Египет /Тема 18/

• 26 426
  • 421
  •   2
Отговори
# 225
гранд макади го няма, построен е нов със същото име, в самата Хургада, Само трите са водния, спа и палас.  Табелата за фитнеса я видях, но не отидох да го видя. Беше извън спато. Посока Палас и кортовете. Питайте на място, но е срещу такса може би. Не зная дали е общ. Пишете емайл на сервиса.
Пълно е със сурови зеленчуци всякакви.
За ориза имаше поне 5 варианта.
Вечерните хранения са по богати откъм асортимент от обедните. За закуска  има омлети със съставки по избор, и яйца на очи (от по диетичните). Риби на скара има също.

# 226
Здравейте,

Някой може ли да ми каже как става превозването от летището в Шарм до хотелите? Дали е с един автобус или с няколко малки.
Понеже се чудим дали да не си хванем такси до хотела (Cleopatra Luxory Resort)  за да не се бавим с излишно обикаляне по другите хотели и изчакване да бъдат настанени другите пътуващи.

# 227
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, ще пътуваме в Египет по програма на Онекс Кайро и Хургада. Хотелът ни е Grand Waterworld Makadi . По назад по темите видях, че се предлага от скоро и не намерих достатъчно информация. 
@Galactic Voyager видях, че си ходила на инфотур.

В Макади хотелите са: The Makadi SPA, Grand Waterworld, Family Star Makadi, The Makadi Palace, The Grand Makadi.
Всички са на едно място и са като селище/ квартал. Имат уличка с магазинчета и заведения /платени/, крайбрежната алея може да се ползва от всички. Аз поне обикалях и влизах навсякъде и не ме спираха.

Пясъчен плаж има само Grand Waterworld. Щом по всяко време намираха чадъри и шезлонги на плажа за 7 души, смятам, че си има достатъчно място. Срещу бакшиш младежите на плажа чудеса правят и не ви оставят цял ден без питие. Само той от всичките има опция за влизане без аква обувки.

Базата в Grand Waterworld е стара. Личи си, че е бил добър хотел. Огромни стаи, бани, тежки мебели, ама …
Не съм влизала във фитнеса признавам. Чета - фитнес център (допълнително заплащане).
Храната им е слабо място за мен в този хотел конкретно, от другите не съм имала оплакване. А-ла-картите ставаха. Скара имаше и на обяд и на вечеря.

# 228
Здравейте,

Някой може ли да ми каже как става превозването от летището в Шарм до хотелите? Дали е с един автобус или с няколко малки.
Понеже се чудим дали да не си хванем такси до хотела (Cleopatra Luxory Resort)  за да не се бавим с излишно обикаляне по другите хотели и изчакване да бъдат настанени другите пътуващи.

EddyKoysee, на коя дата летите?
Ние сме на 17-ти, в същия хотел.

# 229
Галактик, никой от другите хотели не можеше да ползва плажната,басейновата база и местата за хранене на спа хотела. Момчетата най-учтиво и дискретно упътваха объркалите се гости.  (по цвят на гривни и хавлии се различават). Фамили стар , там си живеят и идват  много местни и всички те ползват всичко на водния хотел, защото почти си нямат нищо. Общите части за разходки и ала-карт са друга тема. Има много за обиколки и без ограничения.

# 230
  • Beyond the Frontiers
Никъде не съм писала, че може да се ползва територията на всички хотели. Всеки си е в неговия хотел, ресторант, плаж.
Писах, че имат обща зона с магазини.

# 231
  • София

Базата в Grand Waterworld е стара. Личи си, че е бил добър хотел. Огромни стаи, бани, тежки мебели, ама …
Не съм влизала във фитнеса признавам. Чета - фитнес център (допълнително заплащане).
Храната им е слабо място за мен в този хотел конкретно, от другите не съм имала оплакване. А-ла-картите ставаха. Скара имаше и на обяд и на вечеря.

