво правят на Данчето дъщеря и, сина и, мъжа и... След неколкократно повтаряне от страна на майка ми, как на Данчето дъщеря и звъни всеки ден, си направих експеримент. Започнах да звъня вечер по време на новините. Как сте, какво прави днес, какво сготви, пазарува ли, какво сирене взе, какво гледаш, чувала ли си се скоро с леля, какво ще кажеш за еди кое си събитие Smiley На четвъртия или петия ден някъде, майка ми с вдигането попита - Станало ли е нещо, добре ли сте, има ли някакъв проблем? Казвам - Не, всичко е наред, защо? -Ами звъниш ми всяка вечер, говориш ми някакви глупости, да не би да искаш да ми кажеш нещо важно, и да започваш отдалеч? Казвам - Не бе, реших като дъщерята на Данчето да ти звъня всяка вечер, нали било много хубаво Smiley Посмяхме се, върнахме се към нашия си режим на контакти, и повече нищо не чух за Данчето и идеалната и фамилия Smiley

Различни хора, различни отношения.
От дете имам ясно очертано лично пространство, и съм си го пазила както от родителите ми, така и от децата. С реципрочно уважаване на тяхното, разбира се. Няма никакъв шанс да говоря по телефона, и някой да ме попита с кого съм говорила, освен ако аз не реша да кажа. Включително мъжа ми Smiley
Също така от малки уча децата ми да се представят и да запознават хора. Винаги когато съм с  придружител и срещна някого, ги представям - Това е ххх, дъщеря ми - Това е ууу, позната от работата. Обикновен етикет, с когото е добре децата да свикнат от малки.

# 49
Моето за сега ме проверява само докато съм до санитарните възли. И не толкова от любопитство, колкото за да се увери, че съм на разположение, дори когато съм по голяма нужда, със сапунисана физономия и всякак си.

# 50
Моето голямо дете ни "подслушва". Когато водим разговори за неща, на които знае, че не одобряваме да присъства, често се е случвало да го виждаме зад вратата да слухти. В един момент си влезе в един период, в който започна да обръща внимание на разговорите на възрастните, да се притеснява за някои неща или дали някой не го обсъжда и започна да се опитва да ни "хване" в крачка...

# 51
Страхотна тема. Като дете обожавах да слушам разговорите на възрастните 😂
Чести се случваше да ми кажат ,,отиди да си играеш", вероятно, за да не ги чувам, досещате се, че детето възприема някои неща не по правилният начин. От мен се криеха лакомства и почерпки за гостите, естествено винаги ги намирах. Изяждах бонбоните и оставях празната кутия 😂😂😂 Не веднъж майка е посрещала гости с ...кутия. Заради един буркан течен шоколад бутнах целият ред горни шкафове 😂😂😂 Е, дойде момент когато майка ми любопитстваше какво се случва с мен, а аз ревностно пазех личното си пространство.

# 52
Като малки не, бяха много тактични. Но, вече не са. Ние  всички се следим чрез Find my, обаче аз ги следя само когато пътуват надалеч. Докато те ни следят нон стоп: къде пак тръгнахте, пак не сте в къщи, оооо, пак няма да готвиш… ето такива неуместни забележки.

# 53
  • Paris, France
Невена, аз имах предвид 2те порсанали дами, които звънят истерично на майките си и ги разпитват, къде са и с кого.
За момиченцето на авторката е съвсем нормално това поведение, до към пубертета също. След 18 година възраст е нездраво, но щом майката го позволява, тяхна си работа.

Разбрах те 🌞. Само дето хора и характери всякакви. Моята майка е много словоохотлива като се обадим, но никога не се сеща да ни се обади тя. Като бях студентка ми е звъняла около 3-4 пъти годишно, основно да каже кога пристига и да пита какво искам да ми донесе. Като дойдеше ме заливаше със снимки от сватби, банкети, пътешествията и, непознати хора, разказваше ми клюки, но по телефона не. Свекървата звъни поне веднъж дневно откакто свекърът почина и ако ММ не вдигне, звъни на домашния, но на мобилните ни не. Има всякакви динамики на семейно общуване. Може на майката, чиято дъщеря звъни на пожар, да и харесва това и затова нищо да не казва. Едното ми дете изобщо не ми звъни и не ми пише, дори когато е далеч, а другото пише и звъни често. Характер.

Снощи дъщеря ми реши, че са ми студени краката и се навря в леглото да ме топли, та ММ спа на дивана. 🐸🤣. Рядко се случва, но се случва. На 21 годинки е.

# 54
  • По света и у нас
Това с Данчето е като някакъв епизод от комедиен сериал.
И мен цял живот ме преследваха разни истории за дъщери на “Данчета” от майка ми и разни роднини. Текат като новинарски емисии все едно трябва да съм на олимпиада по живеене и нещо не се класирам подобаващо.

# 55
Не помня да съм била чак толкова мнителна към моята майка, а тя беше 100 пъти по-голям вей хайвей от мен сега.
Леле, този израз не съм го чувала от едно 40 години
Стана ми любопитно от коя част на страната си Прими

# 56
  • София
Моята баба ми казваше "хаймана".

В интерес на истината, когато започнах да излизам по срещи след раздялата, го правех много дискретно, през деня, точно заради децата. Полека лека, мина време, пораснахме заедно и вече съвсем спокойно се уговаряме кой кога и с кого излиза. Но те вече са големи.
Някак е и въпрос на лично израстване. Да седнеш и да заявиш - аз излизам по срещи, имам намерение за връзка, това е.

# 57
  • По света и у нас
От София съм, но майка ми го употребява тя е расла в Северна БГ около Берковица, Враца, Монтана и района.

# 58
Свои деца нямам все още, но шпионирах майка си като дете хем от любопитство, понеже ми беше много интересен света на възрастните и за какво си ховорят, хем от чиста ревност и егоизъм. Спомням си една вечер слушахме музика, нейния телефон беше свързан с уредбата и се пресегнах да го взема, за да сменя песента. Така ми се изрепчи, че набързо си седнах. Smile

Сега го виждам същото поведение в сестра си. Зверчето е на 16, аз живея отделно и от известно време почна все повече да разпитва какво правя, къде съм, с кого. Следващите въпроси са от къде се познаваме, от колко време, кога ще се прибера. Нашумяло е между тях някакво ново приложение за проследяване на локация, тя си го инсталирала и сега ме навива и мен. Няма да стане на нейното. Smiley

# 59
О да често го забелязвам да ме шпионира когато съм в спалнята или излизам от банята сина на партньора ми , авно детско любопитство си мисля

Общи условия

Активация на акаунт