Априлски бебчета 2025- тема 1

• 23 692
  • 758
  •   2
Отговори
# 165
При нас gripe water мисля, че не действа за корема, само при хълцане. Но пък и последните пъти като давах, след 15 минути връщаше (не много и не беше мляко) и не знам дали нещо е останало от лекарството, за да подейства. Аз като й давам, колкото и малко да пускам със спринцовката и се дави горката.
Купих и Газ капки, състава е билков, но дадохме само веднъж и нямам наблюдения.
Може би ще пробвам със шуслерови соли (аз да приемам).
Възможно е коликите да са се увеличили, защото спрях да пия чай - взимах чай за кърмене от ДМ, който според билките помага и при колики. Горе долу съвпада времето откакто спрях да пия чая със завръщането на коликите.

# 166
И при нас gripe water-a нямаше особен ефект. Дори педиатърката ни беше “заподозряла” него, когато малката имаше чревен дискомфорт. Беше много изненадана, че дават джинджифил на бебета.
Ние имахме едно кратко затишие с коликите за една седмица, като нищо не бях променяла, давахме си и само биоамика.
Обаче последните 4-5дни пак ни връхлетяха с пълна сила и подозирам, че бибките са виновни.
Когато е неспокойна баща и веднага и набутва бибата в устата.  И аз си мисля, че поглъща въздух, когато смуче от тях. След това следва едно напъване, извиване, почервеняване, газове…купона е пълен 😅

Дами, вие започнахте ли да ги обличате с къси дрешки бебчетата?
При нас е около 30 градуса вече навън и съм в голяма чуденка как да я облека, дали и е топло, пък да не настине 🤔

# 167
Вкъщи от вчера го обличам с боди с късръкав и без крачол и слагам чорапи. Защо ги слагам, и аз не знам. Температурата е около 22 градуса вкъщи. За излизане не знам, сутринта уж по-рано го изведох с дълги крачоли и ръкави, прибрах го прегрял.
От утре и навън по къси и може би завит с муселин, не с пелена. Нощем сме с чувалче 1 тог исе чудя довечера с какво да е отдолу. Съвети от опитни мами са ми добре дошли.

# 168
При нас явно е пика на коликите. Хващат ни по всяко време. Страшно пищене пада. Даваме биоамика, сутрин и вечер еспумизан и пробиотика на обяд.  Дано скоро приключат.
Понеже рева вкъщи повече от час в момента сме пред блока по боди с къс ръкав и тънко панталонче с дълги крачоли и чорапи. Покрит е с тънка пелена . Сутринта излизахме по същия начин, но и с горнище с дълги ръкави. За през нощта и аз се чудя 🤔

# 169
Момичета, аз пак съм във филма. Вашите бебенца като легнат по гръб, но не за сън, а примерно в повивалника държат ли си главата напред, моето момиче я обръща на едната или на другата страна?

# 170
  • Русе
Мирела, не знам дали да св радвам или да плача, че остават още няколко седмици. Вчера плака 3 часа и нищо не помагаше.

Давах и сиропа на Grape Water, но явно с тази спринцовка не се справям и вече за пореден път връща цялата порция АМ, която е изяла. Пръскам бавно на порции в бузата и пак. Давах и няколко пъти шуслеровите соли 7, но явно ако не се дават на всяко хранене няма ефект. В листовката пише да се дават 30 мин от хранене, а аз ги дават преди хранене и не сме чакали такъв период.

Сега се чудя дали да не поръчам едно от двете за даване на сиропчета и тн

https://sgusheni.com/produkt/haakaa-%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0% … 0%be%d0%b2%d0%b0/

https://sgusheni.com/produkt/haakaa-%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0% … 0%b2%d0%ba%d0%b0/

Иначе днес ми дойде поръчка от iherb с нови бибки и неща за след няколко месеца
Скрит текст:

Много интересни придобивки. Да споделиш отзиви.
Тези спринцовки за първи път  ги виждам, ако вземеш и за тях да кажеш.

Банана го имах с баткото, хит беше.

# 171
Момичета, аз пак съм във филма. Вашите бебенца като легнат по гръб, но не за сън, а примерно в повивалника държат ли си главата напред, моето момиче я обръща на едната или на другата страна?

Моята също си върти главата на една или друга страна, малко я задържа нагоре. Но доста често повръща върху повивалника и се радвам, че я върти наляво или надясно. Гледам да не е яла, когато я преобличам или сменям, но не винаги е възможно да спазвам.

Аз още я обличам с дълги ръкави и панталони, или е с гащиризонче.

# 172
Нормално е бебчето да си върти главата на едната и другата страна, иначе и напред си гледа, но като цяло си шава с главичката 😁
Забелязвам, че дребните бебчета растат повече, явно да наваксат. Аз за коликите правя и масаж "I love you" 🤗 не знам дали наистина помага, но няколко минути по-късно се успокоява. Иначе му пускам и едно музикално костенурче с музика+бял шум едновременно и светлинки нощно небе. Отделно слагам и коланче с черешови костилки, когато много го боли. Доволна съм от капките Дегазин, веднага разпадат мехурчетата в АМ.
Кога изплатиха бащинството на татковците и може ли някъде да се провери колко и кога ще преведат?

