СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 23 853
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
С нормален брой часове и амбициозен учител също става, но е необходимо и децата да са мотивирани.

# 466
Дъщеря ми има Б2 Кеймбридж от училище още от 6-ти клас
и като отидем някъде в чужбина - се започва голямото пелтечене Laughing
Не разчитайте много на тези неща ...

# 467
  • у дома
Абсолютно подкрепям Санака.В добрите ЧУ и математика, и БЕЛ са по 10 часа седмично.
Аз не бих си давала парите за ЧУ след като при 10ч седмично бел и матем се налага допълнителни уроци още в 6 кл по бел,а се обмислят и такива по матем за 7 кл.
Знам че сме в провинцията,но голямото ми дете учи от 5кл в МГ-по мат разчиташе на училище и аз се вкл,по бел също не е ходил на уроци,но е съвестно и учещо редовно дете...Изкара бал,с който можеше да влезе в което иска училище в страната,вкл и София...На англ също не е ходил на школа освен в 9 и 10 клас-в 9кл покри С1,в 10 кл С2 на Кеймбридж сертификатите,в 11 кл беше на национален кръг на оли английски език -никога не му е предавал носител на езика или пък да е учил разказвателни предмети на английски. За равновесие в природата имам и др дете,което зверски го мързи и постоянно се разправяме и обясняваме защо трябва да се учи.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 14:22 от svetlaem

# 468
Добре че прочетох последното ти изречение, че иначе щях да си помисля че влизаш да ни депресираш колко сме назад 😂😂😂

# 469
Мецане, кое е това частно чилище?

# 470
Дъщеря ми има Б2 Кеймбридж от училище още от 6-ти клас
и като отидем някъде в чужбина - се започва голямото пелтечене Laughing
Не разчитайте много на тези неща ...
Това си зависи и от детето. Голямата се разрева, че объркала някакъв род на незнам си кво по немски, докато малката слязла в лобито, попитала на английски каква е паролата на уайфая, купила си кроасан, разбрала къде има страхотна сладкарница и как се стига до нея, а беше пети клас. Зависи не само колко думи знаеш, но навреме да ти се качат на езика

# 471
Абсолютно подкрепям Санака.В добрите ЧУ и математика, и БЕЛ са по 10 часа седмично.
Аз не бих си давала парите за ЧУ след като при 10ч седмично бел и матем се налага допълнителни уроци още в 6 кл по бел,а се обмислят и такива по матем за 7 кл.

Ако си в София, не разчитай много на тази мантра.
Заради влементарните матури в София всяка точка е важна.
Ходят на курсове за да тренират формат, не за да научат нещо повече  (това в голяма част), все пак си зависи от капацитета на детето.

И ако в годината коята моето държа НВО на приятел от порвинцията детето с 65 точки по БЕЛ беше на едно от челните места. То моето с 90 беше провал.

# 472
  • София
Преди бях писала, че синът ми е добре по математика, но по БЕЛ има проблем. Съответно натиснах повече по БЕЛ, дръпна напред, но по математика пък дръпна назад. И сега има 5 на класното, с още две петици вероятно ще има 5 за срока и годината.

И както се бях зарадвала, че вече нямаме майки ентусиастки за подаръци и празнувания, сега се появи такава и реши да ни организира. Expressionless

# 473
На мен пък ми се струва ок да имат някакъв празник след 7 клас (не бал, почерпка по-скоро). При нас май в училище ще се черпят само. То има време до края на годината, но вече е късно за запазване на заведение/пицария.
Нашите се снимаха за албум. Да видим какви красавци са излезли.....

# 474
Нищо такова не се чува при нас, ни албуми, ни почерпки. Според моя част от децата разправяли че албумите са много скъпи и родителите не “дават”

# 475
Ами, поскъпнали са. В 4 клас бяха май 40 или 45 лв, сега са 70 лв.

# 476
  • София
При нас децата се самоорганизират, подарък на класния и почерпка. За албум също снимаха. Приветствам това, все пак са били заедно седем години и се разделят.
И моят дръпна назад по математика и сега от седмица ударно се опитва да навакса. И по трите балообразуващи предмета в момента е между 5 и 6 за втория срок, но все си мисля, че е някакво успокоение, че първият срок има шестици.

# 477
  • София
При сина ми учителката по мат. е казала още преди, че който има 5 втория срок, независимо че първия има 6, ще има 5 за годината. Но реално в момента синът ми не е за 6, така че петицата е напълно заслужена.

# 478
На моята и предстои класно по бел, децата очакват клане. Аз и взех два дни от семейните, за да учи. Добре, че имаше един нормален министър на образованието, да облекчи деца и родители с тези 15 дни, и да светне поне един топъл лъч в тая казармена атмосфера.

# 479
  • Сф
При сина ми учителката по мат. е казала още преди, че който има 5 втория срок, независимо че първия има 6, ще има 5 за годината. Но реално в момента синът ми не е за 6, така че петицата е напълно заслужена.
О, грешно разсъждаваш. По- добре се преборете за 6 ,че после като почнете да пресмятате бал и половин точка може да ви спъне. Реално,  нереално , в София борбата е жестока.

Общи условия

Активация на акаунт