Отговори
# 135
Не може еднополово семейство да осинови като семейство. Даже и припознаване не става в случая. И какво става, ако осиновителят се спомине? Детето вместо да остане с човек, който се е грижил за него заедно с осиновителя , човек, който го обича не по-малко и не по-малко се е грижил за него?!  Ще отиде отново в ЦНСТ или  приемно семейство.

# 136
Не може еднополово семейство да осинови като семейство. Даже и припознаване не става в случая. И какво става, ако осиновителят се спомине? Детето вместо да остане с човек, който се е грижил за него заедно с осиновителя , човек, който го обича не по-малко и не по-малко се е грижил за него?!  Ще отиде отново в ЦНСТ или  приемно семейство.
Точно! Аз лично бих предпочела да ме вземе еднополова двойка и да имам двама родители, отколкото сама жена на 40...

# 137
Защо? Съвсем сериозно питам, какво против имаш самотната майка на 40? А ако беше на 20 или 30 същото мнение ли щеше да имаш?

# 138
Защо? Съвсем сериозно питам, какво против имаш самотната майка на 40? А ако беше на 20 или 30 същото мнение ли щеше да имаш?
Да. Съвсем различно е да имаш 2-ма родителя. Друг е въпроса, ако нещо се случи с единия, но за осиновяване съм категоричнa, че е по-добре да те вземат двама, а не един.

# 139
А ако няма желаеща двойка да вземе детето, а само по 1 родител?

# 140
  • Пловдив
Цитат
И какво става, ако осиновителят се спомине? Детето вместо да остане с човек, който се е грижил за него заедно с осиновителя , човек, който го обича не по-малко и не по-малко се е грижил за него?!  Ще отиде отново в ЦНСТ или  приемно семейство.
Няма да отиде в ЦНСТ, споко. Поне не би трябвало. Ще остане при партньора като близък и после може и осиновяване от него да се допусне. Вземат се предвид отношенията и с близък, който не е роднина. Чак толкова побъркани социалните не са, а повечето не са и чак толкова анти-гейове.
Маса циганчета в страната са настанени при биологичните си баби по бащина линия например, които по документи не са им баби, други - при вуйни, мащехи и подобни.

# 141
  • Paris, France
Това за самите жени, дето осиновяват не го разбирам. Гей двойка не може да вземе дете, защото разбираш ли е странно да има две майки или двама бащи. Ама самотна майка или баща може да осинови. Не го разбирам.........

Защо да не може?
Ако останеш сам родител, как се справяш? Същото е.
Не е така при гей двойки.

Права си, но когато останеш сам поради овдовяване или развод, детето продължава да има баби, дядовци, лели, братовчеди, полубратя и полусестри евентуално. Когато избереш да родиш без партньор или да осиновил сам, лишаваш умишлено детето от половината рода, която би имало ако имаше и втори родител. Всички сме смъртни и ако нещо се случи с единствения родител и няма други близки - лошо. Във Франция домовете са пълни с деца, родени или осиновени от възрастна самотна майка, която е починала. След 2 или 3г възраст децата не са осиновяеми, няма желаещи да ги осиновят дори и да искат да бъдат осиновени и така си вегетират, лашкани от дом в дом докато навършат 18г. 

Аз нямам братя или сестри, дете съм на стари родители, които също нямат кой знае какви родственици и затова не бих станала съзнателно самотен родител. Вече ако се разведа или овдовея е друго, защото ще си имам контакти и подкрепа от родата на мъжа ми.

# 142
Да, има... Като се разведеш с мъжа ти и с родата се развеждаш. Същото е.

# 143
  • Paris, France
Ако нямате деца може. Моят девер взе и отгледа 6 годишното си дете след смъртта на майка му. Родителите ми са разведени. Разделили са се още откакто майка влиза в болницата да ме роди, като се събираха епизодично. Имах си връзка с баща ми, майка му, сестра му. Виждала съм негови братовчеди, децата им. Плащаше издръжка за мене. Всичко това нямаше да го има ако бях от донор.

Сега много двойки отглеждат детето смесено след развод.

# 144
Ако родителите са нормални хора, те ще останат родители и след раздялата си. Бабата и дядото едва ли ще се откажат от внучето си, защото снахата вече не е такава.

# 145
Да, има... Като се разведеш с мъжа ти и с родата се развеждаш. Същото е.
Да жената се развежда, но не детето! Детето си остава на двете роди. Повечето норнално хора не си изхвърлят дете при бившата/бившия.

# 146
  • Пловдив
Има и недотам нормални.

# 147
Има и недотам нормални.
Това вече си е друг проблем. Мисълта ми е, че ако има двойка независи еднополова или двуполова пурво на тях трябва да се даде дете, а след това на останалите кандидати. Ако дете се е родило в семейство и след това се е разпаднало, това е съвсем друга ситуация, никой не избира живота си, но може и родителя да си намери друг партньор.

# 148
  • Пловдив
Не мога да кажа такова нещо, не бих давала предимства на това основание. Дете, осиновено в еднополова двойка, ще е малко сеир като мечка, от друга страна. А сама жена може да осигури не по-лоши условия, да има и близки. Тя може и от двуполова двойка понякога да осигурява по-добри условия, де - зависи от хората, макар че не можем да кажем: ти си по-читав родител, ти - малко по-малко... Но не, не бих формулирала такова правило.

# 149
Гаранция за нищо няма в тоя живот.
Родителите ми са от семейства с по три деца, но ако се беше случило нещо с тях родата на баща ми нямаше и пръста да си помръдне да ме отгледат. От другата страна щяха да ме приютят и доотгледат. И, ако нещо стане с мен, пак от тази страна братовчедките ми няма да изоставят децата ми, които вече не са и съвсем малки - на 11 и 15 са. Не, че ще се наложи, де, но поне съм спокойна за това.
По-скоро трудното е в ежедневието, когато нямаш подкрепата на партньор. А в България има осиновяване и от гей двойки. Аз знам една, но сигурно не е само тя, просто някои неща не се афишират. Както знам и самотен осиновител мъж.

Общи условия

Активация на акаунт