# 173
Аз се водя по това,нищо че вкъщи е с дълъг ръкав и тънко одеалце,защото е със задна хрема и чакам резултати от секрета.
Иначе вчера беше за 1 път с къс ръкав вънка,но при нас има вятър и ме е страх ако ревне,да я изкарам.Много и се поти главата и си мисля,че я лъхна вятъра...
А днес гледам че са тръгнали пъпчици над гърдите, значи съм я претоплила...🫤

# 174
Днес от 7 часа сутрин на всяко хранене и давам шуслеровата сол 7 и пак имаше 3 часа рев Sad . Не знам вече. Ще и давам още време, ако няма ефект просто ги спирам и явно ще чакам да си отминат. Правим масажи, за които Кактусчето спомена и други също. Слагаме и коланчето с костилките, но и това не дава желаният ефект при повечето кризи. Нито количката, нито носенето …

Mirela, моя приятелка ми беше похвалила такъв тип бибки, че нейната девойка ги е ползвала при растежа на зъбките. Техните били по-твърди на Avent. Не намерих като техните и реших да пробвам тези, но са меки. Извадих и по един брой от тези от първата снимка. Дадох ги за тест. Ползва ги, но любимите са и кръглите на Бибс и нощните на Avent. Но за сега Бибс-а са и фаворит. Имаме и от анатомичните Бибс и не ги иска. Имаме на Nuk, Tommy Tippee, Lovi  и май още една марка, но тях не ги иска. А бибките и ги давам за успокоение, ако ги иска. Тази с формата на Малина не съм я давала, защото още е малка за тях.

Ние още спим с чувалчето на Angel baby, което е 1.5 TOG. От долу е само по боди. Вкъщи е 23-24 градуса.  Ориентирам се по таблицата им в сайта.

Тъй като чувалчето е с опция за повиване и е до 3 месеца започна да и поумалява и скоро минаваме на летните. Летните на Angel baby са 0,5. Имам и едно такова, което е 0.2 tog

https://sgusheni.com/produkt/love-to-dream-australia-%d0%bb%d1%8 … 0%b2%d0%b8%d0%b2/

Днес прави 2 месеца и според нас е 55см висока. Толкова успяхме да я измерим. Но си носи 50размер дрехи на HM. 😀 56 размер и е голям все още. Но доста често срещам отзиви, че техните дрехи или поне някои от тях са уголемени.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 22:45 от Пълнолуние

# 175
За бащинството, с ПИК в НОИ може да се види дали обработват заявлението и може и да пише каква сума е, не съм сигурна ние кога го проверихме. По принцип в сайта на НОИ има и календар кога се изплащат помощите, ама не знам бащинството към кой вид спадат.

На повивалника си държи главата и настрани и централно.

Май разреди ходенето по голяма нужда и малко се притеснявам дали е достатъчно хранителна кърмата и дали сега заради горещото не е с повече вода, дали въобще има нещо такова. По-миналата седмица пропусна 1 ден, сега пък 3 дена (на 4тия ден се изходи ама доста стабилно, пък беше рядко), иначе доста мокри памперси има и е доста активна.

За обличането, реших, че под 25 градуса навън ще е с дълъг ръкав, над 25 с къс, днеска беше с къс и ританки и мисля, че й беше добре. Все още държа покривалото на кошчето, но ако е много жега го откопчавам и дърпам настрани. Таткото и бабите пък все искат да я обличат много и при най-малкия полъх на вятъра да я прибирам в количката, ако съм я изкарала на ръце, а то едва днес през деня не духаше чак толкова силно.

Вие от къде купихте шапки? Аз поръчах от синсей, но е голяма. Иска ми се да взема от някъде направо, без да поръчвам.

# 176
Sande4, в НОИ няма информация за бащинството. Разбрахме, че трябва да се провери в НАП, но мъжът ми няма ПИК за там....
Аз също се оглеждам за лятна шапка 🤗 кога ще водите бебчетата на плаж 🩵

# 177
Мислят че в Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО поне пише дали е приет и дали се обработва/изплатен. С моя мъж гледахме в някой раздел, ама не помня кой.

Май няма да я видим на плаж тази година, тя и без това няма да разбира. Все пак ако решим нещо ще е към края на лятото. Може пък някой път като излизаме надвечер да й топнем крачетата.

# 178
Оказа се, че работодателят не е предал информацията в НОИ, но ще оправят нещата 🤗 Ние със сигурност ще заведем мъника на плаж 😍 Все пак сме от морето 😁

# 179
А каква слънцезащита мислите, че ще е най-добре да се ползва? Аз имам един стик на бебо за лице. Но за тяло все пак мисля да вземем нещо друго. Обмисляме моренце септември, но ще видим дали ще може да отскочим за нещо кратко по-рано. Сега не виждам как ще стане с тези колики и часове рев.

Общи условия

Активация на акаунт