Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 31 690
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
Където може, мия внимателно латекса и минаваме без боядисване.

# 421
  • в пералнята
Ето как изглежда нашия рауфазер. Бърше се, обаче ако има мазно, си остава.
Добре че в крайна сметка се съгласих на него, защото е лесен за поддръжка. Като пораснат децата, тогава ще правим фина шпакловка...

# 422
  • Бургас
Много ми харесват такива покрития. Предпочитам ги пред фината шпакловка. Ще го имам предвид за в бъдеще.

# 423
Повече няма да пускам моя мъж сам да урежда неща с наемателя. Днес се е появил проблем с ВиК, ММ реагира веднага, обаче, докато е сменял батерията, обещал на наемателя да направи профилактиката за климатика за наша сметка, както и да купи нов телевизор. Явно, обаче, съм взела страха на наемателя, защото изкоментирал, че съм изглеждала доста властна и леко се усъмнил доколко мъжът ми има право да взема решения, та решил да приеме само профилактиката, а телевизор щял да си купи сам 😁😁😁

П.п. Той е от скоро, но досега добре се разбираме и, надявам се, имаме дозирано харесване едни към други. Вероятно и аз щях да предложа профилактиката да е за наша сметка, просто ми стана смешен завършекът на историята 😊

# 424
Добре е, че се грижи за климатика. Че иска да го поддържа в добро състояние..

# 425
О, да, оплаквания засега нямам откъм хигиена. Даже беше единственият, който оцени, че матракът мирише на чисто. Да не бързам да го хваля, но бях впечатлена на какви детайли обръща внимание.

# 426
Много интересни мнения споделяте за стените и шпакловките - аз залагам на майстори, ако е нещо за освежаване тогава ръчен личен труд. Сега съм в дилема като ви чета - никъде не съм слагала чисто бели стени, винаги е имало цвят някакъв на латекса, замислих се дали 3-стайния да не го оставя целия бял латекс, какво мислите дали е разумно?

# 427
Аз обичам белия цвят и винаги него предпочитам за цвят на стените.  Освен това белите стени дават усещане за по-светло и по-просторно.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 22:34 от ellll

# 428
И аз се чудя, ама тук ми надуха главата с бялото, та се изкушавам да премина на бяло.
А и бялото после и да не уцелиш точния цвят бяло е горе долу ок.
Цветното, трябва да е точно същата боя по номер.
Ако бързаш като мен за 1 ден да освежиш и подготвиш за нови наематели, последното до главата ще ти е да одиш до "Захарна фабрика" та да си поръчваш цвят с номер.
Разбира се, може и с резерва. После трябва да я търсиш по складовете. А като е позасъхнала, разреждай и бъркай, ако си нямаш работа. После ту рядко, ту гъсто, псуваш и мажеш, щото хем не ти се дават 7к, хем и навремето си избрал цвят, хем и наемателите са мазали с ръце и крака, не само стени, но и по тавана.

# 429
И ако поръчвате бяло, да не е медицинско бяло, а съвсем, съвсем малко да бежавее.

# 430
За бялото - в Созопол боядисах в бяло. На вид  - добре, но, според мен , не е за място с малки деца. Моите собствени чавета за една седмица вече оставиха следи, при все, ще ходя след тях и правя забележки. Като се настанят гости с деца, ще видим как е. Далеч съм от мисълта, че хора, дошли да си почиват, трябва да си озаптяват децата да не пипат нищо.  Поне остана една бака, догодина ще освежавам (дано не е посредата на сезона само).

# 431

Даже и същия номер да е, ако боята е стояла на стените 5 г  то тя вече  си е сменила леко отенъка и новата стена изглежда друг цвят, пак трябва цялото да се минава.
Aко се плаща на майстор, отиде парата.

На вид  - добре, но, според мен , не е за място с малки деца.
Миеща бяла боя няма проблем. Стига да не мажат лютеница по стените, не би трябвало да е проблем да се измие.

# 432
  • Бургас
Ако бързаш като мен за 1 ден да освежиш и подготвиш за нови наематели, последното до главата ще ти е да одиш до "Захарна фабрика" та да си поръчваш цвят с номер.
Разбира се, може и с резерва. После трябва да я търсиш по складовете. А като е позасъхнала, разреждай и бъркай, ако си нямаш работа. После ту рядко, ту гъсто, псуваш и мажеш, щото хем не ти се дават 7к, хем и навремето си избрал цвят, хем и наемателите са мазали с ръце и крака, не само стени, но и по тавана.

Баш същото ми се получи преди две години с едни бои на Леко, уж масова употреба, т.е. продават ги готови разредени. Обаче не пазя номера, ходих до "Мастерхаус", взех им каталога (срещу 100 лв. депозит!), допирах до стените, намерих боята. Не минавах цялата стена, само зацапаните места, разлика наистина има, макар и минимална.

Та дотук с цветното.

# 433
  • Варна
Бялото определено е по-лесно за поддръжка. Обаче не седи добре с бели мебели, а белите мебели са по-евтини. Затова аз правя на повечето места леко цветни стени и после евтините бели мебели контрастират много хубаво. Дребни зацапвания почиствам с магическа гъба. Ако е нежно цялостно пребоядисване, не е проблем новият цвят да е два нюанса по-различен.

Единствено дневната вкъщи я направихме изцяло бяла, понеже има един милион чупки и ъгли, това беше единственият начин визуално да изчезнат, като се слеят с тавана. Една стена направихме акцентна с тъмна венецианска мазилка, всичко друго е в бяло, включително мебели и пердетата.

# 434
При сегашното замърсяване на въздуха в София, потъмняване на станите в следствие на запрашаване може да отнеме и само 1-2 г в зависимост от локацията. При пушене, деца, животни - на късмет.
Боядисваме с Вивехром Ултра резист всички имоти, въпреки че е скъп. От него и лютеница пада, поне преди, сега може да са го развалили, не съм тествала новите стени...
ММ не маца никога само петната ако не могат да се зачистят. Директно минава една ръка. Дори и да е цвят, ако се повтори същия или съвсем близък поддтон става идеално.

Относно ремонтирай сам:
Наши приятели закупиха бои и материали от фирмата, от която пазаруваме. ММ им даде подробни инструкции какво да правят. Преди са боядисвали няколко пъти стари апартамнети. Този беше нов и шпаклован с Шийтрок, с идеални стени. Резултатът - ужас! Боядисаха още две ръце и се пооправи.
За сравнение  - ММ боядисва в цвят 1 ръка и става идеално без нужда да се повтаря. Аз не съм попадала на любителско боядисване с това качество, да не говорим и че често "професионалното" отстъпва. Трябва си техника.

Забелязвам как все по-малко съм склонна да инвестирам от собственото си време в дейности, които може да свърши някой друг, особено да се хвана да се трепя да чистя на някого мизериите. След девойките разпродадох каквото имаше, за да не се занимавам да поправям, търкам и т.н., и да минимизирам отремонтирането на повредени неща. Нашето време струва пари и е ресурсът, който няма как да възстановим, а само губим!
Мисленето ни е сбъркано на нас българите...

П.П. Дори майка ми навремето, която имаше един апартамент и благодарение на него оцелявахме някак, плащаше на майстори да го позакърпват след напусналите наематели.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 11:07 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт