Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 032
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, момичета!
Надявам се да утихнат тези колики и всички бебчета да са спокойни!
Аз исках да попитам майките, чиито бебета са с рефлукс-как се справяте?
При нас доста често се случва да върне даже 2часа след хранене. Според педиатърката всичко е наред, но на всяко хранене имаме поне по 3-4 връщания, които в повечето случаи са малко на количество…
Съответно пада една смяна на дрехи, не мога да и смогна…

# 76
Моето бебенце е с рефлукс, понякога връща и преди следващото хранене. Преобличане, бърсане и сме на втора антирефлуксна формула. Малко сме повдигнали матрачето, не мисля, че има ефект. Храня го с почти изправено тяло, после го държа в мен 15 минути, може и повече. Притеснява ме само, че не качва достатъчно. От 9ти насам е качил само 400 грама.

# 77
Ние сме с рефлукс и то направо ужасна работа, страшно много ми влияе психически .... изцяло на кърма беше, на 8ми ЛЛ ни кизо преди всяко хранене да й давам 30 мм Фризолак ВОМ, след хранене стоим прави, повдигнала съм матрака, поръчах антирефлуксна възглавница, още не е дошла. Горе долу по-добре е от преди, но пак си връща овреме на време, имам чувството че е като преяде, започна да ако веднъж на два дни. И само ме побърква количеството ядене и то заради наддаването. Мерят я  постоянно, яде средно 100 мл/90 мл 7 пъти, на 50 дни е, първият месец наддаде 600 гр, а сега и тя от 9ти до сега 450 гр. Много се психясвам, че яде малко навсичкото и като върне не качва...

# 78
И ние сме с рефлукс, минахме на Аптамил АР
Връща понякога, по не много …
Колко кг станаха вашите мъници , аз не мога да преценя , моята е 5кг сега, на 2м без 5дни е , живи и здрави на 31.05 …

# 79
На 31 бебко става на два месеца,почти 7 кг.Яде по 150 мл на 4 часа а вечер заспива към 23.00 и се събужда в 6-7.Но има задна хрема и много му хърка нослето,не е запушено,не му създава дискомфорт,просто аз се притеснявам.Лл каза че ще го израсне,като се научи да сяда!

# 80
Ние сме с рефлукс и то направо ужасна работа, страшно много ми влияе психически .... изцяло на кърма беше, на 8ми ЛЛ ни кизо преди всяко хранене да й давам 30 мм Фризолак ВОМ, след хранене стоим прави, повдигнала съм матрака, поръчах антирефлуксна възглавница, още не е дошла. Горе долу по-добре е от преди, но пак си връща овреме на време, имам чувството че е като преяде, започна да ако веднъж на два дни. И само ме побърква количеството ядене и то заради наддаването. Мерят я  постоянно, яде средно 100 мл/90 мл 7 пъти, на 50 дни е, първият месец наддаде 600 гр, а сега и тя от 9ти до сега 450 гр. Много се психясвам, че яде малко навсичкото и като върне не качва...

И моето бебе яде по толкова вече е на 2 месеца и 7 дни, но първия месец наддаде 2 кг., така че не се психясвайте, щом толкова яде значи и стига…

# 81
Мисля, че ние ще финишираме 2рия месец малко под 4.5 кг, което е почти + 2 кг.
Яде между 600 и 700 мл на ден, като е супер ориентировъчно, защото кърмя голяма част от храненията.

Мики, 20-30 мин - струва ми се ужасно дълго време на гърда. Това ми е писала Хедра, след моята консултация:

изцеждане с помпа - използвайте режима за стимулация, като увеличавате вакуума до лека болка и връщате една
степен назад - или до макс, ако нямате болка; останете на режим стимулация, докато започнат да капят бързи капки и да
се образува течаща "пътечка" - това може да отнеме от секунди до няколко минути, не бързайте; когато млякото вече
тече хубаво, прехвърлете на режим изцеждане, увеличете вакуума до лека болка и върнете една степен назад (или до
макс, ако няма болка); когато млякото вече тече, започнете да притискате гърдата, за да се увеличават струйките; когато
намалеят, преместете натиска на друго място; без да чакате определено време, при намаляване на изтичащото мляко до
капки, прехвърлете на другата гърда (или върнете на режим стимулация, ако сте с двойна помпа) и повторете всичко
отначало; ако сте с единична помпа, може да се върнете по още един път на всяка гърда, като повтаряте от начало
режим стимулация и режим изцеждане

Кактускче, с 3 пъти изцеждане на ден, няма да стане Sad
Трябва повече 8 пъти, дори и да е сукало бебето, стимулирай допълнително, като приключите с помпата. Отвратително е и е мега досадно, но това е положението. Свържи се с някой консултант да те насочва, много е полезно.

Пълнолуние: Остеопат Тино - https://osteopathytino.com/
Рехабилитатор - Габриела Сивриева 0898325783
Извинявам се, че чак сега, но сега сколасвам 🫣

# 82
Мисля, че ние ще финишираме 2рия месец малко под 4.5 кг, което е почти + 2 кг.
Яде между 600 и 700 мл на ден, като е супер ориентировъчно, защото кърмя голяма част от храненията.

Мики, 20-30 мин - струва ми се ужасно дълго време на гърда. Това ми е писала Хедра, след моята консултация:

изцеждане с помпа - използвайте режима за стимулация, като увеличавате вакуума до лека болка и връщате една
степен назад - или до макс, ако нямате болка; останете на режим стимулация, докато започнат да капят бързи капки и да
се образува течаща "пътечка" - това може да отнеме от секунди до няколко минути, не бързайте; когато млякото вече
тече хубаво, прехвърлете на режим изцеждане, увеличете вакуума до лека болка и върнете една степен назад (или до
макс, ако няма болка); когато млякото вече тече, започнете да притискате гърдата, за да се увеличават струйките; когато
намалеят, преместете натиска на друго място; без да чакате определено време, при намаляване на изтичащото мляко до
капки, прехвърлете на другата гърда (или върнете на режим стимулация, ако сте с двойна помпа) и повторете всичко
отначало; ако сте с единична помпа, може да се върнете по още един път на всяка гърда, като повтаряте от начало
режим стимулация и режим изцеждане

Кактускче, с 3 пъти изцеждане на ден, няма да стане Sad
Трябва повече 8 пъти, дори и да е сукало бебето, стимулирай допълнително, като приключите с помпата. Отвратително е и е мега досадно, но това е положението. Свържи се с някой консултант да те насочва, много е полезно.

Пълнолуние: Остеопат Тино - https://osteopathytino.com/
Рехабилитатор - Габриела Сивриева 0898325783
Извинявам се, че чак сега, но сега сколасвам 🫣
Josss stone, аз изцеждам след всяко кърмене и правя пробно теглене след всяко ядене на гърда, за да знам колко е изпила. Храня я 7-8 пъти в денонощието. Но я дохрнвам на някои хранения с една доза АМ.Моята помпа е единична на Canpol. Ти с каква си,? Иначе ние утре правим 2 месеца, 1.80 кг +. Ти правиш ли нощна пауза? Моето момиче спи и я будя, защото гърдите ми почват да ме болят, а и през нощта се стимулира най-добре лактацията. Пия различни видове чайове за кърмачки и сега си взех една американска добавка "more milk". Вечер и късен следобед кърмата ми намалява. При теб така ли е?

# 83
Благодаря, Joss Stone

Вчера моята мома ядеше по най-много 50 мл …. Последните дни яде под 600мл. Не знам дали заради колики ми прави тези стачки. Вече се чудя дали да не пробваме с друга АМ. Не знам дали има такива за капризни дами 😀

Ние нямаме кантар, но ме съмнява са финишираме повече от 4,3кг. Ние още носим 50ти размер дрехи.

# 84
Здравейте, момичета!
Чудя се защо изчезнахте в групата, а то имало нова 🤗
Joss, същата работа сме. Онзи ден направихме 2 месеца и сме качили общо 1,940 кг. Педиатърката каза, че е добре, предвид, че се храни изцяло на кърма. Бебенцата, които са на АМ следва да качват доста по-бързо. Тъй като аз изцеждам и давам, мога да кажа, че до преди седмица правихме 8 х 100 мл хранения. Но тъй като на Вики много му се спи вечер, реших да го оставя да си подремва и вече сме на 6 х 130 мл.
Съгласна с написаното от Joss. Цедене и сучене му е майката. Колкото по-често, толкова по-добре. Когато увеличаваме дневната доза на бебето , съм стигала до ситуации, в които цедя на 1,5 ч, само и само да дам знак на организма, че трябва да произвежда повече. Иначе се наглася по това, което изцеждам всеки ден, а на мен ми трябва повече.
Чукам на дърво и изнасям всякакви суеверни ритуали, ама много спокоен малък човек ми се падна. Противно на параноята на майка си 😂. Колики нямахме. В момента плаче само, когато е гладен. Дори когато бодърства е спокоен, гледа си нещо и маха с ръчички.
Всички ме предупреждават, че ще страдам много от това, че няма режим Sad
Опитвам се да го слагам да заспи в 22:00 ч. и се събужда към 08:00 ч. с едно хранене в този интервал. Но за обеден сън нямаме фиксиран час? Вие имате ли?
И Виктор е с рефлукс. От болницата ни изписаха с Аптамил АR. Спрях го на 2-рия ден, защото имах кърма. Иначе ми се струваше добро. Държа го изправен минимум 30 минути след хранене и след прием на вода. Знам, че е много трудоемко, но като знам колко усилия ми струва да изцедя това мляко, ми се струва грешно  да го повърне. Имаме антирефлексно гнездо. През деня си стои в него.
Момичета, които раждахте в Токуда: искам да Ви попитам, правиха ли консултация на бебето с кардиолог? При мен казаха, че имат кардиолог на посещение и мога да доплатя , за да видят Виктор. Разбира се , съгласихме се. Казаха ми, че Вики има някаква съвсем дребна дупчица, която трябва да се затвори между двете камери на сърцето, което очакват да се случи до 3 м. и ще трябва да отидем на контролен на 3 м. Изрично попитах какво означава това и докторът ми каза, че категорично не е проблем, а просто трябва да се проследи.
Да, ама заради това проследяване на Виктор му отказаха допълнително здравно. 😞 Чудя се, ако, живи и здрави, минем преглед след 3-4 седмици и всичко е наред, дали да не запратя отново запитване за ДЗО с новия амбулаторен лист към епикризата му. 😏

# 85
Зари аз платих за този преглед в Токуда, но ми казаха, че всичко е наред. В епикризата и не пише да има проблем в становището от кардиолога. В събота сме при Маринов за да я види и той за всеки случай. На феталната ми беше казал да отидем около 2я месец.  Дано всичко е наред при Вас ❤

За съжаление моето второ не позволява придружител и не мога да я добавя Sad

# 86
Joss Stone, сърдечно ти благодаря! 😊🌷🍀❤️😘

# 87
Здравейте, момичета!

Комарите вече са излезли! Как смятате да предпазите бебенцата? Комарника на количката е ясен, но смятате ли да предприемете и други мерки?

Вече успях да уловя два комара вкъщи и много се притеснявам да не ухапят бебчко.

# 88
Мами, днес забелязах синьо петно на дупето на бебето. Не се е удряла никъде, някой да знае нещо по въпроса? Утре сме при педиатъра, но ми е притеснено…

# 89
Мами, днес забелязах синьо петно на дупето на бебето. Не се е удряла никъде, някой да знае нещо по въпроса? Утре сме при педиатъра, но ми е притеснено…
Ако е синина в областта, където е опашната кост, на нас ни казаха, че е от раждането. Вече към третия месец избледнява при нас. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт