Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 592
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
Аз съм голям фен на гащeризоните с цип на Angel baby, не се свиват в сушилнята. Най-удобно ми е дрехата да има цип, но не намирам никъде. Сега поръчвам от НМ, често имат намаления в приложението. Благодаря за препоръката за Next, ще на пазарувам ципове Blush

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 16:40 от Мануна

# 241
На мен пък с циповете не ми е удобно, особено дългите дрехи, защото сутрин все забравям, че ще я преобличам в другите дрехи за излизане и трябва пак да нахлузя крачола, за да откопчея отгоре 😃 най-удобно ми е с предно закопчаване, ама повечето бодита, които имам в момента са за през глава.

Снощи на банята видях, че има синина и топче на рамото, явно от БЦЖ ваксината, то доста време е минало, от родилния досега (18 март), чак сега напипвам.

Докога смятате да давате пробиотик? Някъде бях чела, че до 3тия месец се дава, дали е така?

Пак 3ти ден не е ходила по голяма нужда, знам, че до към 5 дена се смята за нормално (особено при кърмените бебета), даже д-р ни каза, че била на лекция, на която казали до 10 дена се смята за нормално, но и тя смята, че е много чак толкова да се чака. Ако няма движение до утре ще звъним на личната.

# 242
Прочетох аз тук за Дег@зин,вчера започнах да давам,защото коликите се върнаха с пълна сила, отделно и трудно се изхождаше...Ами от вчера до днес много добре.
Тука тези дни ядеше на 2,2 и половина часа,не спеше,все някакви дремки по 30,40 макс 1 час...
Вчера спа около 3ч на обяд, снощи си направи пауза от 6ч... отделно е и в скок.
С изхождането също се нормализира всичко.
Днес прави 2м,и не знам съвпадение ли е с капките,но съм доволна 🥰

# 243
Вчера за пръв път заспа към 8 и нещо вечерта и спа 4 часа. Бяхме забравили какво е да вечеряме заедно и едновременно  😀 За момента нямаме проблем с ходенето по номер 2. Доста по-спокойна е с дегазина. Пак се  свива на моменти, но е доста по-добре.

# 244
Момичета, има много хубава промоция на Pampers premium care в emag, намалени, и допълнителен промо код.

# 245
Как режете нокти? При нас е битка...
На 9 седмици днес, неспокойни и ревливи цял ден ( и тя и аз). Добре, че таткото е вкъщи днес и му я оставям да я разнася из двора. По едно време се скрих в банята с кутия сладолед и за 20 минути четох глупости в бг мама Sweat Smile имам нужда да изключа

# 246
Аз с рязането нямаше да се справя с моите две леви ръце, но бабата я дебнеше в заспало състояние и малко по малко ги оправи.

# 247
Аз като я сложа на повивалника режа колкото мога, някой път само 2 3 нокътя успявам. Много внимавам, защото и аз съм с две леви ръце, ама няма кой друг, таткото го е страх.

# 248
Ние ги режем докато се храни, така е най спокойна.

Аз да питам , нашата явно е в някакъв цикъл направо голямо мрънкало. Предполагам не са колики, няма признаци, но е кисела от два-три дни, мрънка за всичко, разплаква се, няма угодия нито на ръце, нито в люлката, нито в шезлонга, нито на спалнята, майка ми чак я нарича цигулка, постоянно църка и мърка…неспокойна е…полудявам като е така няма мира 5 мин, заспива за 20мин става мрънкаща и ревяща… други с такъв проблем ???

# 249
Ние ги режем докато се храни, така е най спокойна.

Аз да питам , нашата явно е в някакъв цикъл направо голямо мрънкало. Предполагам не са колики, няма признаци, но е кисела от два-три дни, мрънка за всичко, разплаква се, няма угодия нито на ръце, нито в люлката, нито в шезлонга, нито на спалнята, майка ми чак я нарича цигулка, постоянно църка и мърка…неспокойна е…полудявам като е така няма мира 5 мин, заспива за 20мин става мрънкаща и ревяща… други с такъв проблем ???

Тъкмо приключвам дневната доза реване (от моя страна), точно поради тази причина. От вчера бебокът е постоянно кисел. Чак мъжът ми дойде да изглади вместо мен и ме остави да спя час и половина без бебето в стаята, защото усети, че ми дойде в повече... Не знам какво е. не ми прилича на колики, нито нещо да го боли. Ходил е до тоалетната по три пъти и днес, и вчера.. има апетит и имам чувството, че не мрънка само, когато яде 🤣 поне слингът все още помага, но го слагам само вечер, когато по принцип коликите започват

# 250
Радвам се, ще Дег@зин е успокоил и вашите бебчета 🤗 Ние сме редовно с ръкавици и не сме рязали нокти, някои сами си падат и изглеждат като изрязани с ножичка 😃 Да си призная и не ги заглеждам, че все ги свива тези юмручета. Вашите бебчета също ли държат свити юмручета към гърдите/главичката си докато пият лакомо млякото 🤣 я си дръпнал шишето, я си изял едно кроше. Когато се наяде и ги отпуска, много ми е сладък и смешен 😅 Също и много "говори" 🤣 На мен ще се е метнал, хаха. Тъкмо да видя и аз какво е някой да не спира да ти дудне 🤣🤣🤣🤣🤣
Днес става на 50 дни и се прибираме от първата си почивка с две нощувки 😁 Радваха ни се хората и излиза, че сме ентусиасти с толкова малко бебче. От Бургас до Смолян 🌲 Всичко е възможно, зависи от бебчето. Ако прецените, че вашето бебче е спокойно, не се притеснявайте да се впуснете в приключение 🤗 Преди това бяхме и на плаж за един час, но беше късния следобед в не особено горещ ден. Доста време прекрахме вкъщи от страх след кошмара в болницата и решихме вече да се отпуснем 🤗❤️❤️❤️ Вашите бебчета също ли не се събуждат от силни шумове/говорене/музика. Аз умишлено не пазя тишина през деня, защото беше свикнал на шум в болницата и искам като порасне да не му пречат шумове, за да спи. Покрай мен все гледат да пазят тишина, а аз правя забележка да не са тихи 🤣 Иначе само веднъж плака от превъзбуда, че доста време будуваше, но след баня, сешоарът и гушкането го успокоиха и бързо заспа. Не знам дали е нормално да будува по 4 часа за тази възраст(вече на 50 дни, но и по-рано будуваше така).

