След Ковид, локдаун и транспортна стачка за този випуск ДЗИ ще са като закачка - 12 клас - 2024/2025

• 40 251
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Засукано ДЗИ по география, с няколко подвеждащи въпроси, на които се чудиш кое и най-вярното. Тук май никой няма с география, но да остане в темата за следващия набор.
П.П. Нещо ме притеснихте с това ПП английски.

# 586
Моето пък не каза биология ПП да е бил чак толкова лесен. Но той повече се готви за кандидатстудентския изпит, а не за матурата.
От целия му випуск само той е на ДЗИ по профил биология, така че нямаше много целенасочена подготовка за матура.

# 587
  • София, Дружба 2
И моето е супер разочаровано  АЕ ПП от т.нар. лиснинг, нищо не се е чувало и й вярвам.

# 588
  • софия
Описанието на моята за текста за слушане беше, че все едно някоя госпожа е станала в 6 сутринта и е трябвало да го запише.

# 589
  • София, Дружба 2
Моята го описва като "все едно някоя жена от съседната сграда в мазето чете". Супер криво ми е, че излезе разплакана заради това

# 590
  • София
За поредна година няма да има съпоставимост като трудност на ДЗИ от предходни години - конкретно за математиката имам предвид.
Тая наука за тестовете, с която се оправдаваха сума време, за да няма втора дата за НВО в 7 клас, явно не я владеят.

# 591
  • София
Но пък ще сравняват резултати по години Wink Според заложените цели на МОН.
Толкова ли са некадърни или нямат воля да направят наистина балансирани изпити .Не с материал от университет,не с неадекватно съдържание на езикови стандарти, или пък обидно лесни сякаш не са за профил....
Свърши се.Ще чакаме 11.06

# 592
Обидно лесна матура по математика.
Ох, това малко ме плаши, това означава ли, че ще се хващат и за най-малкото нещо проверяващите и ще режат точки, за да не са много, много деца с макс или почти макс резултати?

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 15:50 от ТришаР

# 593
  • Някъде в Европа...
Обидно лесна матура по математика.
Ох, това малко ме плаши, това означава ли, че се хващат и за най-малкото нещо проверяващите и ще режат точки, за да не са много, много деца с макс или почти макс резултати?
На мен пък ми се струва, че точно това е целта на МОН - да покажат колко успешна е матурата по МАТ (и природни науки), за да оправдаят исканията си за налагане на МАТ в бъдеще и колко са се "подхлъзнали" зрелостниците, избрали ПП АЕ, за да отказват бъдещите желаещи за такава...

# 594
Този напън да се вкара математиката ми е малко чуден. Тази наука не е за всички и който има таланта ще си я учи, ако ще и два часа да е. Виж в съвременния свят децата трябва да говорят поне един език перфектно и да владеят минимум два на разговорно ниво. Та намаляването на часовете по езици също ми е трудно обяснимо.

# 595
Е, на фона на другите ДЗИ-та, това по Информационни технологии е било тотално меле. Преди да се чуя с моето чаве, ми звънна изключително разстроена майка на негова съученичка, по нейните думи всички, които в нашето училище държали тази матура, били в истерия, системата забивала многократно, не успели да си качат решените задачи...
Моят варварин ми каза, че наистина е било меле, системата непрекъснато ги изхвърляла, забивала, той твърди, че имало задача с грешно зададени параметри. В крайна сметка накрая е успял да качи решените от него неща. Дано се е справил!

Ето какво е написала дама във форум на учители по информатика и ИТ:
"Искам да изразя възмущението си от начина, по който беше организирана матурaта по Информационни технологии тази година. Изпитът се провеждаше чрез онлайн система, която очевидно не беше подготвена за натоварването и реалната ситуация в училищата. През цялото време имаше множество технически проблеми – системата забиваше , не им даваше да маркират въпросите и не позволяваше качването на файловете за втора част. Учениците многократно трябваше да отварят и затварят браузъра с надеждата, че нещо ще проработи.
Проблемите не само започнаха още в началото, но и продължаваха по време на целия изпит, което доведе до изгубено време и огромно напрежение. Много ученици не успяха да довършат задачите си не поради липса на знания, а защото времето им отиде в опити да се справят с техническите проблеми.
Смятам, че МОН дължи обяснение и решение за тези нередности. Не може съдбата на толкова много ученици да се определя от една нестабилна платформа. Настояваме за официална реакция, проверка на системата и най-вече – справедливо отношение към учениците, които реално не получиха равен шанс да покажат знанията си."

# 596
А вие под лесна матура какво имате предвид -такава, на която всички ще имат шестици ли? Леко се напрегнах. Че на мен и петица ми се струваше прилична оценка.

# 597
  • София
Абсолютно съгласна с отзивите за ДЗИ по ИТ.
От нашето училище имаше само едно момче и каза, че таймерът на платформата е създавал проблеми.

# 598
  • София
Това за ИТ е ужасно. Не можаха ли поне времето да им удължат?

По ДЗИ немски моята не ми разказа подробности и не мога да споделя за трудност. Но не каза нещо в двата полюса. За касетофона каза, че се чувало тихо дори след усилването.

# 599
  • софия
Ирония е изпит по ИТ да се провежда в подобни условия.

Общи условия

Активация на акаунт