За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 15 584
  • 726
  •   1
Отговори
# 30
...................... затова ще захвана Our Unwritten Seoul, че да има малко равновесие Joy
Аз го започнах. Заинтригува ме и за сега съм на клончето.
Две близначки. Само баща им и баба им ги различават. Като попорснаха започнаха да си разменят местата и майка им подстрига едната, за да ги различават. Вече големи едната живее и работи в Сеул, а другата остава в родното градче с майка си. Няма постоянна работа и се хваща почасово тук-там, но хората в градчето я харесват. Тази в Сеул е тормозена от колегите си и изпада в депресия. И тук се появява сестра ѝ и двете решават да си разменят местата, както в миналото.
Той е адвокат и бивш техен съученик. Един от малкото, които ги различават. Тримата имат необичайни взаимоотношения. За едната близначка той е първата ѝ любов. Другата го държи на дистанция.

# 31
  • Русе
На този "клон" съм и аз! Simple Smile Предполагам, че на Роци ще й хареса - действието е бавно, постъпателно, без екшън и с очакване някой еднорог да намигне с око. Е, аз такъв сценарий съм подала?! Joy
Костюмните сериали нещо са позаспали в действието и май ще се връщам на "Цзан Хае" - там любопитството ми надделява над страха.

# 32
  • София
Win, какъв страх при Zang Hai? Освен малко кърпички и зомбита, другото е по-скоро игра на шах, мачкане на гадните и чудене какво ще стане. Тъкмо днес ще минат половината сериал вече (аз съм се заредила отсега за двата епизода, които ще пуснат след 25 мин).

# 33
  • Русе
Елза, не знам защо, но много ме напрегна 1-ви епизод! Сега съм застопорила на 6-ти, като всички предишни ме държаха на тръни. Знам, че ГГ трябва да оцелее поне до последния епизод, но...А бе...набирам кураж и ще го продължа. Simple Smile То аз така изгледах и "Хон Ран". Сигурно два напрегнати сериала един след друг са ми множко...

# 34
Така се работи ХО Stuck Out Tongue Winking Eye
Най-после Eternal Brotherhood Season 2 от  30 май .

https://weibo.com/tv/show/1034:5170322778030134?from=old_pc_videoshow

Намерих си и две мини кримки The Mystery of Dragon Town и Shendu Fox Detective да видим дали ще са интересни.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 16:27 от Danifin1

# 35
  • София
Grinning Дани, днес е почивен ден, не ме стряскай така, за момент реших, че съм си изпуснала работата покрай сериала.

# 36
Grinning Дани, днес е почивен ден, не ме стряскай така, за момент реших, че съм си изпуснала работата покрай сериала.
О, моля да ме извиниш, не исках да стряскам никого Laughing То и при мен е  Bank holiday, но съм ХО заради разликата в различните международни региони - САмерика и Азия  Grinning
И пропуснах, има анонс за

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 15:04 от Danifin1

# 37
Аз през последния 1 месец изгледах много корейски сериали и сега ще ги напиша, за да може, ако някой се колебае дали да го гледа, да му даде шанс.

1. Dear Hongrang - страхотен сериал!! Изгледах го за 1 ден. Започнах го сутринта и вечерта го приключих. Може би най-добрият сериал, който съм гледала за тази година. Актьорски състав, музика, сюжет❤ Силно препоръчвам. Даже всеки ден си мисля за него и май скоро пак ще си го пусна да го гледам.

2. Bloodhounds - не съм фенка на Woo do hwan, но сериалът имаше интересна сюжетна линия, хубави бойни сцени, добре изградени приятелства. Чакам втори сезон!

3. The worst of evil - дааа!! Мафиоти, предателства, приятелство дори! Много хубав сериал с разтърсващ край.

4. Weak hero class 1 и 2 - И него го изгледах за 2-3 дни. Не бях гледала преди това сериал с school bullying тематика, но ми допадна. Интересни персонажи, които преминават през техните си изпитания. Хареса ми, че темата за приятелството е толкова силно засегната. Дано има и трети сезон, че вторият ми остави доста въпроси😃

5. Queen of tears - Не беше моето нещо със сигурност. Много бавно ми се развиваше сюжетът и ми вървеше тягостно. Едвам го изгледах. Моля, не ме линчувайте😃

6. Karma - да! Даже пак бих си го пуснала. Харесвам сериали, които са с по-малко епизоди, а този беше с 6 и бързо се гледа. Имаше отмъщение, plot twists, добре създадени и развити персонажи

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 20:54 от mishoka55

# 38
  • пак на Рив Гош
То и при мен е  Bank holiday, но съм ХО заради разликата в различните международни региони - САмерика и Азия  Grinning
При нас (х)американците днес също почиват, имат си Memorial Day, англичаните почиват... французите работят (като никога! Joy), ама без мен, понеже съм в заслужена отпуска цяла седмица. И както си мислех, че ще имам време за сериали, така ми се струпват по малко задачки всеки ден и пак ще гледам основно след вечеря. Или преди закуска Grinning.

Сутринта с кафето (и с много препускане!) успях да отметна 3ти и 4ти епизод на Tastefully Yours. Довечера ще изгледам камеото на Ю Йон Сок и ще го пиша "зарязан" (сериала, не Йон Сок Joy).

Предполагам, че на Роци ще й хареса - действието е бавно, постъпателно, без екшън и с очакване някой еднорог да намигне с око.
И Роца така мисли Grinning, след първите изгледани 15 минути, остава на клончето.

# 39
  • пустинен пъпеш
Един коментар в MDL за The Prisoner of Beauty:,,Знаете ли онова чувство, когато можеш да схванеш нещо абстрактно? Аз се чувствам така с тяхната любов.
Цялата периодична таблица не може да се сравни с тяхната химия."
И актрисата в ролята на бабата ми харесва,оказва се,че е и успешна бизнес дама

# 40
  • пак на Рив Гош
Tastefully Yours - няма да мога да зарежа сериала след 5ия епизод, защото любимият ми Ю ще има участие и в шестия! Чух Канг Ха Нъл да говори на френски Joy (но пък ми настръхва косъмът от името на ресторанта, където Тя е работила с героя на Ю Йон Сок, Le Mûrir Scream Scream Scream).

# 41
Гледам 19 епизод на 365: Repeat the Year и

Скрит текст:
наистина ли детектив Park Sun Ho е виновен за убийствата.
Знам, че е той, но не искам. Аз като зрител го познавам благодарение на Ji Hyung Joo, който го обича и цени. Бях подведена🤣. Мислех, че е готин. Той се рестартира заради него и дори не бих си помислила, че може да е способен и сега докато пиша се сещам, че тези хора са умрели и когато Park Sun Ho е бил мъртъв, което не означава, че не е можел да се рестартира. Така той усъвършенства и манипулира действията си още по-добре. ОК. Съгласна съм с тази си теория. 🤣
Друго
Не мисля, че психоложката е в основата на целия рестарт. Тя е част от него заради дъщеря си, но не мисля, че е главно действащо лице. Знам, че са ми го показали и съм го видяла, но още не знам кой е точно.
Не чети ако смяташ да гледаш сериал.

# 42
  • България
Всичко е много логично и имаше доста подсказки, но така сме устроени, понякога не приемаме очевидното.

В Blossom (2024) стигнаха до виновния по метода на изключването.
И в 365: Repeat the Year (2020) така може да се стигне до виновния.
Кой липсва в живота, с който започна сериалът.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 18:32 от МоарейнД (от книгата)

# 43
  • София
Cry Добре сте вие щом е логично във вашите сериали. А аз си блъскам главата и не мога да разбера толкова много неща в моя. И по форумите си блъскат главите и не могат да разберат. Изгледах всичките 20 епизода отново този дълъг уикенд, намирам някаква логика и имам подозрения, ама дали ще се окажат верни... Чак започнах да следвам темата в Weibo, белкем някой каже нещо, което съм пропуснала. Темата се превежда нещо от сорта на "Не мога да спя, защото не знам какво ще се случи". А гадовете (разбирайте - екипът на сериала) слагат подсказки даже в плакатите. Толкова картинки оградени с червени кръгчета разгледах последните дни в Rednote... И лошото е, че като е оригинален сценарий, няма и никой, който да даде поне малко инфо.

На днешните епизоди буквално започнах да се потя от нерви. То пък бива да са го направили напрегнато, ама никаква милост нямат. Преполовиха епизодите, тъкмо се надявам всеки момент да почнат да се разкриват нещата и току покажат кадри от бъдещи епизоди, в които изглежда още по-заплетено. Толкова отдавна да не ме е държало нещо така на тръни. Пък и лошите са умни, да им се, не падат толкова лесно в капана.

# 44
Моарейн,знаеш ли в колко кримки накрая съм се чудила на себе си как нещо толкова елементарно съм го пропуснала. В други съм доста по-добра в разчитането на уликите. В този се подведох.

Общи условия

Активация на акаунт