Отговори
# 180
Ами и аз обичам, но не мога да ги отглеждам и възпитавам.

# 181
Кучетата са интелигентни същества. Обикновено, когато усетят, че досаждат на някого и им се покаже без смесени сигнали, не го закачат.  Но те, живеейки заедно на тясно и задушно, няма как да не си пречат.  Трябва да се говори с мъжа и да му се обясни, че за нея има сериозен момент на дискомфорт и да се предприемат компромисни мерки, така че да няма някой ощетен.

# 182
Още една илюзия е развенчана. По филмите мъжете с куче го ползват да привличат мацки (прощавайте за израза), в живия живот тука се оказва, че кучето ги прогонва.

# 183
Мъжете по филмите имат възпитани кучета и ги гледат в голям двор Simple Smile

# 184
Май гледаме различни филми, в моите кучетата са в голяма къща или мезонет в Ню Йорк Grinning

# 185
На мен ми беше много приятно кучето да спи до леглото ми на рогозка и сутрин да ме събуди, облизвайки крака ми. Заради бебето се наложи да се отучим от този навик и да спи в своя кът. Наложи се в името на по-добрата хигиена и комфорт на останалите членове на семейството да се превъзпитам и да си сложа едно по-твърдо сърце.
...  Или да вървим редом и да ме докосне нежно с муцуна по прасеца. Или да сложи глава в скута ми. Обаче това човек, който не е живял и не е бил привързан към домашен любимец, никога няма да може да го разбере и би изпитал може би дори неприязън. С котките е подобно. Да мърка на корема ти, да ти скочи на рамото. Толкова е приятно Hug

# 186
Моята котка спеше на възглавницата като човече, само като видеше, че ще сядам скачаше в скута ми, понякога още във въздуха и тя вече се засилваше. Сутрин ме чакаше да се събудя и дърпаше чаршафа с лапичка, после ме чакаше пред банята и вървеше след мен, не беше от онези котки, които не ти обръщат внимание. Аз така искам, но когато съм била на гости и голямо куче реши, че иска да сме приятели сърцето ми се свиваше от страх и си качвах краката на дивана, или заставах зад някого, и никога не се отпуснах с повече от пудел или дакел.
Има една улична, която всички в квартала обичаме и глезим. А мм ми я снима всеки ден след работа.

На каква възраст е кучето? Всъщност ако е много старо няма да е вечно, и може да не живеете заедно до дотогава. Но ако той обича кучета и държи да вземе и после... е проблем. Като се запознах с мм исках котка, според него котката щяла да му досажда и ако е хоум офис да му пречи да работи. Но той започна да обикаля с мен да храним улични, гали ги, снима ги и даже хареса едно и искаше пръв да го вземем, но искам да съм напълно убедена, че е разбрал нрава на котките и отговорността да осиновиш. Иначе по-добре не. Че и котките живеят до 20 г, то си е за цял живот. Баща ми също не е искал котка, но после се караха с майка ми тяхната кого обича повече , и сам си иска котка.
За мен куче се гледа по-трудно заради разходки и къпане след тях. Получих веднъж коментар от една жена на гости против котката и повече не й стъпа крака у нас. А тя самата си беше взела и отиде и я пусна на улицата, дори в друго населено място ... защото такава им била природата да са навън. 😐 Така че има и хора живеят с тях, не ги обичат, не се привързват. И това момче според мен е такя щом го е дал, човек не дава детето си обикновено да живее в друга къща.

# 187
Разбирам те и ти съчувствам.  Имала съм куче, много го обичах, но никога повече не бих си взела. Да го кажа просто: не искам животът ми да се върти около някое животно, да му слугувам и обгрижвам докато е живо. Искам да съм свободна. Поставяй му ребром въпроса на твоя приятел. Той да избира и кой откъдето е.

Абсолютно същото при мен, само че с котка... Никога повече животно вкъщи.

# 188
  • на брега на морето
Никога повече животно вкъщи.
Преди 9 години и аз така се заклех, обаче съдбата беше решила друго Smile
Скрит текст:

Скрит текст:

# 189
Залагам на това, че лирическият герой е натресъл кучето на майка си и сега тя, след като вече има жена в жилището на сина й, се опитва да се отърве от животното и да го върне на сина си с надеждата, че приятелката му ще се грижи за него. Вероятно стопанинът не е показал особено добри качества в отглеждането на кучето.

# 190
Помислих си нещо подобно, между другото, в частта, че вече има жена. Трябва да си много уверен в качествата на детето или там какъвто ти се пада, или да идваш от не знам какъв затънтен край за такава ....смелост.

# 191
Разбирам те и ти съчувствам.  Имала съм куче, много го обичах, но никога повече не бих си взела. Да го кажа просто: не искам животът ми да се върти около някое животно, да му слугувам и обгрижвам докато е живо. Искам да съм свободна. Поставяй му ребром въпроса на твоя приятел. Той да избира и кой откъдето е.

Абсолютно същото при мен, само че с котка... Никога повече животно вкъщи.
Подкрепям ви във всяка дума. Същото мисля.

# 192
Прочетох вече цялата тема. Не ми стана ясно в чие жилище живее двойката. Ако са под наем, авторката има право да недоволства, но ако жилището е на младежа, няма право на претенции. Кучето зависи каква порода е. Ние сме с 2, от едното винаги си пазим храната, въпреки, че го гледаме от бебе и го възпитаваме 11 години. Краде винаги, при възможност. Другото никога не посяга към масата, ако не му дадеш. А сме го спасили от улицата, безпородно. Така, че, не винаги е до възпитание. Хигиената е лесно постижима, ако стопаните са сериозни. Моите кучета не миришат. Чистички са, блестят! Особено черното е като реклама на шампоан за коса! И спят при нас, въпреки, че си имат легла. Така ни харесва, на тях също, да се гушкат. Ако това куче е свикнало така, нормално е да скимти. Може да се отучи, ако леглото му се сложи близо до това на младежите, за да не страда. А после постепенно да се отдалечава.
Кучетата всичко разбират. Но трябва да им се говори като на човек. Не да се бутат, ритат и недай си Боже, да се бият.
Това със синджира е отживелица. Децата си на двора ли гледате? На синджир? Ако ще мъчиш така едно животно, не го вземай изобщо.

# 193
Как така, ако са в неговото жилище тя няма право на претенции? Би трябвало, ако са двойка да имат равни плава, независимо дали някой от тях има апартамент преди това. Ако примерно живеят в неговото жилище, а нейното е под наем и той изкарва повече пари, пак ли тя няма права? Или ако са в нейно жилище, но той изкарва повече пари?
То щом се разсъждава така и не са равнопоставени партньори няма смисъл да са заедно, или щом няма да споделяш с партньора това, което имаш.

# 194
Е тя има претенции, които няма кой да ги чуе.

Общи условия

Активация на акаунт