Боледуване на децата ни - тема 90

• 18 996
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Само да вметна, че тия неща се гледат на база килограми на детето и е добре да не се водим по дозата на другите.

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 20:10 от I.R.

# 31
И аз съм За инхалациите. Нищо страшно няма и не е задължително на всяко боледуване после да прибягвате до тях. Вент0лин с пулмик0рт досега смесено не са ни изписвали, по отделно да. От вент0лина зачервява бузите моята. Важно е да го дозирате точно, вземете си от аптеката спринцовка за инсулин, те са много малки и се дозира лесно с тях.

# 32
  • shumen
Благодаря за новата тема.
Как са болните?
За инхалациите и аз съм за.Аз за 12 години на моя съм му правила доста когато е необходимо.От Вентолин,но сироп при него сърцето се разхлопва.
Брин,дано подействат скоро капките и мине оченцето на малката.

# 33
Здравейте. Моето дете е с цистит. На прахчета за деца с червена боровинка по схема е от вчера... Пуснахме пълни - ЦРП+ПКК и урина седимент. Всичко е наред, с изключение на един показател в урината. Педиатърката ни го гледа и на ехограф - бъбреци, жлъчка и още нещо гледа всичко е точно.
Бахме ходили на басеин миналата седмица.
Симптомите му бяха единият ден уринира 7 пъти за 20 минути и после всичко спря, постоянно се пипаше по гениталиите и си опъваше боксерките и накрая каза, че като пишка му пари (това във неделя вечер). След два приема на прахчетата паренето спря.

# 34
Здравейте.
Свърши лечението на малкия с антибиотика.
Които му беше изписан за бактериите в носа и гърлото.Обаче УНГ не му предписа лечение на ушите .Не директно ни каза да махнем сливицата.А друг УНГ предлага да лекуваме ушите защото във едното има секрет.А ако помогне лечението няма да се налага да я махнем.
Понеже сме минали първичен и вторичен преглед.
Може ли да вземем ново направление за УНГ.

# 35
С едно направление сме минавали проследяване - 4 вторични прегледа, но при един доктор. Не знам как е при различни.
Ново направление с основание - нови оплаквания, след разговор с ЛЛ

# 36
С едно направление сме минавали проследяване - 4 вторични прегледа, но при един доктор. Не знам как е при различни.
Ново направление с основание - нови оплаквания, след разговор с ЛЛ
[/quote
Говорих със здравната каса.
Казаха,че трябва да мине 30 дни от издаването на направлението.
Направлението е издадено на 30 Април.
Ние нямаме нови оплаквания.
Просто УНГ трябва да предпише лечение на ухото дясното заради секрета които има.

# 37
Ухото се лекува със свиване на сливицата, за което сте имали терапия, при което евстахиевата тръба се отпушва и течността изтича.

# 38
И аз това тръгнах да пиша, не може антибиотик за гърло и нос и изведнъж друго лечение за уши
Течността  / секрета в ушите по спешност махнаха с парацентеза,бяха пълни много, свиването на сливицата е бавно, освен ако спешно не се махне

# 39
За първи път се сблъсква ме.
Аз за това питам разпитвам.
Малкия пи Аугментина 10 дни.
Отделно капките и маз за носа.
Никой не ми обясни какво следва след това.
Колко време да изчакаме.
И какво ще се прави след това.
Сега да запиша ли нов час за УНГ специалист за 2 ро мнение.
Вие какво ще ме посъветвате.

# 40
Ами, Танчето, понеже и тук сондирах мнения, търсете свестен УНГ
Вече писах, първия път ноември парацентеза, сега без болки и оплаквания пак се наложи.
Проблема се тушира временно с антибиотик, а парацентеза прави ушите още по-податливи, нужно е оглед, следене, адекватно за или против махане на сливица.
Риска да се попадне на аматьори  по спешност е на 90%,  сега се нагледах на деца въртени до последно - да видим какво ще стане, накрая вадят всички сливици като пламнат, но проблема с възпалението не се решава веднага, почва пак вдигане на температурата и пак ги наливат с антибиотик, организма му се занижава имунитета до дъно

# 41
Д-р Валентина Николова УНГ специалист до метростанция Сердика видях, че работи с деца и има добри отзиви мисля там да отидем на преглед.На частно платен прием 70 лв прегледа но ще видим.

# 42
За първи път се сблъсква ме.
Аз за това питам разпитвам.
Малкия пи Аугментина 10 дни.
Отделно капките и маз за носа.
Никой не ми обясни какво следва след това.
Колко време да изчакаме.
И какво ще се прави след това.
Сега да запиша ли нов час за УНГ специалист за 2 ро мнение.
Вие какво ще ме посъветвате.

Танчето_30 Защо те е страх толкова от отстраняването на 3-та сливица!? Стандартна процедура, която единствено ще помогне на детето и на теб. Една моя позната отлага до последно отстраняването на 3-та сливица на детето си и когато стана на 8-години детето спря да чува с едното ухо, събра гной и го оперираха по спешност.

# 43
Ох и при нас е страх от махането на сливицата, по скоро от самата упойка. Ние също вече 2 години отлагаме и правим физиотерапия и я наливам с лимфомиозот и имунотрофина но май на есен ще се разделим с нея.

# 44
Както вече знаете и ние много се измъчихме месеци наред с тази сливица и секрет в ушите. Нищо друго не помогна освен махането. Но има доста случаи които да свършили без операция.

Танче, този УНГ не съм го чувала. Ние бяхме при Райнов, Заяков и Кюлев. Ако те интересува нещо по конкретно пиши.

Общи условия

Активация на акаунт