Боледуване на децата ни - тема 90

• 19 289
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, притеснявам се от това постоянно изписване на противоалергични за кашлица. Веднъж пробвах с Фенистил и не видях резултат, сега изписаха Ксизал и не помня дали съм давала, но нещо не ми се ще. Ериус въобще не съм давала, заради листовката, въпреки че и той е бил изписван многократно. Какво е вашето мнение?

Защо какъв е проблема с Ериус? Иначе като е алергична какво да я успокой ако не противоалергично?

# 76
Ксизал е първото, което включвам като текнат сополи и се появи кашлица. В по-сериозни случаи давам Рупафин, в болница като сме лежали няколко пъти винаги са давали Десибел.
Вчера ходих с моята щерка на лекар, че много се разкашля сутринта. Вади храчки, сополи има, до миналата седмица бяха на АБ. Изписа сироп Синулан и да чакаме да мине..

# 77
Ксизал е първото, което включвам като текнат сополи и се появи кашлица. В по-сериозни случаи давам Рупафин, в болница като сме лежали няколко пъти винаги са давали Десибел.

Аз също. Рупафин, Десибел и Ериус се повръщат и плюат от моят син. Много съм доволна от Ксизала. Фенистил не му действа.

# 78
Здравейте.
Имаме носен и гърлен секрет пуснат но от лабораторията забавили резултатите.
Отделно вече няма секрет след тъпчето на дясното ухо.
Сега се възстановява спокойно.
На обяд си спинка още.
Надявам се бързо да се възстанови.
Юли месец и на море ще ходим.
Дай боже се разминем с махането на сливицата.
Има лечение до 6 Юни.
И ще изчакам 23 ти Юни за да пуснем ПКК,СУЕ, СРП . Носен и Гърлен секрет.Септември или Октомври ще направим контролна снимка на третата сливица да видим състоянието и.

# 79
  • гр. Кюстендил
Здравейте,

да се включа в дискусията с моя малък кашличко. Историята ни е дълга и честно казано не знам алергии ли са вече, трета сливица, бактерии.. от края на януари /според мен от студения въздух в планината тръгнаха нещата, че бяхме на разходка/ се започна една тъпа /ако мога така да я нарека/ и суха кашлица, неповлияваща се от медикаменти.. Давам вече сума ти месеци лимфомиозот, ксизал и Ериос ги менкам и имам чувството, че помагат в различни ситуации /единствено за сиропа Ериос съм чувала, че разваля по-бързо зъбките, нямам наблюдения лични/. През Март го водих на алерголог в София, тестваха 20 алергена, най-разпространени - всичко отрицателно, но въпреки това изписа кортикостероиден спрей за нос /иначе сополите са под формата на бистър лек секрет, ама май все назад се стича и дразни/ и антихистаминово сиропче - Булзин - като от второто останах доста доволна точно за сухата кашлица. Сума ти лекарства изгълта тая година и сиропи.. в крайна сметка преди 3 седмици пи и АБ за ухото, че вирусна инфекция имало и не чува.. И честно казано вече ме е страх от всичко - и на почивка да идем, и да го изкарам на това променливо време - като му текне леко секрета и след 1 ден почва кашлицата и явно вече и в ушите ще удря.. Инхалациите също са +, макар че един път получи като пристъп от инхалация с пулмикорт и пи само вентолин сироп, миналата седмица имаше пък влажна кашлица /ей така за 1 ден се усложни и дишаше дори тежко през нощта/ но пък само с пулмикорт минаха нещата за 1 седмица..
Сега от 1 седмица вече давам само лимфомиозот, ксизал и цинабсин. Вече май си възвръща и слуха и ще видим дали пак ще се стигне до УНГ, ама ако е на всяко разболяване това с ушите.. Ще ви преглеждам и назад за препоръки за УНГ по столицата..

Как мислите пулмолог като доктор дали ще има полза да се отиде и при такъв, когато при едната "хрема" се започва веднага кашлицата и явно от там се възпалява веднага и сливицата и става и проблем с ушите..?

# 80
Здравей Габриела.
Може ли да ми напишеш въпросните 20 алергени кои са те.
Много благодаря.

# 81
  • shumen
Габриела,добре дошла в отбора.
Аз също съм за пулмолог.Нека прегледа детето и му изпише адекватно лечение.

# 82
Габриела, добре дошла и дано не ти се налага да влизаш често тук. След като сте ходили на УНГ, е добре да посетите и пулмолог, препоръчвам педиатричния кабинет за деца с белодробни проблеми към Александровска болница.
Вие изследвали ли сте носен секрет? Тук в темата някои ми се подиграват, че лекувам бактерия с аб капки, но моето момче често влачи дълга и упорита, грозна кашлица заради бактерия в носа.

# 83
  • гр. Кюстендил
Малко съм в движение тези дни, но после ще потърся листа с алергените и ще го кача. Иначе през април пуснахме секрет нос и гърло - излезе стрептококи, която лекувахме с бис3птол, че всички други описани били за по-големи деца или инжекционни.. питах и за нас с таткото дали да пускаме, каза че няма нужда, ама примерно ако имаме и реално няма ли пак да го заразим? Малко съм невежа в тези неща..Също имаме някакъв проблем с мухъл/плесен под спалнята и паркета май дори и ме съмнява пък нещо и той да не афектира, тези дни ще разкъртим да видим и това.. започнах да давам и джинджифил с мед и лимон сутрин, евентуално и имунитета да вдигна, че сигурно му е тотал щета.. 
Габриела, добре дошла и дано не ти се налага да влизаш често тук. След като сте ходили на УНГ, е добре да посетите и пулмолог, препоръчвам педиатричния кабинет за деца с белодробни проблеми към Александровска болница.
Вие изследвали ли сте носен секрет? Тук в темата някои ми се подиграват, че лекувам бактерия с аб капки, но моето момче често влачи дълга и упорита, грозна кашлица заради бактерия в носа.

# 84
  • shumen
Габриела,мед с джинджифил давам и аз цяла зима и съм доволна.

# 85
  • София
Имунитета идва и от червата. Помислете и над това.

# 86
Той може и да идва от червата, но ефект от пробиотици не видях за толкова години.
Малката почти пребори сополите с Мупироназал и хоп отново сополяса. Сега се чудя да го спирам на 10тш ден или да продължа още малко, той може и по-дълго да се маже.

# 87
  • София
То там нещата се борят с доста повече неща от просто пробиотици. Стига обаче наистина да се докаже, че човек има проблем.

# 88
  • shumen
Честит първи юни на всички малки и големи деца.Да са живи и здрави.
Ваня,ако може по-дълго да се маже аз бих продължила.Тя ваканция ли е вече с кака си и има ли още градина или на есен с песен на училище?

# 89
Имат още седмица градина заради едно тържество и я спирам. Сополите бяха почти изчезначи и бистри, а сега пак е зеленяж. Според мен е лепнала новичка бактерия или наличната е станала резистентна. Много се чудя за Гентазон...

Общи условия

Активация на акаунт