Благодаря ти, @Galactic Voyager
Тоест Grand Makadi го оценяш като по-добър откъм база и храна ?
А-ла карт ресторантите със записване ли са ? От днес за днес възможно ли е да се заяви или се изчерпват?  Всички ли са безплатни? Напитките предполагам се плащат в а-ла карт.

# 232
  • Beyond the Frontiers
Triffy, моят опит в случая не е меродавен, защото посещението и престоя в хотела беше служебен, т.е. малко или много за точно тези неща ме третираха по-различен начин. От днес за днес - не става.
Съветвам ви да резервирате още първия ден.
Не знам, при кого сте резервирали, но поискайте си fact sheet. Там има подробна информация.

# 233
Triffy, моят опит в случая не е меродавен, защото посещението и престоя в хотела беше служебен, т.е. малко или много за точно тези неща ме третираха по-различен начин. От днес за днес - не става.
Съветвам ви да резервирате още първия ден.
Не знам, при кого сте резервирали, но поискайте си fact sheet. Там има подробна информация.
Здравейте, какво представлява този fact sheet🤔

# 234
  • Beyond the Frontiers
Концепция на хотела за предлагани услуги

# 235
  • София
Някой ходил ли е в хотелите на Charmillion в Шарм? Ние си харесахме този, който е на първа линия и прочетох, че може да се използват всички съоръжения на територията и на трите им хотела, единият от които е с аквапарк. Ако някой е бил там, моля да даде инфо. В Буукинг рейтингът е доста висок, четох и отзиви, които са окей. А и цената ни устройва, като засега виждам, че главно Онекс са излезли с оферти на ранни записвания за 26 г.

# 236
Ние сме ходили там. Точно на първа линия - sea life. Не е лошо, плажа бива, влизането във водата - не толкова. Имахме късмет да е ветровито и почти през цялото време беша "затворен" понтона и рифа можеше да се гледа само от високо. А ако се влиза във водата от плажа, задължително трябват аква обувки.
Храната е добре, но кафето - не.
Аквапарк не сме търсили, че ЕГН-тата са ни по-големи, та не ни интересуват такива забавления. Имахме достъп из целия резорт.
Малко е извън града, но най-вероятно ще сте с деца, та по-добре не се бутайте в дажамбурето около дажамията - Слънчака репи да хрупа.

п.п. Във водата "върлуваха" някакви морски бабалюги, които хапеха, ако им влезеш в територията.

# 237
  • София
gerata, благодаря много!
Ние всъщност сме се спряли засега на Club Resort, който също e на първа линия, но сме отворени и за друг хотел в този ценови диапазон, в случай, че ни хареса повече.
Нашето дете е голямо вече, въпреки че ще има и бебета в компанията ни, но така или иначе не ми се разхожда извън територита на хотела. Харесвам екзотика, но не точно в този й вид.

# 238
За ценови диапазон не съм компетентна, но си потърсете хотел, който има достъп до вода за плуване - нещо като Джаз Белведере. Ние пак се насочваме към Джаз Фанара, но не знам до колко ще ви хареса. В него достъпа до плажа е малко труден, особено с малки деца - стръмно е, а алеята е на пек. А и самият плаж е малък, но пък водата и рифа /ако е останало нещо от него/ са много лесно достъпни. Гледам и хотели в залива Наама, ама останалите от компанията вече не искат експерименти и пак за Джаз Фанара се гласят.

# 239
  • София
Извинявам се за невежеството, но какво точно означава "вода за плуване"? Понеже плажът и водата са ми много важни, все пак на море отиваме, затова питам. Явно Египет си има своите особености откъм море, а аз не съм наясно. Също така виждам на доста хотели пише, че достъпът до водата е от понтон. Какво ще рече това? До момента сме били на море у нас, в Гърция и Турция, и не ги разбирам египетските мурафети...

Общи условия

Активация на акаунт