Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 31 648
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
И аз съм за алпака, но за мен по-важно са размерите. Няма значение дали се обзавежда за под наем или за собствено ползване, защото една смяна някога е трудна заради мястото на плота, а не се знае кога може да се измени ползването на жилището. През годините установих, че все пак трябва да има достатъчно място за една тава/тавичка, по-дълбока тенджера. И качеството е важно, защото е за по-дълго ползване. Моите мивки бяха по-скъпи, но за 20 г. /моята/ не е "мръднала".

# 481
  • Бургас
Слушай ТМ, прав е човекът!
Точно така:
И за 1000 лв мивка да сложите, никой няма да го оцени и няма да ви плати и 5 лева по-висок наем.
Алпака, голяма и дълбока, по възможност не кръгла.
И аз имах мивка от камък в стар апартамент, бяла, ами не искам повече. Една чаша кафе да измия, се оцветява. Скъпа, трудна за поддръжка.
Сега имам икейска алпака - чудесна - здрава, широка, удобна.

# 482
  • София
Аз да разкажа за композитната мивка, която чистих с какво ли не.
Стихнах до някакви разтворители от типа на ацетон, АББ и нищо и нищо.
Накрая с доместос и обикновена белина се реши въпроса.
Аз съм за композитна, навсякъде са такива вече, около десетина години и се справям с почистването.

# 483
  • Бургас
Да, точно с белина се чисти такава мивка.
Наливаш и оставяш.
Но на наематели не бих сложила композитна.

Намерих още един симпатичен диван, който покрива изискванията ми - ъглов, разтегателен. Някой има ли впечатления?
https://mebelmag.bg/p/paulo-2

# 484
Най-добре да идеш в магазин да го пробваш - и то ако имат мостра.

Преди около вече сигурно 9 години, като си търсех диван за мен самата, един от първите магазини, през които минах, беше на Мебел Маг, че ми е на 5 мин. пеша. На външен вид (и в Интернет) някои модели хващат окото, но на живо - големи дървеняци ми бяха всичките, направо като миндерчета, облицовани с много тънък слой дунапрен. Тотална липса на ергономичност.

# 485
Да, точно с белина се чисти такава мивка.
Наливаш и оставяш.
Но на наематели не бих сложила композитна.

Намерих още един симпатичен диван, който покрива изискванията ми - ъглов, разтегателен. Някой има ли впечатления?
https://mebelmag.bg/p/paulo-2

За ъглов диван с площ за сън от 214 см. х 164см., тегло от само 61кг. не е ли прекалено малко?

# 486
За ъглов диван, мога да кажа добра дума за този модел ( не е 500 лв, но е до 1000)- https://www.ikea.bg/products/friheten-aglov-raztegatelen-divan-s-rakla/39216754/
Беше купуван от собствениците на апартамента, който купих, когато са решили да го дават под наем преди години. През него бяха минали няколко наемателя, после го подарих на един колумбиец (т.е беше повторно разглобяван и сглобяван), и сега си го ползва и е доволен.

# 487
  • Варна
Направо си е 1000 лв този диван. 😀 А Тинтина бе категорична, че няма да даде толкова пари. Почти същите модели редовно пускат в Юск намалени на по 500 лева.
Така де, диван по картинка не се избира. Дупе трябва да седне. Да пали колата и да обиколи 5 - 6 магазина, да си набележи модели и да следи намаленията. Ако това, което хареса, не е намалено сега, то със сигурност ще бъде след месец - два - три. Доколкото си спомням тепърва обзавежда, та има време да дебне.

# 488
Още един глас за алпака! Изчистя я - блести. А тези скъпи и модерни - даже някакъв мухъл хвана. Едва я изчистих с много силен оцет.

# 489
  • Бургас

Didi168, всъщност нямам никакво време да чакам 2-3 месеца, защото ще загубя два-три наема. Изненадващо бързо се отзоваха майсторите, в края на седмицата ще съм готова с всички ремонти. После само кухнята да се сглоби, по-скоро да се премести това, което може, докупих още два шкафа от Практикер - готови модули. Чистя и го пускам.
Ще ходи дупе да сяда до края на седмицата, все ще намеря нещо.
Икейския FRIHETEN е вечен, тъй е, ама ми е двойно над бюджета.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 16:55 от bubanka

# 490
Мивки от алпака и дивани от Икеа със свалящи се калъфи в тъмно сиво.

# 491
  • Варна
О, не знаех, че си на финала. Страхотно! Все ще намериш нещо добро в наличност. Искаме снимки! Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 492
Подскажете подматрачна рамка. В шах съм,понеже сложих най-скъпата,издържаща най-много килограми и успяха да я стопят,държейки отоплително тяло много близо. Гледах в Юск едни без рамка,това как точно държи матрака?

# 493
  • София
В Аико взехме скоро метална, но са скъпи и е добре да им се сложи допълнително подложка, че тропат върху държачите. Много са издържливи обаче.

# 494
Гледах в Юск едни без рамка,това как точно държи матрака?

Ако е само от ламели - детето е с такава, не от Юск, но на същия принцип. Разпределя се по цялата дължина на леглото, отгоре матрак и той с теглото си фиксира ламелите на едно място.

Общи условия

Активация на акаунт