Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 031
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Мами, днес забелязах синьо петно на дупето на бебето. Не се е удряла никъде, някой да знае нещо по въпроса? Утре сме при педиатъра, но ми е притеснено…
Ако е синина в областта, където е опашната кост, на нас ни казаха, че е от раждането. Вече към третия месец избледнява при нас. Simple Smile

Да, там е надявам се да е нещо безобидно😊

# 91
Joss, много ти благодаря за инструкциите за цедене 🤗🥰 За първи път имах 55мл. за едно цедене, а рекордът ми беше само един единствен път от ~50мл. До сега не се бях цедила няколко последователни пъти през 3-4 часа. Единствено се притесних, че не може да се произведе достатъчно бързо кърма. Не знам дали е нормално и дали ще се увеличи количеството: 1) 55мл; 2) 20мл; 3) 15мл; 4) 10мл. Това е общо от двете гърди....аз много се надявах, че при всяко цедене ще е ~ 50мл.😞 Пия и вода, Лактилът ми свърши преди няколко дни и се чудя дали да си купя пак. Някоя от вас пие ли го? 😊 Ще ми е полезно да знам как са количествата кърма при вас и нормално ли е на всяко цедене да е по-малко. Да се има предвид, че за първи път се цедя няколко поредни пъти на 3-4 часа, преди това по 2-3 пъти на ден.

# 92
Joss, много ти благодаря за инструкциите за цедене 🤗🥰 За първи път имах 55мл. за едно цедене, а рекордът ми беше само един единствен път от ~50мл. До сега не се бях цедила няколко последователни пъти през 3-4 часа. Единствено се притесних, че не може да се произведе достатъчно бързо кърма. Не знам дали е нормално и дали ще се увеличи количеството: 1) 55мл; 2) 20мл; 3) 15мл; 4) 10мл. Това е общо от двете гърди....аз много се надявах, че при всяко цедене ще е ~ 50мл.😞 Пия и вода, Лактилът ми свърши преди няколко дни и се чудя дали да си купя пак. Някоя от вас пие ли го? 😊 Ще ми е полезно да знам как са количествата кърма при вас и нормално ли е на всяко цедене да е по-малко. Да се има предвид, че за първи път се цедя няколко поредни пъти на 3-4 часа, преди това по 2-3 пъти на ден.
Аз се цедя след кърмене тогава изцеждам около 20-30 мл, но детето е изпразнило гърдите преди това и е нормално това количество. Ти защо не пробваш да слагаш бебчо на гърда? И най-добрата помпа не може да изсмуче колкото бебето. Лактил не съм пила. Но в момента пия more milk с моринга. Не мога да кажа , че има някакъв чудодеен ефект. Хапвам овесени ядки всяка сутрин и жито отвреме навреме. Не се отказвай от кърмата това е най-доброто за бебчо.

# 93
Kactus  наистина цедене му е майката.... аз се цедях на всеки 3 часа като и през нощта ставам... но винаги след беба, тя си ядеше каквото яде и се доизцеждах. Пия Лактил и даже и аз направих 4 седмици и се чудя дали да продължа с него, пия и чай Хип. Незнам за ефект, но горе долу поддържах да я кърмя без дохранване, но вече вечер беше на кантар работата и направих две сутринни в 6 часа power pumping и нз от това ли, но ми се увеличи лактацията за през целия ден, като започнах да се цедя за стимулиране единствено в 22 ч, 2 ч и 6 ч след бебето и цедя по 100 мл, които замразявам. Мен също че беше страх дали за толкова кратко време ще се произведе, но то именно в това е идеята колкото по -често, толкова организма дава сигнал, че недостига и трябва да произведе.

# 94
Кактус, аз се цедя през 3 часа от самото начало. В началото беше съвсем малко около 20 мл. Сега имам и по 90, но това е моят максимум. В началото я слагах на гърда в болницата, но явно нищо не е изсмуквала, защото започваше кански рев и след млякото се успокояваше. И с предната бременност беше същата работа. Иначе пия чай Хип и Лактеса... Не виждам да става чудо. Като че ли чаят на Хип е по-ефективен.

# 95
Joss, благодаря за споделената информация. Аз давам опция само цедене, понеже веднага излиза млякото, но не тече, а капе. Ще пробвам със стимулацията първо. И после с цеденето. Иначе си вадя по 40-50 мл, на цедене от двете гърди.

# 96
Момичета, някоя от вас дава ли омнибиотик панда и разтваря ли го в млякото?

# 97
Много ви благодаря, момичета 🤗 Няма да се отказвам и ще продължа 😊 Искам да започна да имам достатъчно кърма на цедене и тогава бебчо спокойно да си цока от гърдата. Дори и да го слагам, все още е малко количество, той се изморява и заспива на минутата. Днес продължавам с редовното цедене и до няколко дни се надявам да имам увеличение 🤗

# 98
Мануна аз давам пандата. Понеже кърмя изцяло се изцеждам предварително и го разтварям в 30мл кърма, чакам 10мин и му го давам преди да започне кърменето- успява да се разтвори в това количество кърма.

# 99
И аз разтварям омнибиотик панда в 20мл кърма

# 100
Момичета, някоя от вас дава ли омнибиотик панда и разтваря ли го в млякото?
.

Ние сме изцяло на АМ всяка сутрин го разтварям в млякото.

# 101
Бебето стимулира най-добре.Това,което изцедиш,няма да е това което то ще изяде.
В болницата 1 ден започнах да слагам на гърда за по 10 Мин,вечерта усетих как ми се напълниха гърдите,на сутринта изцедих 40 мл,дадох и го,и си казах от тук нататък само на гърдите.
Яде си,пълни памперсите, наддава си,не тегля,не меря,че ще се побъркам 😀
Опитвай повече той да суче,нищо че се изморявяа,ще го закачаш да не заспива и по 5 мин да изкарва,пак е нещо
Иначе другото,което правиш е голяма играчка и ако ти е само от гърдите,ще видиш колко по лесно ще ти е 🥰
Много ви благодаря, момичета 🤗 Няма да се отказвам и ще продължа 😊 Искам да започна да имам достатъчно кърма на цедене и тогава бебчо спокойно да си цока от гърдата. Дори и да го слагам, все още е малко количество, той се изморява и заспива на минутата. Днес продължавам с редовното цедене и до няколко дни се надявам да имам увеличение 🤗

# 102
Благодаря, момичета! И аз ще го разтварям в млякото, ние сме изцяло на АМ.

# 103
В подкрепа на написаното от Dalinda, Ето какво ми писа Хедра след консултацията при нея на въпроса ми дали ще ми свърши по-рано кърмата, ако не се цедя с помпа:
"Обичайно при добре вървящо кърмене няма цедене изобщо - ако имаме добре сучещо дете, не правите промени по ритъма, не падате под 6-7 кърмения и няма интервали по-големи от 4-5 ч без кърмене, тогава нещата си вървят и няма нужда от цедене за поддържане Simple Smile"

# 104
Благодаря ви, момичета, златни сте 🤗🩵🩵🩵

Общи условия

Активация на акаунт