# 251
Днес бяхме при моите родители и принцес спа цял ден 😀 Традицията повелява при баба си и дядо си да е ангелче и да спи, а като се приберем да показва какво дяволче е.

Кактусче, Кая си държи ръчички на юмручета към гърдите по принцип. Като яде обикновено маха  с ръцете, а докато върши номер 2 буйства и бута шишето. Тишина не пазим. Имаме съседи, които правят ремонти и има къртене и тя не ги отразява към момента. На съседите от нашият етаж пък кучето доста често вие и лае, като го оставят само. И него не ги отразява. Ние също планираме път, ако дегазина и се отразява добре.

Планирам да взема някакви неща за изпът, като лекарства. За сега се сещам само за Панадол и дегазин. За нещо друго сещате ли се?

Мануна Благодаря ти, пуснах поръчка на памперси.

Molishein Нашата последните 2 дни е такава. Вчера и давах дегазин и според мен не капризничеше заради коликите, но знам ли. Предполагам, че жегата и беше в повече или просто беше ден за мрън мрън.

# 252
Кактус, точно така е и при нас за храненето, едно към едно.
Ние смятаме август да ходим на почивка с нея, вече ще е 4-ти месец, иначе на екскурзии може да отскачаме от време на време.

И нашата много мрънка, докато е будна, все нещо не й харесва, иска постоянно да й говорим. А аз хич не обичам да говоря празни приказки. Няколко пъти приятелки ми казват, ето тя иска да й говориш. И да, така е, почвам да говоря едни и същи неща, да повтарям и тя ме гледа с интерес, почва да се плюнчи и опитва да говори нещо. Засега, докато не я гледаме уж, забелязвам, че прави опити.
Продължава да не й харесва по корем. Оставяме я за 1-2 минути и я разсърдваме, пада голям рев след това. Ама за малко поне да опитваме.

Ноктите ги режа аз, докато спи. Даже успявам леко да ги изпиля. С маникюр отсега 🤣. Да свиква! ☺️

Няколко дни спи от 9 до 1.30 през нощта. После от 2.30 до 5, дава ни малко спокойствие.

# 253
Много се радвам че са по-добре бебчетата.
Днес като ви четох и аха бях тръгнала за дегазин,  обаче бебо се успа близо два часа. От една седмица не е спял вкъщи след обяд и приквечер.  Излизаме сутрин заради жегите и като се приберем се започва едно мрънкане, плач, дреме, събужда се . Налага се да го изкарвам с количката пред блока. Днес явно му е по-спокоен ден. Утре ще видим.
Кактусче много се радвам, че сте били на почивка. Дано и ние успеем по-натам. Иначе и нашия е боксьор и с храненето сме по същия начин. Таткото отговаря за маникюра, обикновено аз го храня той ги реже и така.
Момичета голямото дете вече го нахапаха комари, с него сме ползвали бочко спрей, той е 0+, но ако имате други предложения за бебетата  споделете.

# 254
  • Смолян
Радвам се, ще Дег@зин е успокоил и вашите бебчета 🤗 Ние сме редовно с ръкавици и не сме рязали нокти, някои сами си падат и изглеждат като изрязани с ножичка 😃 Да си призная и не ги заглеждам, че все ги свива тези юмручета. Вашите бебчета също ли държат свити юмручета към гърдите/главичката си докато пият лакомо млякото 🤣 я си дръпнал шишето, я си изял едно кроше. Когато се наяде и ги отпуска, много ми е сладък и смешен 😅 Също и много "говори" 🤣 На мен ще се е метнал, хаха. Тъкмо да видя и аз какво е някой да не спира да ти дудне 🤣🤣🤣🤣🤣
Днес става на 50 дни и се прибираме от първата си почивка с две нощувки 😁 Радваха ни се хората и излиза, че сме ентусиасти с толкова малко бебче. От Бургас до Смолян 🌲 Всичко е възможно, зависи от бебчето. Ако прецените, че вашето бебче е спокойно, не се притеснявайте да се впуснете в приключение 🤗 Преди това бяхме и на плаж за един час, но беше късния следобед в не особено горещ ден. Доста време прекрахме вкъщи от страх след кошмара в болницата и решихме вече да се отпуснем 🤗❤❤❤ Вашите бебчета също ли не се събуждат от силни шумове/говорене/музика. Аз умишлено не пазя тишина през деня, защото беше свикнал на шум в болницата и искам като порасне да не му пречат шумове, за да спи. Покрай мен все гледат да пазят тишина, а аз правя забележка да не са тихи 🤣 Иначе само веднъж плака от превъзбуда, че доста време будуваше, но след баня, сешоарът и гушкането го успокоиха и бързо заспа. Не знам дали е нормално да будува по 4 часа за тази възраст(вече на 50 дни, но и по-рано будуваше така).
Били сте в нашия град. Живеем тук

За спрей за комари помня занзи а сега мисля май на wooden spoon гледах, че имат

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 22:38 от rali_sm

Общи условия

Активация на акаунт