🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #15, ФИНАЛ: от вторник до четвъртък, 20:00

• 301 611
  • 6 792
  •   1
Отговори
# 6 300
По отношение на Даниела има нещо впечатляващо в нейното самочувствие и усещането ѝ за нейната ценност, които са забележителни. В същото време не е куха лейка, природно интелигентна е и смела и има самоконтрол, това е, което е в неин голям плюс и което и печели привърженици, въпреки абсурдните  ѝ теории.  Повечето хора цял живот се борят с ниската си себеоценка и трудно осъществяват контрол над емоциите си...И двете неща са трудни за постигане, а на нея ѝ се отдават естествено. Така си обяснявам успеха ѝ аз, какъвто и да е този успех...

# 6 301
Изпуснала съм няколко стотин коментара и абсурд да успея да ги прочета, но това обсъдихте ли го вече?

Скрит текст:

Рупето няма никакъш шанс да се отърве от тоя дълг.

# 6 302
Изпуснала съм няколко стотин коментара и абсурд да успея да ги прочета, но това обсъдихте ли го вече?

Скрит текст:

Рупето няма никакъш шанс да се отърве от тоя дълг.

Не помня да е обсъждано, но ето тази история ме интересува. Макар че не е пряко свързана със самото предаване, тя така или иначе стана публична тема и я намирам за значима. Не с оглед личността на Даниела, а колкото как (не) функционират законите.

# 6 303
Даниела е инфлуенсър, не знам защо си  мислите, че няма доходи, редовно в сторита има рекламни публикации.. а сега след Ергена, още повече.. Не вярвам доходите и да са под 10 000 лв на месец.
Малко инфо за инфлуенсърите в България и доходите им..
https://www.flagman.bg/article/333565

# 6 304
Даниела е инфлуенсър, не знам защо си  мислите, че няма доходи, редовно в сторита има рекламни публикации.. а сега след Ергена, още повече.. Не вярвам доходите и да са под 10 000 лв на месец.

Браво на нея. Simple Smile И всъщност, никой не твърди, че няма доходи. Щом печели толкова, какво й пречи да се напъне и да си изплати дълговете на вноски? Защото очевидно не го прави.

# 6 305
Дънинг-Крюгер примери колкото искаш. Колкото по-прости, толкова им е по-голямо самочувствието и самооценката.

За мен Даца е селски хитрец, затова е хитрата сврака с двата крака.

# 6 306
Моето мнение след финала, скандала в ПО и Надкаст-овете с Даниела и Мартин: един човек, умеещ много добре да манипулира и изкривява реалността (Даниела) надигра един друг човек, който умее много добре да манипулира и изкривява реалността (Мартин). Както и прогнозирах, между тях няма как да се получи - твърде са подобни в себе-относителността си - за да се получи, трябва да има двама души готови на компромиси, не един - а в случая във "връзката" им липсваше и един такъв дори. Мартин играеше готовия на компромиси в предаването, но в много моменти се виждаше, че това наистина е игра - не че не я е харесвал истински, просто в реалността според мен нямаше да има толкова търпение към нея. Накрая си личеше, че сам поставя под съмнение смисъла на това да са заедно. След финала малко му е трябвало, за да влезе в пълна сила в параноидната позиция, която по принцип има, по отношение и на Даниела. Смятам, че истината за нещата около Даниела е някъде по средата между неговата крайна позиция (изпълнена с параноични мисли и разсъждения за сценарий от някакъв трилър едва ли не) и нейното категорично отричане и заставане веднага в позиция: Мартин е патологично ревнив. Тя го знаеше това и в реалитито и в нито един момент не сложи розовите очила спрямо него - и сега стъпва на същите разсъждения, които е имала и тогава, за да дефлектира и отклони вниманието от себе си. А то е там, не защото непременно има любовник или любовници извън предаването и т.н., а защото играеше роля, фалшивееше, и аз съм убедена, че го е направила, за да рекламира книгата си, и най-вече - за да нарани Мартин (подозирам, че в нейното минало по някакъв начин е била наранена от подобен тип личност, дали роднина или любовник/приятел, нз, но това може би я е белязало и сега несъзнателно търси реванш.) Спекулации и хипотези, разбира се. Мартин според мен търси да влезе в ролята на жертва, като търси да е най-великата и неоправдана жертва на немислима несправедливост, която може да излезе от това предаване. Надкаст-ът с него беше за мен крайно неприятен, и бих го обобщила така: грандиозност и хипер ранимо Его, агресия, параноя и двойни стандарти. Продължавам да не разбирам какво у неговата личност харесва или е харесвала публиката. Надкаст-ът с Даниела също не ми беше приятен: грандиозност, преместване на фокуса/дефлектиране, липса на емоция (!). Много сходни личности, но Даниела бие Мартин по точки по отношение на липсата на емоционална ангажираност с другия, според мен.

За Васил - според мен ако не беше лъгал Роси преди 24-часовата им среща, щеше да избере нея. Според мен предварително беше решил, че ще избере Ади, още преди 24-часовите срещи, и вече беше твърде късно да направи damage control спрямо Роси след неочаквано сполучливата среща с нея. Затова избра да продължи по предварително набелязания си избор.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 15:36 от Clementine89

# 6 307
Но каква голяма разлика в класата се вижда в изразяването на този Димитър Димитров и Мартин! Изразяване, подход, търпение да се изнесе информация тогава, когато фактите се докажат и то където му е мястото. Защото и Мартин има щети на имиджа, но той сам си ги причини, а агресията от неговата фрустрация се допусна в национална медия. Маскирана като рана от любов ли, като измамен годеник или не знам и аз на какво се е въобразил. Единият е претърпял реална щета, докато другият илюзорна, но вдига пара като чайник.

# 6 308
  • софия
Чудесно! Ако тези доходи са на светло, то това означава, че и се налага да живее с минималната работна заплата, а другото отива за запорите. Как и остават пари за стандарта, който уж има в социалните мрежи? Или е поредната съшита с бели конци измислица.😀

# 6 309
  • София
Скрит текст:
Чудесно! Ако тези доходи са на светло, то това означава, че и се налага да живее с минималната работна заплата, а другото отива за запорите. Как и остават пари за стандарта, който уж има в социалните мрежи? Или е поредната съшита с бели конци измислица.😀

Според мен са много малко инфлуенсърите, които изсветляват доходите си. Има такива, които ги викат като аниматори и им плащат на ръка. Някои искат и заплащане по револют, видяхме и някои от момите в този Ерген като Яна как си просят пари чрез тази платформа, явно мислейки си, че никой никъде няма да проследи.

И мен ми е чудно като се демонстрира един такъв начин на живот, защо наистина не се оправят всичките запори, поне да си изчисти името.

# 6 310
В интерес на истината, много по-интересна ми е темата за това как Даниела - от онова момиче отпреди 10 години, изглеждащо не особено уау, но все пак хубава и с харизма, с амбиции за собствен бранд и дрехи, шити в собствен шивашки цех - стига до това нещо, което е сега.
Предполагам, че на всички им е ясно, че бизнес мечтата ѝ от преди 10 години е била подкрепена и финансирана от въпросния човек. Какво се е объркало обаче - не знам.
Интересното е, че в профила ѝ в ИГ си седят снимки от този период, после има пауза, в която пуска само разни картинки, след това - снимки в гръб, като явно е започнал тунинга, и оттам нататък става еднообразно.

# 6 311
  • София /Абсурдистан
Данка го е измислила как да не ги връща тези пари.

.

# 6 312
Това, което проповядва поставя жената в неизгодна позиция, зависеща от мъжа до нея. От там крачките до насилието за което говориш се броят на пръстите на едната ми ръка и то, ако съм си отрязала два поне, докато приготвям салата на мъжа ми.😁
 Изобщо не ме интересува с кой си го слага, колко и плащат и т.н. Нейна си работа.
 Spiritlight, мой пропуск. Наистина не съм виждала подобно нещо.
Слабе , уважавам те като опонент, но от написаното оставам с впечатление , че се нормализира ситуацията , в която ако жена стане зависима от мъжът си , той неизменно трябва да я насилва и мачка. Ако мъжът ми не дай Боже , заболее , аз да се грижа ли за него или да започна да го насилвам. Или само за мъжете е някакво изконно право . Наистина , трудно ми е да повярвам че в 21 век това се случва и е начин на мислене . И не Даниелите са черните в случая , а всеки който се съгласява и не вижда проблем в това.

# 6 313

В надкаст по друг повод говори и за "хазяйката на помещението ни". Звучи като бизнес офис. Това, че не си плаща дълговете и е допуснала да набъбнат многократно от лихви, не говори добре за нея, включително. и за финансовите ѝ умения и за начините, по които е усложнила живота си, за да получава доходи, които да не подлежат на съдебно изпълнение. Тези критики ги споделям, защото са разумни и доказани.

# 6 314
  • софия
Aurora, с грешно впечатление оставаш. Когато някой, независимо от кой пол е се постави с ясно съзнание и преднамерено в  позиция да е изцяло зависим от друг, това не е добра опция. И е много по-лесно да се окаже жертва на насилие, физическо или вербално. Това не значи в 100% от случаите.
 Ако не дай си, Боже, партньорът до теб заболее само от теб зависи какво ще предприемеш. Данка, примерно прокламира, че това е слаб партньор и несъмнено трябва да се насочиш към следващ. Защото ще ти се изхаби женската енергия, ще влезеш в мъжката и вече си в графата "люлинската лелка с торбите пазар" или както тя там се изрази. Не помня дословно.

Общи условия

Активация на акаунт