Къде греша? Какво искат жените?

• 3 258
  • 130
  •   1
Отговори
# 75
То и аз вече не разбирам темата за какво е.
Хем всичко им е наред, хем какво искали жените.
Демек?
Какво не ти харесва, Авторе?
Нейното отношение към теб ли? Нейното поведение и държание по принцип? Липсва ти близост ли? Какво?
Аз лично не схванах на теб какъв ти е проблема. Че и на нея.

# 76
Да кажем, че повечето жени са възпитани, че те трябва да чистят и смятат че им влиза в семейните задължения. Ако авторът, наистина иска да зарадва жена си, полека и с разбиране, ще я убеди, че може да използва времето за чистене, в нещо по-удовлетворяващо.
От личен опит, смятам че едни от най- добре похарчените пари са тези за домашна помощница.

# 77
Не мисля, че така са възпитани. Точно пък по-младите грам не се пускат да домакинстват.
Нищо няма да промени. Ако жената има ОКР, невротична е на тема контрол и чистота, все така ще си е хаха. Да свиква.

# 78
  • София
И аз това се чудя. Всичко е толкова перфектно, че чак захаросано.

Аз, доколкото помня, когато децата бяха на 2,5, горе-долу по същото време на годината, вече бях тотално издивяла и чаках само да дойде септември и да ги пращам на градина, да започна работа и т.н.
Вероятно и теми съм пускала тук. 😁

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 15:59 от Rockstar

# 79
Нали уж мъжът за всичко помагал, пък сега излезе, че жента е преуморена. След като неработи аз разбрах, че активно помага вкъщи. То май ще излезе, че тази жена гледа и мъжа и детето. Като сте богати, защо до сега не сте записани на кухня. Ние с нормален доход взимаме частна кухня. В частните ясли взимат и деца с памперси.
Според мен тук има нещо изпуснато в разказа или нещо, което таткото изпуска. Защо не поговориш с жена си, а питаш нас? Нещо ми е странно....

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 16:08 от Pastelka

# 80
То и аз вече не разбирам темата за какво е.
Хем всичко им е наред, хем какво искали жените.
Демек?
Какво не ти харесва, Авторе?
Нейното отношение към теб ли? Нейното поведение и държание по принцип? Липсва ти близост ли? Какво?
Аз лично не схванах на теб какъв ти е проблема. Че и на нея.

Проблема ми (и не държа да съм прав) е, че изглежда съм проблемен перфекционист, не го изисквам от хората изисквам го от себе си. Влагам много енергия семейството ми да е щастливо, и очаквам ако дам всичко да няма мрънкане от среща.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 06:00 от RandomTatko

# 81
Ако ще те успокои, не е до жена/мъж мрънкането. И аз не понасям мрънкане. Но не приемам лично мрънкането на другите. Това си е техен проблем.
Ти имаш явно някаква чувствителност на тема – аз дадох всичко и очаквам хората да са роботи и да не мрънкат за нищо.
От личен опит съм разбрала, че няма абсолютно никакво значение какво правиш за отсрещния, ако в главата му е каша или има определена нагласа.
Така че (братле), поеми дълбоко въздух и си живей живота. Радвай се на жена си, детенцето и живота ви.

# 82
Влагам много енергия семейството ми да е щастливо, и очаквам ако дам всичко да има нулево мрънкане от среща.

Истината е, че жена ми никога не казва “ти не ми помагаш” тя казва “много съм изморена” , “не можах да се наспа” и подобни след което аз започвам да дълбая какво аз не правя правилно и впредвид обстоятелствата ни.
Ама това ли било "мрънкането"? Човекът до теб споделя, че е уморен или не се наспал и ти го тълкуваш като мрънкане? В момента и аз съм много изморена, досега боядисвах стени. Не мрънкам, обожавам тази дейност, доставя ми огромно удоволствие, само споделям. Защо това да е проблем?
Нормално е човек да е уморен, когато има малки деца, когато е извършвал някаква физическа работа или е бил натоварен психически, включително ако му е било приятно. Светът не се върти около теб. Не приемай, че всеки, който ти сподели нещо, автоматично обвинява теб, омаловажавайки твоето влагане на енергия. Човешко е хората, които делят един покрив да си споделят такива неща.

П.П. И след цял ден на плажа си казвам направо, че съм много уморена, директен човек съм, няма да лъжа...

# 83
  • Далечният изток
А може просто да ѝ каже Щом си изморена, почивай, аз излизам с детето. Примерно. Или да пита с какво може да помогне, вместо да си въобразява разни работи и да се филмира.

