❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 30 630
  • 795
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, тези от вас, които са правили пренатален, как се успокоявате и не се притеснявате докато чакате резултатите.. аз не мога да се отпусна и да не го мисля 🤷🏻♀
ние заради инвитрото бяхме правили и кариотип, не сме първа младост, но нито при мен в рода, нито при приятеля ми в родата има някой с проблеми и затова знаех, че шанса нещо да не е наред е минимален. Много се радвам, че го направих понеже на БХС не ми изкараха някакви супер ниски рискове т.е изкраха 1:3600 което мен ме притесни, нищо че всички казага, че това е много нисък % Иначе по принцип и аз съм паника, но все пак залагам и на логиката Simple Smile

# 661
Да ви попитам усещате ли бебчета та аз за първи път го усетих вчера вечерта

# 662
Да, от миналата седмица започнах да го усещам. Много е вълнуващо. 🥰

# 663
Определено аз вчера преди да заспя ме ритна два пъти малко се шокирах защото съм в 16+2 дни даже вървя напред и си викам не е ли рано вчера уж трябваше да видим пола но доктора не иска да ми каже нищо защото беше много лошо застанало и такаа

# 664
Определено аз вчера преди да заспя ме ритна два пъти малко се шокирах защото съм в 16+2 дни даже вървя напред и си викам не е ли рано вчера уж трябваше да видим пола но доктора не иска да ми каже нищо защото беше много лошо застанало и такаа

Аз също вървя напред (казаха ми с една седмица) , а пола не ви ли казаха на феталната морфология? Защото на мен ми дадоха предположение на първата фм

# 665
Аз още не съм усетила бебчето, но четох че било нормално с предна плацента да не се усеща толкова рано. Но ме притеснява, че и килограмите са си все същите. Четох какви ли не страшни работи и ми забраниха да чета вкъщи 😂

# 666
И аз съм качила само 300 грама, но пък бебето върви с една седмица напред, така че хич не се притеснявам, даже се радвам, тъй като съм и с висок риск от гестационен диабет и по този повод другия месец ще ми правят обременяване с глюкоза (само се надявам да не я повърна, понеже още си повръщам, а съм в 15+3 вече).
Оказа се, че доктор Галева ми е познала пола, въпреки че бях в 11+4 на първата ФМ, момченце си е.
Сега ще звъня за час за втората ФМ. При нея не се прави нов БХС, нали?

Бебето понякога го усещам още от 14 седмица, но ми е трета бременност и съм със задна плацента. Не го усещам всеки ден обаче и това ми действа доста плашещо понякога.

Оказа се, че плацентата ми е много ниско, точно до шийката, засега ми казаха, че вероятно ще се вдигне в следващите седмици, обаче аз се шашнах малко, защото много ме е страх от секцио, а ако се окажа наистина с плацента превия то това ще наложи секцио, а и доста ще трябва да се пазя. Та сега се моля да си се вдигне и всичко да е наред.

# 667
Здравейте, сега съм наморе и влизах по веднъж на ден последните 2дни. Водата изглежда чиста но започнах да уринирам пред 45 минути Sad нямам парене, сърбеж, течение. Като цяло ми е трудно да пия много течности повече от 1-1.5 максимум и се притеснявам. Надявам се да е настинка а не някакви бактерии. Някой дали е имал подобен проблем. Другата седмица съм на АГ и ще вземе проби за микробиология

# 668
Здравейте мами, надявам се всички да сте добре. Аз от понеделник съм на легло, с ниска плацента съм и вече за втори път прокървих, но този път имах и контракции. За щастие всичко се случи буквално преди да тръгнем за прегледа при АГ и там реагираха бързо и ми включиха банка магнезий и ми сложиха бусколизин. Вече нямам болки и кървенето спря, но страха ....Втора бременност ми е, имам едно мъртво раждане и сега с тези проблеми съм на тръни постоянно. Надявам се докторката да е права и плацентата да се вдигне.

