Египет /Тема 18/

• 25 834
  • 409
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, колко е продължителноста на полета Варна-Шарм?
Два часа и половина е полета.

# 271
Няма още от Варна. За сега има от София всички стандартни варианти. Работи се по Варна.

Здравейте, къде вече има оферти  за пролетната ваканция 2026. т. като не мога да намеря.
Може и на лично

Благодаря предварително

# 272
Моля препоръчайте такси в Хургада от което сте доволни! Благодаря предварително!

# 273
Uber. Излиза доста по-евтино от такси.

# 274
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Такситата в Египет са странни. По-добре си свалете убер, болт, Диди...
Може вече да има още опции.
Задаваш крайна точка, показва маршрута, цената, марка модел и номера на колата, името на шофьора.
След това може да следиш дали се движи по маршрута и докъде сте стигнали.
Понякога е трудно да се познае колата Joy номерата са с техните цифри, а се случва и името да е написано на арабски.
Цените бяха (надявам се още да са) много ниски в сравнение с нашите. Прието е да се оставя малко бакшиш, даже приложението те подсеща.

# 275
В Uber приложението и шофьорът е със снимка+име, и аз съм със снимка+име, така че се разпознаваме веднага взаимно (за разлика от Yandex в бившите ССР).  Иначе аз арабските цифри и букви ги знам, та това не ми е проблем. Просто често повечето коли не са брандирани с Uber и особено пред летища, автогари и т.н., където има струпване, става объркване. Ако трябва да дойде до хотел... се разпознава лесно и бързо.

# 276
В Uber приложението и шофьорът е със снимка+име, и аз съм със снимка+име, така че се разпознаваме веднага взаимно (за разлика от Yandex в бившите ССР).  Иначе аз арабските цифри и букви ги знам, та това не ми е проблем. Просто често повечето коли не са брандирани с Uber и особено пред летища, автогари и т.н., където има струпване, става объркване. Ако трябва да дойде до хотел... се разпознава лесно и бързо.

Uber може ли да се ползва в Шарм ел Шейх?

# 277
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Четири години ползвам убер - няма моя снимка, нямат брандиране на колите, понякога има снимка на шофьора, по-често няма.
Познати са ми казвали, че се е случвало да им поискат по-висока сума от показанаото в приложението - отказвате и плащате колкото показва. Позволявали са си го с чужденци от и до летището/хотела. Не е често, но се е случвало - имайте го предвид.
Имате избор на икономична, комфортна и още една опция (вип или лукс беше, не си спомням), цените са различни, но и колите са различни. Simple Smile често срещано е да не включват климатика, а да карат на отворени прозорци. На кратки разстояния не е проблем, понякога и аз предпочитам така.

# 278
  • София
Здравейте, къде вече има оферти  за пролетната ваканция 2026. т. като не мога да намеря.
Онекс са пуснали.

# 279
Здравейте,
Оглеждам се за пътуване до Египет, разбира се с посещение на пирамидите. Въпросът ми е дали да изберем вариант на самолетен билет с хотел олинклузив и да търсим на място екскурзии до пирамидите и други интересни места или ще бъде по добре да се ориентираме към организирана екскурзия с включени в нея посещения. Моля да ми предложите такива варианти или коя агенция е най- добра в предложенията за Египет, периода е октомври или ноември, може и февруари. Благодаря много на отзовалите се.

# 280
  • Beyond the Frontiers
При комбинираната програма си спестявате пътя Кайро - Хургада в едната посока. Т.е. около 500 км., 5-6 часа.

# 281

Особено интересен е втория етаж на Клеопатра, където са бижутерийните магазини с хубави  не скъпи златни и сребърни бижута. След няколко покупки ни дадоха и два талона за намаление, та ще трябва да се ходи пак на пазар.
Роже имаш ли спомен на каква цена вървеше златото там? 14к и 18к ме интересува. И може ли да се плаща с карта или не е препоръчително.
Може спокойно да плащаш с карта. В магазина са фиксирани цените на етикетите и не могат да мърдат от тях, така че няма проблем да плащаш с карта. В Клеопатра / говоря за тази, която е на Алдау арт променадата, ама сигурно и в другата до Сензо Мол е така/ може да плащаш с карта, включително с револют и с издадени от български банки, с долари, с евра, с египетски паунди. Сигурно и в други валути може, ама ние имахме само такива.
Златото го смятат по фиксиран курс. Горе долу през юни между 100 и 110 долара беше.
Има табла на втория етаж, където са бижутерийните магазини с курса на  златото и среброто. И всеки ден може да има малка разлика. Примерно единия ден едно нещо да  е 100евро, според курса, на другия ден да е 102.
Може сам да си смяташ ако знаеш грамажа.
Ето курсовете към 20-21 юни.
Скрит текст:

Къде се намира това? Знам за хотел с такова име?

# 282
Здравейте, направих проверка на сайта на летището във Варна. Дадени са и всички чартъри, които излизат от София и Пловдив. От Варна летят само за Шарм Ел Шейх. И то вижте откога докога. От Пловдив изобщо няма чартърни полети за Египет. Не мисля да си губя повече времето с напразни резервации и проучвания. Линк към страницата за справки: https://air-bg.com/chartari-ot-varna?view=article&id=691:direkte … l-sheikh&catid=81

# 283
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, направих проверка на сайта на летището във Варна. Дадени са и всички чартъри, които излизат от София и Пловдив. От Варна летят само за Шарм Ел Шейх. И то вижте откога докога. От Пловдив изобщо няма чартърни полети за Египет. Не мисля да си губя повече времето с напразни резервации и проучвания. Линк към страницата за справки: https://air-bg.com/chartari-ot-varna?view=article&id=691:direkte … l-sheikh&catid=81
От Пловдив има Кайро и Хургада. За съжаление трудно се случва и вчера анулираха дата 30.09. За сега има 7.10.

От Варна има Шарм, Кайро и Хургада и круизи.

# 284
Сайта на летището не е съвсем точен предполагам за бъдещето. С един клик се добавят и махат полети...

Общи условия

Активация на акаунт