И пак казвам - ако всичко е така, както го разказваш, и действително правиш каквото там правиш за семейството и нямате финансови проблеми, даже напротив - богати сте, то тя не би трябвало да е изморена тази жена, трябва да цъфти и да лети.

# 84
А може просто да ѝ каже Щом си изморена, почивай, аз излизам с детето. Примерно. Или да пита с какво може да помогне, вместо да си въобразява разни работи и да се филмира.

И пак казвам - ако всичко е така, както го разказваш, и действително правиш каквото там правиш за семейството и нямате финансови проблеми, даже напротив - богати сте, то тя не би трябвало да е изморена тази жена, трябва да цъфти и да лети.

Точно това правя

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 06:02 от RandomTatko

# 85
Защо не си намериш работа? Като не ти трябват пари, давай ги за благотворителност. Работи без заплата като кмета. Ти не вършиш никаква смислена работа и гледаш на семейството си като на професия.
Остави жена си на мира да си мрънка и да се изморява, ако и е тежко, няма да върти палачинки с елда , а ще си оптимизира ежедневието и ще се чувства пълноценна. Има и приятна умора, като се занимаваш с нещо смислено. Оставам с впечатление, че постоянно дебнеш нещо да измрънка, за да се втурнеш да го подобряваш. А то няма какво.

Намери си занимания извън дома и семейството. И за детето не е добре всичко да е с такъв стремеж към пврфектност, и то трябва да се сблъсква с някакви неудобства, като всеки нормален човек

# 86
  • Далечният изток
Мда, знаех си, просто помагаш. Ти си като някакъв помощник от време на време. През другото време си отмаряш с твоите неща и си на гости в собствената ти къща.

# 87
Мда, знаех си, просто помагаш. Ти си като някакъв помощник от време на време. През другото време си отмаряш с твоите неща и си на гости в собствената ти къща.
Точно! Ето проблема е намерен авторе.

# 88
Авторе,
казвате, че сте перфекционист и успешен в професията и финансите, но по отношение на практичните неща в живота, а и в умението да се живее леко и приятно, вероятно не сте обърнали достатъчно внимание.

На ваше място бих подредила нещата по приоритети:
1. Премахване на памперса - прави се около 18 месечна възраст на детето, когато са оформени мускулите на сфинктера, преди това няма смисъл, но и доста след това е също изгубено време.
Най-подходящи са топлите месеци. Ето сега напр. може да започнете и за месец-два да успеете (за всяко дете е индивидуално колко точно време). Така детето ще е готово за детски ясли.

2. Не е необходимо детето да се храни отделно, нито пък детска кухня. Може да се храни с вас - хубава, разнообразна и здравословна храна. Днес това не отнема много време.

3. Разходете се и вижте лично яслите - обикновено това е позволено в удобно за тях време, но и спонтанно да отидете, без уговорен час, може пак да ви поканят да влезете. Не разбрах дали живеете в Бг или не, в Бг чета да се оплакват от ясли и градини, но с достатъчно проучване, ще намерите добри ясли. Може и летни да са.

Достатъчни са 3-4 минути да разгледате структурата, но трябва да знаете кое да гледате - обърнете внимание дали имат зала за психодвигателна дейност - това се харесва много от децата (дивана с възглавницата ще ви се струва после смешна история), също дали имат собствен готвач, дали може да спят следобед там (някои ясли го предлагат на малък брой деца).

Разбирам, че трудностите да имате детенце са ви направили свърхпротективни, но това е ненужно. По-скоро гмурнете се в реалния живот. Тогава и вашият живот ще се подобри и промени.

ПС. Не наричайте мрънкане това, което казва жена ви. Ако е уморена, трябва вие да го забележите пръв по очите й, още преди да ви го е казала.

# 89
Оле всичко толкова перфектно, чак мед капе от редовете. Автора е мега отдаден, богат, активно участващ, чак гони жена си на шопинг с неограничен лимит и я праща на масаж за разтуха .... ОМГ шЪ умрЪ от толкоз перфектност. Уауууууу та, тя, тая недоволница, се оплаква! Мрънка! Анатема! Как може! При толкова перфектност от авторовата страна! Не! Не е истина! Миличкия той, /тука потупваме автора по главата със загриженост/. Горкия той .... Онеправдан. .. какво искат тия жени, бе?!??!!? Въпрос, който все още няма отговор от хилядолетия насам...

Общи условия

Активация на акаунт