Априлски бебчета 2025- тема 1

• 22 490
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Аз споделих- стафилококи, кръв и слуз в изхождането. Много малки количества бяха, не е имал други симптоми. Беше 7 дни на антибиотик, след това 10ина дни всичко беше наред и днес пак имаше следа от кръв
А какво изследване пуснахме, просто микробиология ли и направо от памперса ли взехте проба?

# 616
Имаше бебчета с бактерии може ли да споделите какви бяха симптомите и изследванията на акото, извинявам се, ама не откривам къде бяхте споделили? Че и на мен ми се вижда като са ива слуз и да са доста редички. Ние както си вършехме работата веднъж на 4 дни сега при всяко хранене, вече не знам кое е нормалното.

И при нас се изхождаше на 3-4 дена, сега пък имаше няколко случая по 2-3 пъти на ден, на кърма е.

# 617
Аз споделих- стафилококи, кръв и слуз в изхождането. Много малки количества бяха, не е имал други симптоми. Беше 7 дни на антибиотик, след това 10ина дни всичко беше наред и днес пак имаше следа от кръв
А какво изследване пуснахме, просто микробиология ли и направо от памперса ли взехте проба?
Успях да го издебна,докато ака, и взех направо проба от дупето, в контейнерче от аптеката. В лабораторията само микробиология казахме. След 2 дни излезе резултатът, заедно с анбиограма.

# 618
Belronika, разбирам 🤗 Майка ми има магистратура и сега кара поредна специализация точно и заради новостите. Винаги съм вярвала на научни трудове на професори, а не на материали на английски в интернет/без значение дали става въпрос за медицина, психология и т.н./. Има си периоди в развитието и всеки е със своите специфики, просто не е правилно да се наричат скокове 😁 Не ми ги е дала още материалите, ще споделя 🤗

Да не забравяме, че винаги има и изключения, много деца изпреварват развитието си физически и ментално, други изостават. Тези, които изостават могат да има и други затруднения в бъдеще, а може и всичко да е нормално. Тези, които вървят напред, е възможно да са просто надарени или в един момент развитието им да е напълно нормално и равно на останалите им връстници. 🤗

Нашият си ака след всяко хранене по принцип, но сега малко разреди. Аз също искам да направя микробиология на акото, но са минали само няколко дни след живата ваксина и предпочитам да изчакам поне още една седмица.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 11:48 от Kactus

# 619
Здравейте,момичета:) Аз съм от юнската група,но следя и вас.И друг път дъм писала за съвети и сте ми помагали:)Ще помоля за съвет ?Как се справяте с кърменето?Аз съм тотално на ръба…чисто емоционално рухвам.През 1час и 30/2 часа иска да яде моето бебе и през ноща и през деня,като понякога иска и по-често.Държа 2 дена и на 3 рухвам.Най-вероятно недоспиването и хормоните играят голяма роля,но се чувствам доста зле, почвам да рева и няма успокоение ….Чудех се дали да не давам АМ за вечерта поне тогава да не е на толкова често.Вие на колко време ги храните и някой храни ли смесено?Отделно като суче в повечето пъти мн  ме боли,суче по 20/30 Мин и понякога след 10 Мин търси още.Много ми е гузно ,че обмислям варианта за АМ при положение,че имам кърма,но психически нз как ще издържа .Просто не съм себе си и се страхувам да не изпадна в следродилна депресия.Нз как да процедирам ,страх ме е ,че ще минем на АМ и малкия ще има колики и ще се чувствам много виновна.Има ли някой в подобна ситуация и как се справихте?

# 620
Здравейте,момичета:) Аз съм от юнската група,но следя и вас.И друг път дъм писала за съвети и сте ми помагали:)Ще помоля за съвет ?Как се справяте с кърменето?Аз съм тотално на ръба…чисто емоционално рухвам.През 1час и 30/2 часа иска да яде моето бебе и през ноща и през деня,като понякога иска и по-често.Държа 2 дена и на 3 рухвам.Най-вероятно недоспиването и хормоните играят голяма роля,но се чувствам доста зле, почвам да рева и няма успокоение ….Чудех се дали да не давам АМ за вечерта поне тогава да не е на толкова често.Вие на колко време ги храните и някой храни ли смесено?Отделно като суче в повечето пъти мн  ме боли,суче по 20/30 Мин и понякога след 10 Мин търси още.Много ми е гузно ,че обмислям варианта за АМ при положение,че имам кърма,но психически нз как ще издържа .Просто не съм себе си и се страхувам да не изпадна в следродилна депресия.Нз как да процедирам ,страх ме е ,че ще минем на АМ и малкия ще има колики и ще се чувствам много виновна.Има ли някой в подобна ситуация и как се справихте?

Здравей, съжалявам, че не мога да се включа със съвет, но искам да ти кажа да не се измъчваш, каквото и да стане/ да решиш. Аз лично не се справих с кърменето по ред причини, но може би една от най- големите беше точно, че не издържах да храня през час/час и половина. Аз засега цедя кърмя и храня със шише, но не знам така докога ще имам кърма. Много рядко го слагам да суче и си е мъка, мен също ме боли. Най- важното е ти да си спокойна, наспана доколкото може и да се наслаждаваш на това кратко време, в което бебчета ни са толкова мънички. Всичко ще бъде наред, с каквото и да го храниш бебчето, то иска пълно коремче и щастлива мама. ❤️

# 621
На мен за да ми е спокойно, че е яла достатъчно минах на вариант да цедя и да й давам. Яде 6 пъти по 120-130 мл. като 20 ч се къпем, гимнастика, яде и заспива. 3 часа яде и заспива, около 7 часа яде и заспива и 11 някъде яде и дремка малко и си играем до около 14:30 пак яде и заспива до към 17-18 ч хапва, дремва малко, играем и средва вечерната рутинна.Проблем ми е само задържането на лактацията хем имам, хем някой път направо имам чувството, че всичко е приключило, пия какво ли не, цедя се при всяко нейно ядене и доста усилия си костват, но имам едни 2-3 часа спокойствие през деня и 4-5 през нощта и знам, че е яла .

# 622
Здравейте,момичета:) Аз съм от юнската група,но следя и вас.И друг път дъм писала за съвети и сте ми помагали:)Ще помоля за съвет ?Как се справяте с кърменето?Аз съм тотално на ръба…чисто емоционално рухвам.През 1час и 30/2 часа иска да яде моето бебе и през ноща и през деня,като понякога иска и по-често.Държа 2 дена и на 3 рухвам.Най-вероятно недоспиването и хормоните играят голяма роля,но се чувствам доста зле, почвам да рева и няма успокоение ….Чудех се дали да не давам АМ за вечерта поне тогава да не е на толкова често.Вие на колко време ги храните и някой храни ли смесено?Отделно като суче в повечето пъти мн  ме боли,суче по 20/30 Мин и понякога след 10 Мин търси още.Много ми е гузно ,че обмислям варианта за АМ при положение,че имам кърма,но психически нз как ще издържа .Просто не съм себе си и се страхувам да не изпадна в следродилна депресия.Нз как да процедирам ,страх ме е ,че ще минем на АМ и малкия ще има колики и ще се чувствам много виновна.Има ли някой в подобна ситуация и как се справихте?
Ако имаш възможност, извикай консултант по кърмене.
Детето дали засуква добре? Щом те боли, може ли да е там проблемът? Чуваш ли да преглъща често като суче?
Аз кърмя и дохранвам, за момента не съм стигнала до само кърмене, колкото и да ми се иска, но поне в момента кърмата преобладава. Имай предвид, че вкараш ли АМ и кърмата ще намалее. Все пак количеството ѝ се определя от това колко суче детето.
АМ също е занимавка. Миене, стерилизиране на шишета. Зависиш и като си навън, ако нямаш достатъчно кърма. Но да, нонстоп през час и половина звучи доста натоварващо, особено ако е и нощем и не е само фаза.

Мишленцето88, любопитно ми е ти 6 пъти ли се цедиш за това количество?
Иначе кърмата е най-много нощем - между 1-2 и 6 часа май.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 18:22 от zvezdait

# 623
Всъщност от по-голямото количество ли идва нощния сън от 4/5 часа или и вие давате АМ ?По-колко време се цедите за това количество,то всъщност и вашите бебоци са по-големи и са други количества😅При вас преди да се цедите с помпа на толкова често ли търсеха храна.Относно намаляването на кърма и аз се притеснявам,чр може да намалее или да се получи запушване на каналите ако не го кърмя през ноща,но яко продължавам с този стрес нз дали така или иначе няма да спре кърмата.

