Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 588
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
Луничке, ще наваксате. Може да й буташ шишенцето по-често. Майка ми, само докато я чуе да реве и й бута шишето. Хич не го одобрявам, но май това помогна, за да иска повече да яде. Иначе в началото, понеже не се е наяждала с кърмата, ядеше по-малко. После си оправи храненето.

Докато съм писала предния пост, че май се е запекла, свършила работата 🤣. Ама този път беше различно на цвят и консистенция, беше по-рядко и по-тъмно, като много тъмно зелено. Да се притеснявам ли? Досега си беше в цвят горчица. Явно е от млякото, защото го сменихме. Но не знам дали е нормално.

Кактус, и ние избрахме Аптамил Пронутра.
Най-добре направи изследване на акото за адено, рота, норовирус. Моята дъщеря е с тъмно зелено ако и се оказа норовирус и алергия от белтъка на млякото. И десети ден борим разстройство и ще се гръмна вече…. Да не говорим, че снощи от 7 вечерта до 4 сутринта е спала разпокъсано по половин-един час и яко рев. 🙃🙃🙃

Може ли малко по-подробно какви симптоми може да има, освен акото. Аз все си мисля, че е от прехода на млякото. Това ще попречи ли на слагането на ваксината? Утре сме при педиатърката, тя ще каже как да действаме. Сигурно ще изследваме акото, ще я чакаме да се изходи и слагаме в бурканче ли. От пробата ли излезе, че има непоносимост към белтъка. Или по друг начин  разбрахте?

# 301
Гери, успокои ме, че и друга бъдеща манекенка има в групата ни 😀 При нас с качила 1,870грама от изписването. Може би Ви водим май.

# 302
Гери, успокои ме, че и друга бъдеща манекенка има в групата ни 😀 При нас с качила 1,870грама от изписването. Може би Ви водим май.
За какъв период е качила 1,870 от изписването, това е много 😁 Не знам защо се тревожиш. На мен майка ми ми прави забележки, че не го храня достатъчно, защото аз съм качвала по килограм и половина на месец само от кърма, а моят господин нямаше и цял качен килограм на 30-тия ден. На 40-тия беше с килограм и малко отгоре от изписването.

# 303
На 02.04 се роди 2,730кг. На 06.04 ни изписаха 2.57кг. Днес сутринта я мерихме и е 4,4кг. За 2 месеца и 4 дни е качила 1,8кг.  Като гледам вашите бебета какви кг са, ние сме налко назад. Но май качва около 28 гр на ден, което е в норми според ЛЛ.

# 304
Кактус, твоят юнак се роди голям. По принцип по-големите не трябват да качват толкова много,колкото по-мъничките бебета и към годината/втората година нещата да се изравнят между дечицата.
Луничке, вече имам един щирлиц вкъщи, който нищо не яде. Подготвена съм психически.

# 305
Момичета, вчера бяхме на ваксина, вече сме на 2 месеца и 10 дни. Качила 2 кг от рожденото си тегло, 4,600 кг. Доскоро хапваше по 90 мл х 7 пъти (смесено кърма и АМ), от няколко дни го дигнахме на 100 мл х 7 пъти. Лекарката вчера иска да й давам 120 мл х 6 пъти, но аз не искам по тази схема, защото по-голямото количество ми го връща и ме устройва по-голям брой пъти, по-често, а и стимулирам лактацията така. Иначе тя се роди 46 см, а вече е 58 см. Обиколката на главата е 38 см, а за фонтанелата е писала 20/20.

# 306
И при моята от 3 дни изхождането е зеленикаво.Чудя се да не е от смяната на БиоАмика с Лефакс.. педиатърката каза, че е нормално за 2 месечно бебе зеленикаво изхождане

# 307
Цвят "песто" се появи при една смяна на мляко, но вече не помня при коя...

# 308
И ние сме на аптамил, но Цезар биотик. На 1 месец / преди 2 седмици/ беше качил около 1 кг над рожденото тегло. Тогава ядеше 7 пъти по 90мл. Педиатъра каза да започнем да правим по 120мл а той да си изяжда колкото иска. Така постепенно вдига на 100,110мл на хранене. Обаче пак прави по 7 хранения. Не можеш да премахнем и нощното хранене. Тази нощ е ставал в 12. 30; 3.30 ,6.30. Буди се по часовник. През деня като се успи правим по-големи паузи по 4ч 4.5ч .

# 309
Здравейте, момичета!
Да запитам вашите бебета плачат ли със сълзи вече и имат ли лиги? Съответно кога ги забелязахте? Нашето момче е на 2 м и половина и няма сълзички, нито лиги. Вече се притеснявам. Днес споделих на педиатърката и ни изпратиха на детски ревматолог Sad

# 310
Има лиги и балончета, сълзи съм забелязала веднъж, най-много два пъти.

# 311
Лиги има много...сълзи има може би от 1,2 седмици...на 2м е.
Иначе за кг,роди се 3040,онзи ден я теглих 5,300 изцяло на кърма 😳
Кактус ти нали изцеждаше,какво се случи? 🙂

# 312
Имаме сълзички от някъде преди 2-3 седмици, започна да се плюнчи миналата седмица. Да прави опити да говори. Поне тогава забелязах.

# 313
Нашият отдавна плаче със сълзички и се плюмчи. Пуска лиги при всяко къпане. Дори аз се чудих дали е нормално толкова рано да плаче със сълзички и ми става много жал 😞 Мисля, че още първите седмици у дома плачеше вече със сълзи. Със сигурност беше преди 30-тия ден.
От няколко дни не съм се цедила, само го слагам на гърда.

# 314
Луничке, ще наваксате. Може да й буташ шишенцето по-често. Майка ми, само докато я чуе да реве и й бута шишето. Хич не го одобрявам, но май това помогна, за да иска повече да яде. Иначе в началото, понеже не се е наяждала с кърмата, ядеше по-малко. После си оправи храненето.

Докато съм писала предния пост, че май се е запекла, свършила работата 🤣. Ама този път беше различно на цвят и консистенция, беше по-рядко и по-тъмно, като много тъмно зелено. Да се притеснявам ли? Досега си беше в цвят горчица. Явно е от млякото, защото го сменихме. Но не знам дали е нормално.

Кактус, и ние избрахме Аптамил Пронутра.
Най-добре направи изследване на акото за адено, рота, норовирус. Моята дъщеря е с тъмно зелено ако и се оказа норовирус и алергия от белтъка на млякото. И десети ден борим разстройство и ще се гръмна вече…. Да не говорим, че снощи от 7 вечерта до 4 сутринта е спала разпокъсано по половин-един час и яко рев. 🙃🙃🙃

Може ли малко по-подробно какви симптоми може да има, освен акото. Аз все си мисля, че е от прехода на млякото. Това ще попречи ли на слагането на ваксината? Утре сме при педиатърката, тя ще каже как да действаме. Сигурно ще изследваме акото, ще я чакаме да се изходи и слагаме в бурканче ли. От пробата ли излезе, че има непоносимост към белтъка. Или по друг начин  разбрахте?
За алергията, защото няколко пъти имаше кръв в акото от там казаха, че е алергия. За Норовируса тъмно зелено ако и пак кръв, като зелено ако стана още като сменихме млякото с Аптамил АДЦ, за алергии, тогава правихме изследване и нямаше вирус, но този път беше придружено с разстройство след всяко хранене. За изследването взимаш контейнер за проба на фекали и с лъжичката взимаш от памперса и носиш в лабораторията. Ние пускахме и микробиология и комбинация Ротавирус, Адено, Норовирус.

Общи условия

Активация на акаунт