КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 22 239
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Браво Яжка, и аз имам нужда да се науча да си поставям сама инжекции, но засега не успявам. За мой късмет рожденичката ми слага, като се наложи! Да ми е жива и здрава! Благодаря ви за пожеланията, ще ги предам нататък!

# 631
Добър ден!
 Мериан, да ти е здрава, успешна, щастлива и много обичана твоята  дъщеричка!  

Клечи, аз правя дробчета по селски.
Скрит текст:
Имивам и ги слагам във вряща вода за по-малко от  минута. Пак измивам. Нарязвам 3-4  глави кромид, 1 прясна чушка, 1 морков, 2 картофа, гъбки, половин чашка олио. Леко запържвам последователно. Поръсвам с червен пипер, сол,  чубрица, джоджен. Разбърквам всички зеленчуци, подправки и добавям дробчетата. Слагам ги в йенската тенджера( гювеч или друг подходящ съд с капак) , доливам малко топла водичка и слагам във фурната за около час.
Диди, аз също ще чакам резултати, но на 12-ти.
Скрит текст:
Моите деца по БЕЛ са се справили отлично. По математика не знам какво е сътворила една от ученичките, защото не помнела какво е написла. Другите трима са точни.
Дали да има или да няма тези НВО-та и матури съм раздвоена. Има доста голям стрес, но пък трябва да се проверяват знанията. Дали НВО или  Изходни нива, все пак се получава информация за усвояване на учебното съдържание и до какава степен програмите са адекватни за възрастта. ( В последните години се отчитат ниски резултати, което показва, че има " нещо гнило в Дания" в това отношение .
Пипи, не разрешавам отсъствия!!!
На всички със здравословни проблеми, добри резултати и адекватни лекарства!
Скрит текст:
Аз вчера бях при доктора за преглед на очите. Влизам на 18-ти , на 19-ти е операцията.  Само всичко да е наред!
Следобед ще бездействам, а към 18 ч. ще отида на гробището. Тук черешите са по 15- 19 лв. според качеството. Нашата череша в двора няма рожба. Вместо плодове, събирам пожълтели, надупчени, болни листа.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 12:20 от К.А.Г.

# 632
Мериан, честита да е дъщерята, всичко, което си пожелала за нея, нека се сбъдне!
Пипи, стискам палци да се успокоиш и да дойдете в  Златоград.
На всички с изследвания, нека са отлични и най-важното - чувствайте се добре.
Ще се пишат неизвинени отсъствия, така че правете си сметката. Освен това, ако до пристигането ни няма костенур, ще хващате баира,  обещали сте. Оставаме в Златоград до намиране на костенур. Всички болежки зад гърба и само напред.
Хубав ден!

# 633
  • София
Привет, красавици!
МЕРИАН, още от вчера знам, че щерчицата ти е рожденичка - не, че съм много паметлива, а защото имам вълшебен тефтер. Stuck Out Tongue Winking EyeИсках рано да я поздравя и теб да изненадам, но се успах   Та:
Честита и благословена да ти е рожденичката! Пожелавам много здраве, слънце в душата. звезди в очите и вятър в косите! Да се радва на хубавото си семейство, да радва и вас! Наздраве
Лелееее, каква торта! БОРЯНЧИЦЕ, Hug
Градско, ЯЖКЕ, я се стЕгни - аз се надам с теб да гоним правнучетата заедно, а ти за някакви пътешествия ми говориш. Я стой тука!
МАМСИ, дръж се. Всички изследвания да са наред и с песен към Златоград!
ДИДИА, радвам се за Неда! Браво!!!
КЛЕЧИЦЕ, аз кисна дробчетата в мляко, ако нямам  соев сос и без него. Задушавам лука, премятам за няколко мин. дробчетата, слагам сол и черен пипер и това е. Бързо, лесно, вкусно.
ПИПИ, а дано всичко да е наред и ти да доведеш организацията до край.  Каня  Ромео да дойде, познават се с моя колега, но се е запънал като козирог на мост. Grinning
ТОНИ, Много ми харесва това, че всеки ден отбелязваш колко дни ни остават до тръгването. Grinning
КАГ, браво на теб и на твоите умнички и трудолюбиви ученици! А сега вече ваканцията за дапочне! И си мисля ние как сме преживяли без това оценяване колко сме усвоили преподавания материал. Имало нещо гнило в Дания. Ами то да беше само там... където и да бутнеш, все проблеми. Аз знам, че нещо което работи, не се пипа. Е да, ама нали всеки новоназначен трябва да направи нововъведение, а колко е добро, кой да ти каже.
МАКАВЕЛИ, усмивка си нося винаги ( имам и резервни в джоба), преди малко си допих кафето, че сутринта се успах и нямах време, и се старая винаги да бъда себе си - ми няма да съм Татяна Лолова или Стоянка Мутафова, я. Joy Светла им памет...
ЯНЕ, щом зетко е рибар, слагаме тигана и клечим на брега. Ша яде Асан пъстървичка. Joy А да е наслука!
ЕНИСА, много свежо "писание" - добре си се разпоредила! Удължаваме екскурзията за неопределено време,  до намиране на костенур. И никакви отсъствия - приготвила съм тефтера. Ще има вечерна проверка! Ще се договорим с тия, дето искат да спят на зелена морава, под Росен китка. Stuck Out Tongue Winking Eye
Отивам да обядвам, че гладна мечка хоро не играе. По-късно пак ще намина.

# 634
  • някъде другаде
Мариан , честита да е дъщеря ти. Желая и много щастие, късмет и сбъднати мечти.
КАГ,  ще стискаме палци. Също и на тм на Пипи , Яжка и всички , които ще правят изследвания.

# 635
Фло,  манталитет, манталитет. Нали го знаеш лафа  - веднъж директор, цял живот директор!
А както сочи моят опит,  като втвърдиш тона и нещата се получават. Затова забранявам всякакви болежки, не ме карайте да ви пускам заповед! Айде чао засега, че пак зазвъняха.

# 636

Мериан, честито да е твоето момиче - да е здрава, щастлива и обичана, все така грижовна дъщеря и майка Heart
Клечи, напоследък така си ходим на село - с манджата. Бабата е на патронаж и всеки ден й носят храна. За да не се впряга да готви заради нас, ние си носим храната.
Ениса, само така строго - да се стреснат болежките и да си ходят!
Яжка мила, послушай Фло - я каква оферта има за игра на гоненица Simple Smile

Ще раздавам тази вечер авансово за утре, че сигурно ще се върнем кой знае кога ...

Хубав и спокоен следобед момичета Simple Smile

# 637
  • София
Честито на дъщеричката на Мериан. Да има щастлив живот със сбъднати мечти!
 Аз се оправям бавно,  но ще стане да съм на линия в Златоград. Че ще съм без зъби го приех, но дано отока да спадне, че много бавно се случват нещата. От компреси с лед се простудих и хрема ме хвана. Във вторник съм в Пирогов да свалят конците. Така, че очаквам палцестискане от вас.
Пипи и аз в понеделник 16.06 съм в Иван Рилски - гастрото по планов прием. Може да ми правят колоноскопия.
Май всички сме хукнали по доктори да ни лекуват и в повечето случаи изкача още някое друго заболяване. Букета от болести набъбва, за съжаление.
Яжка, ти да не би да си на инсулин??
Днес уж трябваше да вали, а жегата нараства. Дано да ни огрее разхлаждане.
Всички, които имате здравни и организационни задачки да се справите бързо с тях. Не ви споменавам поименно, че както ми е къса паметта да не взема да ви разменя задачките.
Успешен завършек на седмицата и спокойни събота и неделя.

# 638
Мериан, здраве, мъдрост и щастливи дни желая на твоето момиче! Flowers Hibiscus Flowers Four Leaf Clover Heart Eyes

Ох, момичета, като чета какви здравословни проблреми са налегнали всички ни, кой повече, кой по малко, ми идва да се разтърся и да намеря една вълшебна пръчица, пък да я размятам и изгоня всички болести и болежки Heart То вярно, че ЕГН-то си оказва влияние, но хайде да се уговорим, да не се даваме. Съгласни?

При мен нищо ново и интересно, почти цяла седмица не ми е съвсем добре и на мен, но гледам да не му обръщам внимание, ще видим до кога. Времето е жегаво, може би и то допринася за това състояние, но каквото, такова.

# 639
  • София
Майче,не съм на инсулин.Лекарството е някакво ново,отпускат го с протокол.
Тук май ще има буря,притъмни се и гърми.Но,решавам да не внасям саксии.Дано се размине.

# 640
  • Вила Великула
Мериан, честита да е дъщеричката ти. Да е здрава и много успешна.

# 641
Мериан, аз се присъединявам към пожеланията на Боряна с тортата!

Яжка, аз вече седми месец съм на инжекционно лекарство, изписано с протокол. Слагам го веднъж седмично и за моя изненада след първите шест месеца имаше много добър ефект. Не е трудно слагането. Дано и ти да се повлияеш добре.

Днес идваха от Социални грижи при татко, кандидатстваме за личен асистент. Той е с ТЕЛК 94 процента с чужда помощ, но трябваше да си го видят на място. Сега ще чакаме комисия на 11-ти, която трябва нещо да реши. То всичко е очеизвадно де, но комисии да има, разтакаване да има. Към 16-ти ще се обадят за решението си, което е добре, да не се разкарваме залудо насам-натам.
      Днес дояждаме пилешки дробчета с ориз на фурна. Благиня! Измивам ги, разрязвам ги на две, слагам в тавичката една чаша ориз и 2 чаши вода, мазнинка, сол, черен пипер, 1 глава лук на полумесеци и дробчетата. Разбърквам и бутам да се изпече. Като е готов ориза, готови са и дробчетата. Много ги обичаме така.
     Пак трябва да ходя до аптеката, защото са пропуснали да ми дадат едно лекарство. Никак не ми се излиза навън сега. Сънливо ми е.

# 642
  • в сърцата на любимите ми хора
При нас Балканът се е смарангьосал, но сигурно няма да вали. А има нужда.
Дано всички да се стегнем и да не се даваме на болежките. Дано!

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 16:58 от Мамси

# 643
Мамси, нещо не мога да видя добре гледката от терасата, но при нас си вали от повече от час. Гърми, трещи и вали без да има намерение да спре. Понамали и пак отново. За това пък е приятно хладно. В момента се поукроти и дано спре.
             Тетка, ти ли ще си му ЛА, ако ви одобрят?

# 644
Мериан, честита да е дъщеричката ти!

При нас валя яко. Имаше и слаба градушка.
С брат ми ходихме днес на задушница и, разгеле, дъждът ни изчака. Точно отключвах вратата у нас като заваля.

Клечи, с дробчета става и много хубав пастет. Има различни рецепти. Аз не слагам кромид лук, защото ми мирише на дробчета по селски. Само ги задушавам с олио, добавям прясно мляко, чесън на прах, кимион, черен пипер, сол на вкус и блиндирам. На препечена филийка е мммм

На всички стискам палци за изследвания и болежки. С брат ми днес си говорихме, че годините си казват тежката дума. Той хапчета не признаваше до скоро. Но сега, ще не ще, пие антибиотик, че от нищо и никаква настинка едва се движи.

И накрая да се оплача - май имаме мишка у дома. Не ме е страх. Само ме е гнус. А и много ме дразни като стърже под пода.

Общи условия

Активация на акаунт