# 624
Rubitooo, не се притеснявай за коликите, те нямат общо с това дали детето е на адаптирано мляко или кърма 🤗 Ако ще те успокоя, без значение дали кърмя, дали давам АМ, дали се цедя или изобщо пропускам цял ден без кърмене и цедене, пак кърмата ми е 30мл 🤣 Аз обаче като видях, че все още вадя по толкова и то след като разредих и дори направо спрях цеденето, сега ще си купувам помпа за сутиен 😅 Дано пък да потръгнат нещата. Точно след цеденето ми днес ми дойде и първият цикъл след раждането. Лохиите ми свършиха два дни преди бебчо да направи два месеца. Изведнъж започна да ака по един-два пъти на ден, а преди акаше по 4-5 пъти и взех да се притеснявам. Не знам дали е нормално 🥺 Също и колко мляко пият/пиеха бебчетата ви, когато навършиха два месеца? Аз гледам таблицата на АМ, но и ползвам формулата, която се оказа май доста точна и влиза в рамките на дозите от таблицата. Просто ми се струва доста като количество, но пък и бебчо е голям 😁
ПП направи консултация с консултант по кърмене. Не е нормално да те боли така. Би трябвало бебчето да огладнява минимум на 2 часа, иначе е нормално кърмените бебета да огладняват по-често. Аз съм доволна от Аптамил, може последното хранене за деня да е с АМ. Мен зърната ме боляха зверски в болницата, сега нямам проблем, не че много ги използвам 😅

# 625
Аз си мислех,че на АМ са повечето с колики😅Ние взехме на Хип (такова даваха в болницата на бебетата)още в началото да имаме за всеки случай.Освен да пробвам този вариант вечер АМ за да е по-сит и да не се буди на 2 часа и да видя като имам малко повече сън може и през деня да не ми е толкова ужасно кърменето от гърда.Мислех си за консултация,даже си взех и възглавница Матеа ,но като ме връхлети емоцията и си мисля ,че няма да успея да продължа да кърмя като цяло.Просто тр да тръгна от най-лекия вариант даване на АМ вечер и консултация за кърмене да облекчи болката,ако вече и това не сработи е ясно накъде отиват нещата.Иначе аз също съм с ел помпа,една идея е по-леко но пак е един кръговрат и преЗноща как ще стане нз,като писне бебето.
Kactus,От Аптимила един вариант ли е и имате ли колики?Аз сега ви чета назад темата и
Срещнах,че от еспумизан доста се повлияват

# 626
Кактусче, акането намаля на два пъти на ден и при нас. Пие 6 х 150 мл, спи от 22 до 5-6 сутрин. Последните 30 дни е качил точно 1 кг.
Рубито, ние сме изцяло на АМ от 3та седмица и колики не е имало, няколко дни се гърчи и пръцка следобед и това беше.

# 627
Рубито, можеш първо да пробваш само вечер да даваш шише, преди сън, може би. Така ще изпие повече и има шанс да спинка. Имам предвид, шише с изцедена кърма, щом имаш помпа. Така правеше една приятелка, през деня кърмеше и детето си знаеше, че след шишето, следва дълъг сън. Също, медицинската работничка, която идва у нас, ми каза, че мога през нощта, например, само да кърмя, през деня да давам шишета. Но, това не сработи при нас.

# 628
Мануна ,вие на какво АМ сте?
Mila91,днес давах 2 пъти от шише и даже имам чувството,че не го усеща като ядене ,търси още…Та се замислям дали това изобщо ми е вариант

# 629
Rubitoo, в допълнение на каквото са ти казали другите, от моя пресен крехък опит - 
Първите няколко седмици — където предполагам, че си ти — ми бяха най-трудни с кърменето, докато слезе кърмата. Боляха ме зърната, побърквах се от клъстерното кърмене, безпокоях се дали имам достатъчно кърма. Давахме АМ всяка вечер, а понякога и през деня. Помпах се.

След консултация с Хедра се успокоих, че всъщност в началото бебето иска повече, защото прави „заявка“ за повече мляко — съответно и повече мляко се произвежда, докато се установи добро подаване.
Бебето също се учи как да суче и с времето става по-лесно.

Консултираха ме да я слагам първо на гърда — независимо дали ѝ давам шише с АМ или изцедена кърма — пак за да се даде сигнал на тялото да генерира повече.

И така, от третата седмица до днес (тринадесета седмица) сме само на кърмене и е качила над 2 кг.

В края на краищата, първият месец е въпрос на оцеляване. Ще стане по-лесно.

(Даването на шише има също предимства — като по-голяма предвидимост кога и колко ще яде — така че каквото и да стане при теб, всичко ще е наред.)

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 20:29 от Belronika

Общи условия

Активация на акаунт