КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 22 241
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Рапортувам  - кучо е предаден. Оказа се, че е на съседка от улицата преди нашата. Жената е учителка в езиковата гимназия, преподавала е на синовете ми. Всичко е добре, когато завършва добре, само дето загубих няколко часа да се правя на детектив.
Лека вечер!

# 616
  • Вила Великула
Точно щях да кажа, че кучето е пекинез.

# 617
Обаждам се само да кажа, че съм тук. Минах по редовете по диагонал,защото  преди малко се върнах от Пловдив и ми е гладно и уморено.
За Златоград нямам претенции. Само едничка молба - да ме качите на Пазарджик. Къде точно, ще съобщя на ръководителя на групата.
За днес толкова.

# 618
Добро утро!
Ще пиша първо, пък после ще ви чета.
То при мен си е ежедневие всичко, но аз така харесвам - без изненади и стрес.

Днес чакам мрънчоците след обяд, та ще разнообразим малко ежедневието.

Лятото с такива бързи крачки дойде, че ох, студено ми е, стана на ох, топло ми е . На малкият маймун хич не му понася горещината - с плоска муцуна е ( брахицефална се казва) - и има затруднено дишане при физическо  натоварване в жегата. На мен пък хич не ми понася да ставам в 5.30 , ама това е положението...

Сега допивам кафето, отивам да направя един бръз фитнес и сме в очакване с Чарли на каката и баткото.

Аахааа, да ви попитам - купила съм килограм пилешки дробчета ( мнооого рядко ям такива) , споделете, моля рецепти вие как ги приготвяте, ако ядете такова нещо.

Това е за сега.
Пак ще дойда.
Спокойно и успешно да ви е!

П.о. Облог - ще стигнем ли преди Златоград[ края на темата ?/i]
Аз съм - да Simple Smile .
Борянкааа, викай музата и гласи заглавното стихотворение, а Пипи да събира майсторите - строители да почват плановете си за новата къща Simple Smile  Wink .

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 08:39 от Важна клечка

# 619
  • някъде другаде
Клечи , по-ранобудна си днес от мен. Хубаво да си изкарате днес с Мрънцовците.
Станах доста преди алармата , но и рано снощи заспах.
Днес ще е пореден обикновен работен ден , но нали е пък последен за тази седмица.
Хубав ден , приятелки!
ПП: 7 дни до Златоград.

# 620
  • Вила Великула
Добро утро, момичета! Нямам с какво да се похваля, но да мина да ви видя е удоволствие за мен.
Допивам вече 1 час кафето, свършвам спешните задачи за преди 9 часа, въртя първа пералня и след малко трябва да направя една картофена супа за обяд и после работа. Утре рано сутринта ще пътувам най-вероятно за село за 24 часа отпуска, но все още не е 100% сигурно. Както и за Златоград. Ако аз не дойда - ще прехвърля цялата информация на Фло и тя ще действа. Вече е доказала се организаторка. Я вижте каква спретната организация, пълна с приятни изненади ни беше подготвила в Брезник. Притеснено ми е за ММ, че ще го вкарат на 16.06 в болница за изследвания. Все още не се знае какво друго причинява спадането на хемоглобина, освен заболяването, което той има.

# 621

Не се нуждаем от големи неща ...Само една усмивка, една чаша кафе и да бъдем себе си...

Добро утро 🌞☕💐🌷🌸

Тази сутрин рано-рано ММ отиде до работата си да потърси помощ за моя лапчо - последен опит. Сега пиша от неговия Smirk Ако нищо не стане явно ще си имам нов, но ще видим как ще се развият нещата с покупка, че нещо много се сгъсти графика. Иначе ще порасна в неделя Simple Smile
Сега ще спретна един ориз с пилешко месо и зеленчуци за село - пак ще сме там сигурно до утре вечер ...
Клечи, пилешките дробчета може да накиснеш в прясно мляко и малко соев сос за около час и после да задушиш в масло като накрая сложиш лук. Ние ги обичаме по-крехки, т.е.вадиш от тигана когато като разчупиш дробчето изтича течност - иначе стават сухи.
Пипи, стискам палци за вас - много искам да се видим на живо Hands Plus1

Хубав ден момичета и прегръдки от мен HeartHeartHeart

# 622
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро, момичета. И при мен скука и нищо ново. Очаквам в неделя сестра ми да дойде да ме отмени за следващата седмица. Ще правя изследвания в Александровска и дано приключат с добри резултати и навреме, че да мога да дойда в Златоград.
ПИПИ, стискам палци и за съпруга ти, дано и при него нещата да се уталожат и резултатите да са такива, каквито искате. Стискам ти палци и за Златоград. Мама как е?
МАКАВЕЛИ, пия кафе, сложила съм си усмивката и се опитвам /поне/ да бъда себе си. Много красиви цветя и позитивни мисли ни поднасяш всяка сутрин. Благодаря ти, действат ми много зареждащо.
КЛЕЧИ, като му е толкова горещо на Чарли, не иска ли да се излежава до по-късно или това не го спира да те "извежда" рано-рано навън? Всъщност, рано сутринта е по-хладно и това му харесва, явно. За дробчетата: аз ги правя с много лук, нарязан на полумесеци, масло и нищо друго. Първо леко задушавам лука направо в тавичката /за да не остане суров и да хрупка/, добавям дробчетата и ги слагам във фурната. Разбърквам отвреме навреме до готовност. Не трябва да ги пресушаваш, както е казала Макавели. Може да сложиш и гъби, ако имаш. Става много вкусно.
В Златоград е доста топло, така че приготвяйте летните рокли.