# 669
Здравейте, сега съм наморе и влизах по веднъж на ден последните 2дни. Водата изглежда чиста но започнах да уринирам пред 45 минути Sad нямам парене, сърбеж, течение. Като цяло ми е трудно да пия много течности повече от 1-1.5 максимум и се притеснявам. Надявам се да е настинка а не някакви бактерии. Някой дали е имал подобен проблем. Другата седмица съм на АГ и ще вземе проби за микробиология

Имах, преди 2 седмици, но не от море, а просто се случи. Оказа се песъчинки, а аз мислех че е цистит. Беше ужасно, изписаха ми да пия неоренал за 1 месец,  мисля че има ефект. Пийте много течности, направете си чай от царевична коса и си вземете някоя добавка с червена боровинка.

# 670
Здравейте мами, надявам се всички да сте добре. Аз от понеделник съм на легло, с ниска плацента съм и вече за втори път прокървих, но този път имах и контракции. За щастие всичко се случи буквално преди да тръгнем за прегледа при АГ и там реагираха бързо и ми включиха банка магнезий и ми сложиха бусколизин. Вече нямам болки и кървенето спря, но страха ....Втора бременност ми е, имам едно мъртво раждане и сега с тези проблеми съм на тръни постоянно. Надявам се докторката да е права и плацентата да се вдигне.

В коя седмица си?
И на мен в понеделник ми казаха, че плацентата ми е ниско и ще трябва да проследим, също ми каза, че вероятно ще се вдигне, но и мен ме хвана страх. Досега не съм имала проблеми, но определено вече ще се пазя повече. Доколкото разбрах някъде към 20 седмица вече се разбирало дали ще си е така до финал.
Четох, че в над 90% от случаите се вдига с напредване на седмиците. И дано!

# 671

Аз също вървя напред (казаха ми с една седмица) , а пола не ви ли казаха на феталната морфология? Защото на мен ми дадоха предположение на първата фм
При мен също имаха но тъй като аз ще си прсвя джендър парти и не исках да го знам онзи ден беше застанало много лошо с гръб къч нас и свити крачета и доктора ми каза ако искаш мога да ти го напиша но да не вземе да объркаме ако искаш да изчакаме и аз така и предпочетох

# 672
MissBabyJаne a какви изследвания направиха да разберат, че са песъчинки

# 673

В коя седмица си?
И на мен в понеделник ми казаха, че плацентата ми е ниско и ще трябва да проследим, също ми каза, че вероятно ще се вдигне, но и мен ме хвана страх. Досега не съм имала проблеми, но определено вече ще се пазя повече. Доколкото разбрах някъде към 20 седмица вече се разбирало дали ще си е така до финал.
Четох, че в над 90% от случаите се вдига с напредване на седмиците. И дано!

Аз също съм с ниска предна плацента, но не съм прокървявала. АГ-то ми каза без много натоварвания, без секс и повече почивка.

MissBabyJаne a какви изследвания направиха да разберат, че са песъчинки

Ходих на уролог, пусках стерилна урина (излезна без бактерии - и изключиха цистит)  и след това ме гледаха на ехограф и потвърдиха песъчинките.
Но забравих да добавя, че аз имах и кръв в урината.

# 674
От няколко дни и аз имам проблеми с уринирането. Нямам парене, нито кръв в урината, но имам болка тип парене ниско долу в корема и в левия яйчник. Преди да забременея при всяка овулация от най-малкото изстиване на краката ми ставаше по същия начин, като струята по време на уриниране е намалена и имаш усещането, че мехура не се изпразва до край. А сегашното ми състояние съвпадна с датите на предполагаема овулация, която трябваше да имам ако не бях бременна.
Пуснах обикновена и стерилна урина, чисти са. Та нищо чудно от влизането в морето при по-хладна вода мехура да е настинал и да е раздразнен. Аз май си причиних сама това състояние, понеже имах кървене по-рано в бременността и се къпя с почти студена вода, за да не провокирам нещо наново.
Сега ходя с дебели чорапи и завивам поне кръста и корема като лежа, нищо че е август.

Общи условия

Активация на акаунт