Египет /Тема 18/

• 48 132
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Eто линк за водата в Аламейн, като че ли е по-студена отколкото в Анталия.
https://seatemperature.info/el-alamein-water-temperature.html

...
Какво е Дринкис и Едж?

Магазини за алкохол с доставка.

https://www.drinkies.net/

https://m.facebook.com/edge.beverages/

В Аламейн със сигурност има дринкис, хора от нашата група са поръчвали.

# 16
Замисляме се за почивка в района на Дахаб, но не намирам много инфо за там - интересува ме плажовете или по-скоро влизането в морето пясъчно ли е, че бяхме в Шарм и не можеше да се влезе без аква обувки. Моля, ако някой е бил в този район да сподели и за хубав хотел, не от най-скъпите, нещо средно като цена.

# 17
Ние бяхме май 2023 година в Happy Life Vilage Dahab. Хотелът беше с чудесно съотношение цена качество. Нямаше много гости, може би, защото през май е вече доста топло, но за нас това беше плюс. Морето пред хотела е с камъни, задължително трябват аква обувки. Най-хубавото на този хотел е, че има собствен риф, който е достъпен от понтон.

Замисляме се за почивка в района на Дахаб, но не намирам много инфо за там - интересува ме плажовете или по-скоро влизането в морето пясъчно ли е, че бяхме в Шарм и не можеше да се влезе без аква обувки. Моля, ако някой е бил в този район да сподели и за хубав хотел, не от най-скъпите, нещо средно като цена.

# 18
Препоръки за хотел, който да е близо до Шарм , но да има хубав пясъчен плаж?

# 19
Ние бяхме на ОИ в Хургада. Имаше алкохол включен, само местно проиводство и честно казано не става за пиене. Руснаците масово се наливаха въпреки това, така че е въпрос на вкус явно Simple Smile Имаше вносен, но с доплащане, като пример един хайнекен струваше 8 долара в бара на хотела.

# 20
  • Beyond the Frontiers
Препоръки за хотел, който да е близо до Шарм , но да има хубав пясъчен плаж?
Белведере, Coral sea, Barcelo

# 21
  • HH
Здравейте,
Ние си резервихме хотел в Хургарда от 25.09. за 10 нощувки.
Хотелът е Sentido Mamlouk Paradise resort. Някой бил ли е там? По принцип не ни се вписваше малко в бюджета, но пък ни хареса много и на двамата.

# 22
  • Beyond the Frontiers
Добър е. Не е толкова популярна верига в БГ и не се познават много, плюс, че е малко по-скъп като бюджет. Нямам оплаквания от него.

# 23
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ейд Мубарак!
Двама светли балкански субекти пият кафе.
Wink вижда се част от ръката на единия.

# 24
  • София
Здравейте, и аз се включвам в темата - живот и здраве, октомври сме в Египет. От туристическата агенция ни препоръчаха THE V LUXURY RESORT SAHL HASHEESH 5* - казахме горе долу с какъв бюджет разполагаме и какво търсим. Надявам се да е добър изборът ни. Ако някой е бил там, ще се радвам да сподели отзиви.

# 25
Ние от Варна сме записани за Шарм на 30.09

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 00:47 от Елена 6

# 26
ЗдраВейте! През ноември съм на екскурзията на Бохемия - Кайро, Гиза с пирамидите, Александрия и оазиса Фаюм за 4 нощувки. Само Бохемия пуска такива дати, без Хургада или Шарм. Ако някой е бил в края на май, моля да сподели. Аз избрах ноември защото е по-хладно. Предлагат и вечерен круиз по Нил за да се види нощен Кайро от корабче. Много ми е любопитно какво да очаквам. Надявам се да се намери съфорумец, който е бил на тази екскурзия.

# 27
  • Sofia
Tanya Vulcheva беше и писа доста подробно. Прочетете назад в темата.

# 28
Някой ходил ли е с Аладин с полет от Шарм до Кайро? Как протича организацията, отзиви , заслужава ли си ,какво трябва да знаем , за което не знаем,че трябва да питаме.

# 29
  • Варна
Питайте за точно разписание на полетите и устройва ли ви.При нас уж полета щеше да е сутринта от Шарм, после изведнъж се оказа, че трябва да ни вземат от хотела в три през нощта, защото променили нещо си. После за обратният полет от Кайро ни изсипаха на летището в 17, а полета излетя в 11…Като това не през Аладин, а дори през агенцията беше закупено заради българския гид, но едва ли самолета да е различен. А иначе за Аладин Травелс само добри думи мога да кажа, но уточнете си тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт