Образователните играчки Thinkle Stars – най-ценният подарък за всяко дете

• 4 382
  • 209
  •   1
Отговори
# 60
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му?
Той е на 1г. 3м., има всякакви играчки. Предпочита музикалните, книжките, сортерите, кубчета, топки ужасно много харесва. Смятам, че с тези любими за него, той успява да се развива добре за възрастта си (а и беше роден по-рано), също тренира паметта, координация, баланс, умелост, движения и т.н.
Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“?
Като за първо внуче...имаме прекалено много играчки, които разделям в кутии и предлагам различни играчки всеки ден. С някои се заиграва, с други не, но не вадя нови до следващия ден, понякога два🫣🫣🫣

# 61
Голямата е на 4г и 6м, малката на 1г и 9м. Играят с всякакви играчки. Голямата предпочита творчески ориентирани играчки - рисуване, пластелин. Малката предпочита ролеви игри с кукли, бебета и т.н. Не мога да преценя как влияят на развитието им. Определено по-малко играчки са по-добре.

# 62
На колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му?
 - Дъщеря ми е на 3 г. и половина. Обича да играе с кукли, плюшени играчки и всякакви ежедневни принадлежности - тоест занимава се най-много с role play тип игра и мисля че се развива отлично за възраста си.

Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“? - определено да.
Всеки би го изразил в различно количество, аз го определям по възраст. До 2 г възраст децата нямат нужда от почти никакви играчки, а най-добре се заиграват с образователни играчки или по предназначение и с въображение след 3 г. възраст.

# 63
На 5 годинки, всякакви играчки. Няма оптимално количество.

# 64
Момчето ми е на годинка и пет месеца. Обича да играе с класически, интерактивни и образователни играчки. Всички са му интересни защото е в такава възраст в която започва да разбира и помни.
Старая се да има баланс в количеството играчки и да не се затрупваме с играчки от типа 1 лв.  като залагам на хубави, качествени и изработени от качествени материи и материали играчки.

# 65
Детето ми е на 3 години. Предпочита класически и образователни играчки, като обича да им говори и поставя в различни роли и игри. Това много помогна на развитието му - реч и общуване. Имаме много играчки като кооличество , но някои прибирам и след време им се радва отново.

# 66
  • in Wonderland
Децата ми вече са пораснали, но съм им купувала образователни играчки. Разбира се, в един момент играчките могат да станат прекалено много, затова е добре да се внимава и да не се прекалява.

# 67
Моята госпожица е на месец и половина и тепърва ще изгражда предпочитанията си Heart Decoration

# 68
Моето дете е на 1,2месеца . Взимам му всякакъв вид играчки и забелязвам,че вниманието му се насочва към занимателните книжки, в които се залепят и отлепят картинки. Много обича да си играе и с топки.Мисля, че за възрастта си се развива добре( кординация, памет). Периодично прибирам и изкарвам играчки.

# 69
  • София
колко години е вашето дете и какви играчки предпочита – интерактивни, образователни или класически – и как това се отразява на развитието му? Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“?

Момичетата ми са на 6 и 8г и все още играят много. Като бяха по-малки на почит бяха интерактивните играчки, докато сега си играят буквално с всичко, но предпочитат тематични играчки от любими книжки или филмчета. Играем все по-често и настолни игри, подходящи за възрастта им и много се забавляваме.

# 70
Децата са на 9 години, обичат всякакви играчки. Оттук насетне се стремя към такива с образователна насоченост, които обогатяват по някакъв начин.

# 71
  • Сливен
На 1, 5г. е синът ни. Много харесва в момента книжки със животни и приказки, определено задържа вниманието си върху тях, и именно заради тях, още преди 6 месеца започна да казва "па-па", като види някое патенце или пиленце 😅.

Смятате ли, че има оптимално количество играчки, след което „повече“ вече не означава „по-добре“?
-Да, смятам. Като цяло, той има играчки в три къщи - тази която живеем тримата с баща му, при едните баба и дядо, и при другите баба и дядо. Ами какво да кажа - точно по 1 час внимание им отделя,иска само навън да е  и определено, в случая, "повече НЕ е по-добре".

# 72
  • София
8-годишното ми дете е любител на настолните игри, на компютърните игри и на легото. И трите ги намирам за полезни по различен начин за развитието му. 6-годината госпожица в момента предпочита класически играчки, но се занимава с удоволствие и с различни образователни играчки, а 3-годишнтият ми син е фен на всякакви интерактивни играчки.
Смятам, че децата се пренасищат от един момент нататък и не могат да се насладят пълноценно на играчките, ако са прекалено много. Затова вкъщи не даваме едновременно достъп до всички възможни играчки, които имат - има прибрани, които вадим от време на време - така им се радват повече и по-дълго се заиграват с новоизвадените играчки.

# 73
Синът ми е на 1 година и 11 месеца.

В тази възраст той проявява интерес към разнообразни играчки, но най-много го ангажират интерактивни и образователни – например музикални книги, сортери, кубчета с различни форми, играчки с бутони, които светят или издават звуци, и такива, които го насърчават да мисли, натиска, върти и експериментира. Те му помагат да развива фина моторика, логическо мислене и реч.

Смятам, че има граница, след която „повече играчки“ не означава „по-добре“. Когато играчките са прекалено много, той често се разсейва, сменя ги бързо и не се задълбочава в играта. По-малко, но подбрани играчки насърчават по-фокусирана игра и по-добро учене. Затова се старая да редувам част от играчките му – например държа част от тях прибрани и ги сменям всяка седмица, което поддържа интереса му и му дава „нови“ стимули без реално да има повече вещи.

# 74
  • Другата България
Книжки.
Всякакви обича, и с интерес разглежда, а е още на 10 месеца.
Сега има толкова занимателни и интерактивни книжки, пеещи, скачащи, и най-вече - образователни.
Обожава тези с животните и звуците, които издават, вече разпознава някои от тях.

Общи условия

Активация на акаунт