Боледуване на децата ни - тема 90

• 18 950
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
Нашата сага със зъбите продължава, сменихме 6 зъболекаря, от добър по-добър. Вече има 7 кариеса, трябва да се прави ортодонтско апаратче, пречи и на говора. Нито с добро, нито с лошо се справих. Кой каквото и да е говори е окей, дако седне на стола. Последното ходихме на 7 май при Мила Горбунова, прекрасна, но нищо не направихме.

Тони, при вас какво стана?

The doors може ли линк към темата?

Все така е.. с дупка в зъба от 11 октомври и не иска и да чуе за зъболекар. Мъка голяма. Всичките деца покрай него ходят без проблеми.
Дупката си расте ли расте… Сто процента разбира се и съседния зъб е засегнат и така… мъка

# 16
  • София
Нашата сага със зъбите продължава, сменихме 6 зъболекаря, от добър по-добър. Вече има 7 кариеса, трябва да се прави ортодонтско апаратче, пречи и на говора. Нито с добро, нито с лошо се справих. Кой каквото и да е говори е окей, дако седне на стола. Последното ходихме на 7 май при Мила Горбунова, прекрасна, но нищо не направихме.

Тони, при вас какво стана?

The doors може ли линк към темата?
И ние сме при Мила, странно, че не е успяла.

# 17
До детето е, не е в частност толкова до зъболекарите. И ние ходихме при добрите във Варна ама никакъв ефект. И на челна стойка да застанат - никаква файда.

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 16:42 от toni1189

# 18
  • София
И това го има просто дъщеря ми преживя вадене на зъби от нея тъй като не падаха и няколко пломби. Но не влизам вече с нея в кабинета, защото последният път падна голямо глезене от нейна страна и лекарката трудно си свърши работата.

# 19
Мила категорично има страхотно отношение. Детето ми е е лигла.

# 20
Мила категорично има страхотно отношение. Детето ми е е лигла.

По-скоро страх..

# 21
Мами споделете моля Ви Вашия опит с инхалации? Вентолин + Пулмикорт? След като потърсих друго мнение за сина си ,днес педиатър каза ,че имал секрети и трябвало да ги изкара и щял да го направи с инхалациите . Никога не сме правили инхалации вкъщи и изпадам в ужас от това ,което чета. Без физиологичен разтвор - каза директно да смеся пулмикорт с вентолин? Не е ли много силно това ? Страхувам се ,че веднъж започна ли с тия инхалации ,винаги ще трябва да прибягвам до тях при разболяване . Опасност някаква има ли от тях или напротив ? Помагат ? Много мои познати казват,че ако съм започнала с инхалации в по-ранен стадии на вируса ,съм щяла да предотвратя усложненията . Моля Ви дайте ми съвет! Благодаря предварително!

# 22
  • София
Ами зависи за какво точно е изписано. Дъщеря ми беше на 1мл пулмикорт+0.30 вентолин+1мл физиологичен. Понякога се е налаголо и чист пулмикорт да правя.
Важното е Вентолина да се дозира правилно! А важното за пулмикорта е да измиете после лицето след инхалацията и да измиете зъбите на детето тъй като е кортикостероид.
Няма нищо плашещо просто следвайте стъпките на лекаря и предписанието
Това, което смятате, че веднъж почне ли се няма спиране - не е вярно.
П.С.: Първият път когато изписаха Вентолин на малката ми дъщеря бях ужасена. И то бях ужасена, защото ме достраша, че нещата не отиват хич на добре. Но после видях, че няма нищо страшно и тя се подобри бързо

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 18:02 от I.R.

# 23
Bonnie, какво по-точно изписаха на дететп и колко е голямо? И аз изпитвах ужас от инхалациите, но много са помагали тоя зимен сезон. При ларингит само пулмикорт помогна на сина ми, а като беше с rsv изписаха веднага антибиотик, но е можело да мине с вентолин. Както и да е, разбирам притесненията Ви, но често това е най-доброто решение, особено като има хрипове.

# 24
Понеделник го водих с кашлица - изписаха само Флудитек и изопринозин. На 4 години е юнака.Вчера го заведох отново да го чуят за всеки случай,видимо добре ,без никакви температури,сополи и тн и нашия личен лекар ми каза да почвам антибиотик ,защото “чувал нещо и идвали почивни дни ,да не съм му звъняла” . Детето почна да кашля докато го слушаше на слушалката и изкашля храчки някакви,след което личния каза ,че “изчезнали” хриповете ама все пак да почвам антибиотик за всеки случай. Аз обаче такива “за всеки случай” не харесвам и реших на своя глава днес да го заведа пак на друг педиатър и след преглед каза ,че имал секрети доста за “изкарване” ,не хрипове , и инхалациите са напълно достатъчни и за три-четири дни щял да се оправи с тях. Спря всички други лекарства и каза да ги почвам инхалациите сутрин и вечер . Никога до сега не съм правила инхалации ,за първи път ще ми е и се разрових в нета …това провокира и предишния  ми коментар .🥺

# 25
Инхалациити се правят когато е необходимо. До сега се е случвало ппи болнично лечение и 3 пъти май вкъщи за 10 години, та изобщо не означава, че все ще е така.

# 26
  • София
Понеделник го водих с кашлица - изписаха само Флудитек и изопринозин. На 4 години е юнака.Вчера го заведох отново да го чуят за всеки случай,видимо добре ,без никакви температури,сополи и тн и нашия личен лекар ми каза да почвам антибиотик ,защото “чувал нещо и идвали почивни дни ,да не съм му звъняла” . Детето почна да кашля докато го слушаше на слушалката и изкашля храчки някакви,след което личния каза ,че “изчезнали” хриповете ама все пак да почвам антибиотик за всеки случай. Аз обаче такива “за всеки случай” не харесвам и реших на своя глава днес да го заведа пак на друг педиатър и след преглед каза ,че имал секрети доста за “изкарване” ,не хрипове , и инхалациите са напълно достатъчни и за три-четири дни щял да се оправи с тях. Спря всички други лекарства и каза да ги почвам инхалациите сутрин и вечер . Никога до сега не съм правила инхалации ,за първи път ще ми е и се разрових в нета …това провокира и предишния  ми коментар .🥺
Не търсете нищо в Интернет. Има всякакви истории и съвсем ще се наплашите. Аз бих казала и трето мнение, но разбирам и колко е нелепо постоянно да се мъкнете по болници със сумати болни деца там и да се улепи детето с още нещо…

# 27
При нас пулмикорт помага да излязат храчките. Непосредствено след инхалация кашля повече, но после секретите извират и детето успокоява дишането си. Bonnie, според мен една инхалация 3-5 дни е по-добро решение от антибиотик. Особено щом детето е ок, но има секрети да вади. Моето съм му правила, откакто е на 1 година и нещо, наложи се заради ларингит.

# 28
+1 за инхалации и че е по-добрият вариант от АБ. Ако на третия преглед с РСВ им бяха изписали Пулникорт (и Вентолин), най-вероятно нямаше да влезем в болница с едното, а другото да влачи 2 седмици хрипове.

# 29
Мами споделете моля Ви Вашия опит с инхалации? Вентолин + Пулмикорт? След като потърсих друго мнение за сина си ,днес педиатър каза ,че имал секрети и трябвало да ги изкара и щял да го направи с инхалациите . Никога не сме правили инхалации вкъщи и изпадам в ужас от това ,което чета. Без физиологичен разтвор - каза директно да смеся пулмикорт с вентолин? Не е ли много силно това ? Страхувам се ,че веднъж започна ли с тия инхалации ,винаги ще трябва да прибягвам до тях при разболяване . Опасност някаква има ли от тях или напротив ? Помагат ? Много мои познати казват,че ако съм започнала с инхалации в по-ранен стадии на вируса ,съм щяла да предотвратя усложненията . Моля Ви дайте ми съвет! Благодаря предварително!
Цяла зима сме на инхалации, включително сега. Понякога се оправя само с тях, понякога не. Но детето ни е от онези, които правят бронхити и пневмонии често. Инхалациите са 1 доза пулмикорт и 6 капки вентолин 2 пъти на ден.

Общи условия

Активация на акаунт