КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 22 264
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
  • Вила Великула
Да се обадя и аз.
Ениса, не се безпокой - буса е за 15 човека, а сме даже и по-малко.
Аз не мога да се похваля с нищо. Малко ми е притеснено сега и за ММ. Предстои му консултация с хематолог. той има едно заболяване от което му е нисък хемоглобина, но сега е доста критично нисък и трябва лекарска намеса.
Надявам се всичко да мине леко и безболезнено. Днес ще се опитам да го убедя да дойде с нас в Златоград - малко и той да се разсее. Стига аз да мога да дойда де......Ама нали знаете, надеждата умира последна.
Аз бях току що при ендокринолога. Продължаваме лечението на инсулиновата резистентност, а и при мен за първи път хемоглобина е под нормата, а желязо и феритин са ми в норма, та ми даде да пия фолиева киселина.
Тази нощ явно от притеснение не можах да спя добре и сега главата ми се мотае сериозно. А колко работа имам - за церия китайски народ.

# 601
Притъмнило се е в нашия квартал, а нейде гърми. Жега е.
     Да си похваля зетя, че е поправил пералнята. Техничари Simple Smile
     Е да се оплача от Интернет телевизията на А1 при мама и татко. Забива, прекъсва, рестартирам и пак така. Сега чакам в 16 ч обаждане от тях и щерката, като па-компетентна да дойде и да се намеси. Дано не закъснее, че старците-разбойници иначе скучаят.
Ще трябва да готвя нещо за вечеря. Мързи ме. Ау, заваля!

# 602
  • Вила Великула
Тетка, и тук притъмня, загърмя и заваля езри капки за около минута-две. Точно бях излезла до аптеката и ми дойде добре този дъжд. Освежи ми главата.
Аз тази вечер ще панирам кашкавал. Ако мога да ти дам идея.

# 603
На мен даде идея ,но за утре.

# 604
Прибрах се вкъщи с ...куче. За пореден път прибирам на съседите пекинеза. Шматкаше се по улиците,  някой път ще го отгледат,  ако го намери някой друг. Едните не си гледат агресивното куче къде ходи, другите с декоративното също,  аман! Дадох му вода, друго не смея, за да не го тръшна.
Нова драма, не било тяхно.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 17:27 от Enisa60

# 605
Хахахах. Неизвестен стопанин. Ще се появи, то готино и скъпо куче.

# 606
  • Вила Великула
Ениса, пусни съобщение във ФБ в групите на Перник или при ветеринар да се провери за чип.
https://www.facebook.com/groups/2026433404062917/

# 607
Проверявам още едни съседи и го пускам в Снимай Перник.

# 608
И днес няма резултат за лапчо. Май се очертава да имам подарък за РД ... Добре че поне успя да копира информацията ММ - имаше безброй снимки и още много други неща.
Фло, чудесно музикално допълнение към оранжевите цветя сутринта - усмихна ме Simple Smile Намери ли панталона?
Пипи, чудесно ще е да дойде ТМ - ще има и други (ММ, братовчеда, на Галена и на Кассс съпрузите, може да пропускам някой). Ще им бъде забавно. само да сме здрави - съвсем наближи Simple Smile
Ениса, костенура е осигурен - пИятеля ще е доволен. Така като гледам и кученце може да му осигуриш ако си нямате Simple Smile

Днес ходих да си изтегля набраните пари от втория стълб на пенсионната система. След договарянето на втората пенсия при навършване на годините на няколко пъти теглих набраните средства след пенсионирането. Тези са последните - нали работих до края на миналата година. Не зная колко от вас получават втора пенсия, но аз от две години и кусур съм им бясна на тия фондове - съвсем законно прибиране на едни пари, които са твои... Както и да е - напук на системата ще живея до 100 г, за да си ги получа Simple Smile

Спокойна вечер момичета и тихи занимания Simple Smile

# 609
Рапортувам:
Всичкият зеленчук е засаден, освен малко босилек, който утре ще настаня в няколко сандъчета за цветя. Цветята са в градината. Трябваше да поливам тази вечер, но дъждът ме отмени. Доста валя. И утре го дават пак така. Разкош! Дано само няма градушка.

И след отчета за  селската ми идилия - малко мъдри мисли от мъдри люде:

