Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 31 708
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Стените ни са латекс във всички жилища. Гладки,  шпакловани стени. Да минеш с едно мече стените с латекс е фасулска работа.  Аз сама хващам четките. Мъжа ми мрънка мрънка... почва и той да боядисва.  Нищо не е. Що ще давате  7 хил лева, за две кофи латекс и два уикенда труд? Груд или друго... и с това ще мина,  ако се налага толкоз. И без това- дойде бояджия, аз после чистя с дни след него... Те , затова надуват така цените, разчитат че на никой не му се занимава.  ...ама баш латекс е супер лесен...

# 406
Вероятно в тая сума има и шпакловане. И там става сложно. Едното ми жилище никога не е виждало шпакловане - боядисах си го така, както беше на машинна шпакловка. На мен си ми харесва, но майстор се хвана за главата - веднага видя неща, които аз не бях, но които по никакъв начин не ми пречат.

Относно плащането на майстори - същият боядиса аналогично на моето за половин ден, на мен ми отне - два. Аз облепях, той работи без найлони и т.н. и накрая след него имаше по-малко за чистене, отколкото у нас.
Та, няма лошо човек да си върши работата дам, въпросът е да си прецени правилно кое ще му е по-изгодно и кое му е по-ценно - времето, качеството, парите.

# 407
Хахаха ние пък се хванахме за главата след нашата майсторска шпакловка преди години 😂😂😂😂

# 408
Ако боядисва майстор, стените стават като огледало.
Да, и аз боядисвам, но не е същото. А съм натрупал умения.
По (мое) правило нов апартамент го боядисвам с майстори, освежаване правя сам.
За среден клас (наем) и нагоре апартаменти, за София (като минимум) за мен трябва да има и шпакловка и боя от майстори. Говорим за ново, първоначално шпакловане и боядисване.

Иначе, да, от майсторските работи боята е най-лесното, което може да направиш сам.

# 409
  • София
Въпрос на умение е.
Последно боядисах спалнята ни. Сама. С латекс, мече и четка. Боята ми излезе под 20 лв. "Леко", тонирана почти незабележимо. С нови четки и т.н. - 50 лв.
Лесно шпакловане става с шитрок. Необходими са само няколко фини шкурки. Даже сега вече го продават готов за нанасяне,докато последно купувах разтворим.
Най-добре е с гипсокартон, защото тогава няма нужда от големи усилия.
Даже тези дни гледах някакви "тапети", които се самозалепят на гипскартона, вместо шпакловка и директно се латексират. Вкл.имсше разни с вид на дърпана мазилка и разни подобни.

# 410
  • Бургас
Не всеки може сам. И аз боядисвах сама целия апартамент преди да го отдам на тези мърлячи, но този труд не струва ли пари?
Ок, мога и сама. Но калкулирам разхода по пазарни цени. Подписали са, че имотът се връща във вида, в който е нает. Да си плащат гяволъка.
Fever, какво е това "шитрок"?

Да шпакловам мога, дребни неща. Научих се и на мрежа също. Това с "тапетите" е добра идея, имаш ли линк да покажеш?

# 411
  • София
Виж в Гугъл "ШПАКЛОВКА SHEETROCK. Излиза много информация.
За тапетите виж "тапети за боядисване" или "тапети тип мазилка". Аз ги видях за първи път реално и не ги проучих внимателно, но сега също виждам, че ги има на много места.
Самата аз сега ще проучвам тепърва въпроса с тапетите.

# 412
  • София
Мисля, че съм споделяла и преди за белия цвят, именно по повод изключително леката поддръжка.
Стените задължително в основния ремонт се обработват професионално- основата, шпакловката и латекса са възможно най-добрия клас, който съм могла да си позволя за конкретния момент, после всичко това ми се е отплащало във времето с изключително лека и безболезнена, така да се каже поддръжка.

Тоест- на професионално шпаклована и боясисана стена със скъп латекс в бяло, често минавам само с измиване и почистване, ако апартаментът е бил ползван относително цивилизовано.

Защото не са само стените- ключовете и контактите също набират известно количество мърсотия, дръжките на вратите и прочее детайли, които, ако не се почистят, изглежда занемарено, дори стените да са освежени.

Сега, ако има мазни наслоявания- тип следи от пържене, сещате се- едно кафеникаво, лепкаво и прочее, тогава, уви,  обработката е по-сериозна.

# 413
  • в пералнята
Не всеки може сам. И аз боядисвах сама целия апартамент преди да го отдам на тези мърлячи, но този труд не струва ли пари?
Ок, мога и сама. Но калкулирам разхода по пазарни цени. Подписали са, че имотът се връща във вида, в който е нает. Да си плащат гяволъка.

Да шпакловам мога, дребни неща. Научих се и на мрежа също. Това с "тапетите" е добра идея, имаш ли линк да покажеш?

Ние вкъщи имаме такива тапети, защото майсторите тук нещо не се справят с шпакловката, казват се рауфазер. Ще снимам по-късно. На мен никога не са ми харесвали, но свикнах... А с децата смятам, че беше една чудесна идея.

# 414

Превеждам го ср*н камък Stuck Out Tongue Winking Eye
Предполагам нещо от типа на декоративните мазилки, релефно.

Но аз не планирам да слагам гипсокартони.

Че е въпрос на умение и аз казвах, но не вярвам някой да го прави с качество на професионалист. Ни петънце, ни капка, ни ивици, ни петна, ни нюанси. Плътно, гладко и равно.

Тапет "венецианска мазилка", 10лв на квадрат.
Ко!? Не!
По-добре майстор (или аз) да направи истинска.
Скрит текст:

Абе, кой знае, ще си помисля. Може и да пробвам за някой конкретен участък.

# 415
Sheetrock e марка фина шпакловка, финиш за абсолютно гладки стени, муха да се разчекне, както се казва. Laughing

# 416
  • София
В превод е буквално гипсокартон. И няма общо с отходни продукти, а идва от думата "лист".
Няма нищо общо с декоративни и релефни мазилки.
Служи за измазване, вместо гипс и вместо типичните листове гипскартон и се нанася много по-лесно. Меко е и се нанася директно на стената, независимо каква е основата, а после се заглажда с фина шкурка, когато се втвърди.
Наричат го още SUPER FINISH, когато е предварително разтворен, а не е прахообразен (зависи от конкретния производител как ще го нарече) и е предварително готова смес на винилна основа с кремообразна и фина консистенция. Предлага лесна обработваемост, удобно нанасяне, адхезия и добра устойчивост на пукнатини. Може да се ползва директно от кофата и се изискава минимално разбъркване и хомогенизиране с подходящи за това инструменти. Може да се разрежда с вода, ако е необходимо и според нуждите на работника без да се променят качествата на продукта.

# 417
Знам, мисля, че все такава са ползвали майсторите ми.

# 418
  • София
Идеята ми беше че което може човек, може и сам. Е, сега ако са нужни тежки ремонти, шпакловки...тук не споря че е нужен майстор. Ама те точно майсторите разчитат че на хората не им се занимава или ги мързи и хоп 7 хил лева за боя на един апарт. Еми множко е Confounded къде ще му излезе края като трябва да се боядисва след всеки наемател примерно...

# 419
  • Бургас
Никъде няма да излезе, естествено.
Затова трябва да се прецени добре рискът и да не се правят компромиси, каквито аз направих.
След първите боядисвах, но бяха минали 9 години, в другия апартамент освободиха след 5, също нямаше нужда от ремонти, само почистих стените от пръсти. 
Може и сега да стане само с почистване, но има много мръсни участъци и не съм убедена, че ще се получи.

Общи условия

Активация на акаунт