Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 31 559
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
Защото може да заведе дело.
(аз не бих се занимавала, колкото ми покрие депозита и обица на ухото)

# 676
Аз пък бих я пуснала в онази група за некоректните наематели...която оня ден някой показа.
И бих пратила някой да звъни всяка вечер на вратата на маман...да напомня за парите.

# 677
И бих пратила някой да звъни всяка вечер на вратата на маман...да напомня за парите.
И маман ще се оплаче в МВР-то че я изнудват за пари, заплашват и се страхува за живота си...

# 678
Изобщо няма да направи нищо такова.

# 679
Познавате я лично ли?

# 680
  • София
teta, изнесоха се, да.
Сумата е около 2000 лв., при това по минимални стойности.
Когато адвокатът ми каза да започна да събирам оферти и фактури, реално по пазарни цени сумата е с 1000 лв. отгоре. И ако стигнем до дело, точно нея ще искам, защото по офертите така излиза.
Не смятам да се моля, но фактите са си факти - едно дело ще е разход както за мен, така и за нея. Освен това ще се точи. Не че бързам, но защо да не си го спестим?
Нещо такова смятам да й напиша:

Скрит текст:
С адвоката подготвихме документите за съдебно дело. Обръщам се към теб като по-разумен и отговорен човек, за да дам последна възможност въпросът да се реши извън съда. Моля, помислете добре дали сте готови за дело, защото при наличните доказателства аз нямам проблем да го водя.
Бих искала да ви спестя както негативни преживявания, така и допълнителни разходи – и то на теб конкретно, защото те уважавам и разбирам неудобната ситуация, в която си поставена.
Знаеш, че стигне ли се до дело, освен основния дълг, ще бъдат начислени адвокатски хонорари, съдебни разноски и лихви. При запори на сметки има допълнителни такси, а това не се отразява добре на кредитната история, ако един ден дъщеря ти реши да ползва банков кредит.
Силно се надявам да я вразумиш и да избегнем делото.
Ако получа сумата, за която се договорихме в последния ни телефонен разговор, до.... ще считам въпроса за приключен.

Да се изкажа и аз.
Директно се подготвяй за дело.
Възможността за договаряне извънсъдебно ще се случи в момента, в който си получат исковата молба.
И разходите за адвокат ще се включат в претенциите и обикновено адвокатите вписват едни грандиозни хонорари, така, че солено ще и излезе накрая този цирк. юно и затова има съдебна система, в крайна сметка.
Който плаща лошо, плаща два пъти и това важи и за твоята наемателка.

# 681

Познавам я точно толкова ..колкото и вие.

# 682
  • София
От вчера чета за проблема на Tintina.
Аз директно бих завела дело, пък те да решават дали ще се съдите или споразумявате.

# 683
Дело е начина, а дали ще се споразумеят като бившата наемателка получи призовката е друго.
Има хора се стряскат, други се допитват до адвокат и от получениа съвет или плащат, или тръгват на дело подведени от него, че ще спечелят.

Тия, хм... с пращане на хора да звънят на вратата за пари са лош съвет.

# 684
По повод темата с освежаването на помещения ( офиси ) , която повдигнаххме с Диди - да ви попитам дали имате информация за този вид Самозалепващи винилови подови настилки       

И за Декоративни панели за стени имате ли мнение, лесно ли се заменят ?

предполагам и двете изискват идеално гладка повърхност ...

# 685
  • Бургас
За подовите настилки нямам особено добро мнение, защото ръбовете са слабо място - натоварване, миене и т.н.
За стените - след отлепването им остава един лепкав слой, който се оправя само с нова шпакловка. Бях налепила такива самозалепващи се тапети, които наемателите са съсипали, отлепих ги и ще шпакловаме, няма да слагам други.
За клетите наемодатели, които боядисват сами - ето такъв комплект си взех, с разни кодове по-евтино ми излезе.
Наливаш боята вътре във валяка, така не цапа и по-лесно се покрива. Уж.
Още не съм го тествала Simple Smile

# 686
За подовите настилки нямам особено добро мнение, защото ръбовете са слабо място - натоварване, миене и т.н.
При мен няма да има голямо натоварване, нито миене - ще прахосмуче роботчо , а и ще се влиза с пантофки Wink за частни уроци става дума.

Привлече ме "Шумо и топло изолиращи" защото е партерно помещение, и няма да се налага да къртя стария теракот.

Тинтина баща ми си беше купил подобен комплект - не успя явно да се справи с него и тръгна по класическия начин на валяка Wink Сподели после.

# 687
  • Бургас
Сложи един ламинат. Някои фирми предлагат безплатно нареждане, ако купиш от тях. Екзотика е това с тия панели, освен това никъде не е идеално равно. Не знам кой ще се дупи да го нарежда Simple Smile И первазите после...

# 688
Винилите, за които казваш, са самозалепващи се ленти балатум. Има по-качествени, и по-качествени. Ако не е ИДЕАЛНО равно, ще стъпваш върху бабунки и камъчета или каквото има отдолу. Ламинираният паркет уема някои неравности.

# 689
Аз съм сложила такъв самозалепващ се винил, ама на една много тясна и малка затворена тераса. Крива беше, та фугите не съм спазвала, ама там е пералнята и се виждат няма и 2 квадратни метра. Обаче за големи пространства много зависи основата.

Общи условия

Активация на акаунт