Някой казал нещо лошо по ваш адрес – не се тревожете. Вашият мир струва много повече от това, което е казал някой.“ – Беинса Дуно
"90% от нашите тревоги са свързани с неща, които никога няма да ни се случат." – Маргарет Тачър
„Страхът е причинен от въображение, което препуска като обезумяло. Постоянно се страхуваме от неща, които никога няма да ни сполетят.“ – Садгуру
"Много по-често сме жертви на страха, отколкото на болката. По-често страдаме от въображението си, отколкото от действителността." - Сенека
"Безпокойството не отстранява утрешните проблеми, но отнема днешния покой." – Будистка мъдрост
"Страхът не спира смъртта.
Той спира живота." - Ви Кийланд
„Смелостта не е липса на страх; смелостта е самообладание пред лицето на страха и овладяване на страха.“ – Марк Твен
"Ако постоянно жадуваш за спокойствие, все повече ще се страхуваш от неизбежните трудности." - Тим Б. Дейвис
„Цял живот допусках в къщата си неканени гости – досадни дърдорещи страхове. Но вече не. Щом се появят на моя праг, затръшвам вратата под носа им.“ – Маркъс Б. Пауъл
"В живота има две важни правила:
1. Не се тревожи за дреболии.
2. Всички неща са дреболии." - Фин Тейлър
Попитали един дзен-учител: "Как практикуваш дзен?"
Учителят отговорил: "Когато съм гладен - ям, когато съм уморен - спя."
Те се учудили: "Но не прави ли всеки човек това?"
Учителят отвърнал: "Повечето хора, когато ядат, не просто ядат, а мислят за всякакви тревоги и желания. А когато са изморени и искат да спят, не могат да заспят, защото започват да мислят за хиляди проблеми и страхове."
"Който робува на тялото си, който прекомерно му трепери, който свежда всичко до него – той ще стане роб на мнозина. Прекалената привързаност към тялото ни безпокои със страхове и ни товари с грижи." – Сенека
"Менталните проблеми се хранят от вашето внимание, което им отдавате. Колкото повече се тревожите, толкова по-силни стават. Ако ги игнорирате, те ще изгубят силата си и накрая ще изчезнат." - Анамалай Свами
Измислих начин как да се справям с всеки проблем, без да се тревожа. Първо питам себе си: „Кои са най-лошите следствия от този проблем?“
След това се подготвям да ги приема.
Най-лошите следствия може да се случат, но може и да не се случат. Всъщност те твърде рядко се случват.
И чак след това се заемам с решаването на самия проблем. (Дейл Карнеги)
"Не си готов да живееш, ако не си готов да умреш. Ако не можеш да гледаш смъртта в очите, как ще започнеш да се радваш на живота?" – Парак Мадан
"Тревожността е изключително заразна, но също толкова заразно е и спокойствието." - Хариет Лърнън
Чрез Clara Maklaud

Спокойна вечер!

# 610
  • София
Отзад напред ви почвам.
Макавели, ще имаш хубав подарък за РД. 
За ДПО  - преди да придобия държавна стипендия пробвах в  сайта на НОИ какво се получава с фонд или с прехвърляне. Второто ми беше по-изгодно. Съответно си ги прехвърлих незабавно и отсвирих разните частни фондове. Не завиждайте - и с тези пари пенсията е пак трицифрена, въпреки реалните осигуровки 40 г.
Ениса, дано се намерят собствениците на кучо. Те сигурно ще го търсят по улиците.
Тетка, при нас също валя кратко, но обилно. Пл. докато се прибере от колата до входа станал на мокро коте.
Вечерята днес - пресни малки картофчета с копър и чесън, кебапчета от Лидл и салата домати. Вчера и оня ден - нещо като винен кебап, но с бялото месо от печено пиле + гъби и много лук. С 2 думи моя измишльотина, но щом и ММ яде 2 пъти значи ме бива за кулинарка.
За Фло и еврото - то който е нямал при лева и при еврото няма да има. Съответно и за имащите. Но пък от историята знаем, че а Бг. се присъедини към някой съюз или държава и те зазляват и се разпадат. Може и тук това да е Нашата мисия. ...
И малко не много подтвърдена информация за движението. Нали все говоря как е здраве - https://www.24chasa.bg/zdrave/article/20614781
Колкото пъти съм писала за моите наблюдения над последиците от обездвижване при майка ми все някой ми се караше на ЛС да не обсебвам темата с глупости....

# 611

Някой има ли идея какво е кучето? Пуснато е вече в групата за издирване. Ама поне да съм сигурна за породата

# 612
  • София
ЕНИСА, не знам какво е кученцето, ама виж колко е усмихнато! Направо е щастливо в твоята компания.
АЙША, благодаря ти за обяснението. Ще очаквам развитието на събитията. Stuck Out Tongue Winking EyeДори Ромео не успя така да ме накара да се засмея! Браво на теб!!! Hands Plus1
ТАНУ, помагаш ни да помъдряваме с тези цитати. Grinning
МАКАВЕЛИ, кога ти е рождения ден? Много време ли ще чакаш новия лапчо?
ПИПИ и мен ме подсети - тази вечер бяхме на кашкавал пане и зелена салата
ТЕТКЕ, похвала за зетко! Да му спретнеш една баничка.
КАССС, Hug
 Следобяд бях на купон в Младост с пенсионерската група. Щяхме да си говорим за Любовта в Късна зряла възраст, но този път бяха дошли малко хора и отложихме. Уплашили са се от предстоящия дъжд.
В нашия квартал е валяло кратко, но силно. Прибрах се след дъжда. Наложи ми се да отида до тръстиката, че един съсед примираше от болка - извадих му мъдрец и зъба до мъдреца. Хареса му, че стана много бързо, та поиска да карам наред, поне още един да дръпна, но не можа да ме проагитира.
Май рано ще се прикреватя тази вечер. Така ми изглежда. А може и пак да се появя. Grinning

# 613
  • Кубрат/ Пишурка
Само да кажа, че моят зет е заклет рибар и идва, защото в Златоград има река! Та ако има и други рибари -вечерята ни ще е подсигурена Stuck Out Tongue Winking Eye

# 614
  • някъде другаде
При нас дъжд не валя.
Ениса , много е сладко кученцето , но и аз не знам каква порода е.
Тетка , браво на зетя.
И аз мисля да легна по рано тази вечер. То лягам рано , но чета книга и се отплесвам.

Общи условия

Активация на акаунт