# 623
  • София
Добро утро!
Момичета,както сте разбрали на срещата от Фло,аз бях в болница за изследвания.Вече съм си в къщи.С кръвното и диабета съм отличничка.Справям се успешно,но ми изписаха ново/уж по добро/ лекарство.Лошото е ,че се поставия инжективно и трябва да се науча да го правя сама.Вече имам и висок холестерол,та и за него ново хапче.Очния лекар ме изпраща на снимка след месец,защото нещо го притеснява в едното око.Абе,добре съм,но тенденцията е лека-полека да събирам причини за далечното пътуване,което ще ме очаква,неизвестно кога.
  Но,днес съм изпълнена с очакване за срещата в Златоград.Преди това ще посрещна внучката и това ме прави много щастлива.
  По-късно ще прочета какво сте писали.Сега захващам задачите.
  Хубав ден ви желая!

# 624
Мамси, Макавели, благодаря за споделените рецепти.
Може би ще ги направя по идеята на Макавели - вижда ми се хем по - лесно и бързо, хем и да не е толкова голямо количество, че дробовете са повечко, а ние сме едни ядачи - оле, мале Wink.

Мамси, точно щото сутрин му е хладно, а и се наспал доволно, Чарли е толкова бодър и игрив.
Разбирам го, ама и той трябва да ме разбере - на баба му и се спи сутрин, та две не вижда Simple Smile .

Стискам палци Мамси, за бързо приключване другата седмица на изследванията, и най - важното - добри резултати.

Макавели, а дано лаптопът ти има дни още да ти служи и да го смениш, когато ти искаш, а не че той не работи.
А вие, когато  ходите на село, хем работа да вършите, хем и яденето ли си носите?

Пипи, знам, че ти е неспокойно за ТМ, но дано тревогите са ти напразни и проблема да е малък и бързо решим.
Стискам палци.
И за Златоград стискам палци - и на теб, а и на него, ако иска  да дойде.

Тони, аз всеки ден ставам рано и вечер, като приключа дневните задължения,  си лягам и чета в леглото докато заспя.
Обичам и на балкона да седя и да си чета, но в кревата ми е по - мекичко и по - удобничко .

Яжка, нЕма да се даваш на лоши мисли, ей.!
Във всичко да си отличничка, не само за тези показатели.
Я какво хубаво лято се е задало, ще си имаш гостенче скоро, а по - после може и другите внуци да ти дойдат на гости и ще станете пълна къща.

Спирам.
Пак ще дойда.

# 625
  • София
Добро утро! Мислено подготвям летните дрехи за пътуването. Надявам се, че няма да ми липсват дрехи, като ги потърся. Фло, твоя панталон появи ли се?
За здравословните проблеми-дано и ние, и мъжете, и децата и внуците да ок!
Моите кръвни тестове не са ок, добре, че ги пуснах! Общо взето, лекарството, което ми изписаха в Ревматологията не ми понася. То затова и се правят тестове, понеже не всеки може да го пие. Вероятно ще изпишат друго, но дали него ще го понеса? Представете си емотикон с чудещо се човече.
И все пак да се похваля-днес дъщеря ми има рожден ден! Искам да е здрава, щастлива, да има време за себе си! Благодаря й, за прекрасните внучета, с които ни дари! Дано имаме още много години заедно!
Хубав ден, милички!

# 626

Честит рожден ден на дъщеря ти, Мериан! Здраве и дълъг живот, да посрещнете нейните внуци заедно.

# 627
Мериан, честита и благословена да е дъщеричката ти - здраве, късмет,успех и много щастливи години! Весел празник!
              На всички, които правят изследвания, добри резултати и дано проблемите минат и не се връщат вече.
              Мериан, с тези лекарства от ревматологията е винаги така - едно уж лекуват, а друго повреждат. На ММ му сбъркаха точно два пъти лекарствата и добре, че професорът забеляза и ги спряхме. От едното още се борим с последствията.
              Вие броите дните до Златоград, а аз дните до излизане на резултатите от изпитите. Yum Вчера  девойката беше поканена в японското посолство и се върна много щастлива, че са оценили труда и. Прави презентация за престоя в Япония на нея и другите деца. Получила е много подаръци и коктейлът е бил супер. Поканили са я да води групи от японски студенти, но.....нашата по това време ще е в Белгия. Разменили са си контакти за бъдещо сътрудничество.
             Клечи, аз за това вече не искам куче в къщи. Не, че съм го водила аз, но си е голяма грижа. Сега от време на време гледам ръселката, но знам, че ще си я върна след няколко дни.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 12:32 от Didia

# 628
  • в сърцата на любимите ми хора
МЕРИАН, да ти е жива и здрава рожденичката. Много късмет, любов и да сбъдва мечтите си.
Борянка се е отчела с прекрасна торта. Дояде ми се Relaxed и отивам да се срамувам в ъгъла.

# 629
  • София
Мериан,честит рожден ден на момичето ти! Да е здрава,щастлива и да сбъдва  мечтите си!
 Боряна,много хубава торта си предложила.Подсети ме да кажа,че взех разрешение от лекарката да хапна тортичка с вас в Златоград.
 Важна клечице,не съм от хората,които треперят за резултатите от изследванията.Все пак си знам възрастта и също и тази на която починаха родителите ми.Вече ,от 20г,всеки ден отчитам като подарък.Радвам се на живота и съм реалист.
Скрит текст:
Да се похваля,че си поставих първата инжекция.Много по-лесно,отколкото си мислех.И никакво усещане от иглата.Вярно,че е тънка като косъм,но и сланинката май помогна.

Общи условия

Активация на акаунт