❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 27 655
  • 795
  •   1
Отговори
# 315
В коя седмица си, би трябвало да се виждат преди феталната в 8ма -9та седмица. При мен в 9та се виждаха как ритат и махат с ръце и крака, даже и пръстчетата се виждаха как мърдат. Ако си след 9та -10та е възможно и апаратурата с която те гледат да не е добра.

А на първата фетална вижда ли се добре бебе? В смисъл краченца,ръчички...оформено човече.
Сега като ходя при гинеколога, който ме следи виждаме само мъничка точици, но не оформен плод.

# 316
А на първата фетална вижда ли се добре бебе? В смисъл краченца,ръчички...оформено човече.
Сега като ходя при гинеколога, който ме следи виждаме само мъничка точици, но не оформен плод.

Би трябвало и по-рано да могат да ги видят. Около 8 се виждаха при мен. Онзи ден в 10 на прегледа с вагинален и коремен се виждаха хубаво ръце, крачета. Иначе на феталната да със сигурност

# 317
  • малкия йеросалим
В 10 седмица съм в момента. За фетална съм се записала за края на 12 седмица.

# 318
Най-вероятно ехографът на лекаря Ви не е добър. Аз също виждах само точици до последния преглед в "Щерев", където се видя главичка, краченца и ръчички, а съм едва в 8г.с.

# 319
Момичета включвам се след феталната морфология ( в 12+5съм). Всичко е наред с бебо, върви чудесно за момента. Радвам се,че направихме генетичния тест предварително, защото днес ми казаха,че е трудно да се види пола и щях да си ходя разочарована 😁 Шегувам се. За мамите,които питаха с какъв ехограф се прави, беше комбинирано абдоминален и трансвагинален. И да, има си и се вижда  абсолютно всичко, един малък завършен човек е вече. Въпреки NIPT, ме изпратиха и за БХС, защото освен за генетични аномалии дава информация и за потенциални усложнения в по-късна бременност (прееклампсия напр.).

# 320
И аз съм утре на фетална и нямам търпение вече да видя малкото човече. Yellow Heart

Пак имам въпрос - къде се регистрирате като бременни? При личен лекар ли трябва или следящото АГ? Аз мисля за момента да ме следи репродуктивната, защото ми е много спокойно при нея, но се чудя трябва ли и личната да ме регистрира? Има ли значение дали е частно или не?

# 321
С теб сме при една и съща репродуктивна и ще се следя при нея до раждането, но понеже я питах с болничните какво правиме  и тя ме прати в Неоклиник при др Сирманова. Повечето пациентки на Сенкова са при нея, има часове и през здравна каса и платени, май няма значение кои вариант ще избереш.

И аз съм утре на фетална и нямам търпение вече да видя малкото човече. Yellow Heart

Пак имам въпрос - къде се регистрирате като бременни? При личен лекар ли трябва или следящото АГ? Аз мисля за момента да ме следи репродуктивната, защото ми е много спокойно при нея, но се чудя трябва ли и личната да ме регистрира? Има ли значение дали е частно или не?

# 322
На мен АГ ми каза, че личната трябва да ми пусне нещо като направление за женска консултация и с този лист да отида при АГ.

# 323
Първото посещение за женска консултация по Здравна каса става с направление №3 от личния лекар (код 9 – ''майчино здравеопазване'' или код 11 – "преизбор на специалист АГ")

# 324
здравейте, след 2 седмици ми е ФМ и имам изписани изледвания за кръв, урина, захар и БХС. Чудя се в това БСХ дали влиза и преекламция или трябва отделно да си го поискам. Май си е отделен тест

# 325
здравейте, след 2 седмици ми е ФМ и имам изписани изледвания за кръв, урина, захар и БХС. Чудя се в това БСХ дали влиза и преекламция или трябва отделно да си го поискам. Май си е отделен тест
От изследването БХС изчисляват риска от прееклампсия.

# 326
Зависи къде се прави. На някои места е включено, но на други не е. Трябва да попиташ.

# 327
Зависи къде се прави. На някои места е включено, но на други не е. Трябва да попиташ.

Аз правих  БХС в майчин дом ( там изследването е безплатно) и изпратих резултата на следящия АГ и той го изчисли риска, като трябваше да си измеря кръвното по два пъти на двете ръце.

# 328
Включвам се и аз с готов резултат от пренатеста .Всичко е наред слава богу ,и очакваме момиченце ,ще ни е второ момиче .Даже няма нужда да сменям профилната снимка 😂.Снощи чак кошмари сънувах ,с това чакане на резултата .Направо ми падна камък от сърцето 💗

# 329
  • малкия йеросалим
Въпрос към пловдивските мами- При кой мислите да правите феталната морфология?
Аз се колебая между Георги Амалиев или Христо Йорданов ( той е в център Милев).

Общи условия

Активация на акаунт