С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 556
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Няма улова, Ирис. Ясли и детски градини работят до 19 ч. Последни си ги взимаме. После бяха на целодневно обучение в училище, плюс всички извънкласни, които имаха, до към 18.30, в училище. Когато майка ми се пенсионира, отиваше и ги взимаме след извънкласни, за да стигна спокойно от работа, а да не тичам. Но и без нея се бяхме организирали. Работехме и двамата на нормално работно време и нерядко се налагане, поне единият да работи и след 17.30. Ами голям зор беше, но не е невъзможно. Лично проверено.

# 271
Аз пък не исках детето ми да стои до 19 часа в градината и затова си плащах на леля ми. Взимаше го в 16 часа. Може да съм й плащала, но за мен тя ни е помагала. Не сме го отгледали сами. Нямам такова самочувствие, били сме си взаимно полезни.

# 272
  • София
Опосум, ти как си гледаш децата?
 Е разбирам въпросът. Милиарди хора по света си гледат децата без баби. Не е особено сложно.

# 273
  • София
При нас в дг на сина ми, имаше няколко майки, които се комбинираха, учителките знаеха за това, и която майка отидеше първа, взимаше децата и на останалите, водеше ги обикновено в парка, и после пристигаха и другите родители.
Има начини и без баби.

# 274
Начини има различни. Просто всеки начин си има цена и съответно всеки избира, коя цена го устройва.
Дали ще е намалено работно време и доход, дали ще плаща на външен човек, дали ще се съобразава с баба, дали децата ще стоят до 19 в градината и т.н.
Докато всеки е ок с тази цена, всичко е наред

Сега, че и тук в темата и в реалния живот ни продават някои неща по различен начин е съвсем различна история.

# 275
Reunion, не работя. Помагам на мъжа ми със счетоводството за фирмата ни и ако му трябва някаква информация, но тези неща не ми отнемат почти никакво време.
Аз лично винаги съм съжалявала хората с деца и съм помагала колкото мога, дори и повечето пъти без заплащане. Винаги съм смятала, че им е трудно, затова и ми е много чудно като тук твърдите, че не е нищо сложно.
Прецаквала съм се значи.... Joy

# 276
Да ти кажа, ако го правиш от съжаление, е гадно. Ако го правиш от желание да си полезен и другата страна е окей, това е друга бира. Предполагам,че е второто.

# 277
Opossum, сигурна съм, че хората, на които си помагала, са ти били благодарни. (Ако помощта е била желана, де Grinning, че нали четохме за нежеланата) Simple Smile

Като си уморен и имаш нужда от помощ и я получиш и от съжаление да е, не ти е толкова гадно Simple Smile

# 278
  • София
Днес си говорих със синът ми и двамата намираме времето с децата безценно, въпреки трудностите.
Милиарди сме хората и не навсякъде има баби да помагат и хората се справят. Чак да ми е жал ми е леко криндж. За какво да ми е? Хората са преценили, че искат дете. Не са участвали бабите и дядовците там.

# 279
Ами не е чак сложно, но както каза Ули си плащаш цената. А и имането на деца не е задължително, все пак. И от съжаление няма нужда.

# 280
  • Варна
Разбира се , че е възможно да си гледаш детето, имах си хас... Просто е по-изморително вероятно, да нямаш глътка въздух.Виждала съм изнервени майки от преумора, никакво геройство не е това да ги види човек отстрани . Но не всеки има късмет за помощ, или средства за бавачки. Някои пък не искат разбирам, предпочитат да не си отдъхнат за момент даже, децата им са винаги на една ръка разстояние.

# 281
  • София
А аз съм виждала (а в тази тема и чела често) изнервени майки заради помагащите баби.
Затова бащите да си гледат децата. Хем майката може да си почине, хем няма да е недоволна как бабата гледа детето.

# 282
  • Варна
А аз съм виждала (а в тази тема и чела често) изнервени майки заради помагащите баби.

Да не ползват помощта, никой не им е крив. На сила не можеш да дадеш, както е известно. Да стоят децата  им до 19.00 часа в градината лятото  и това е.
Някои майки и от мъжете си не са много доволни винаги по принцип. Само от себе си са доволни. Grinning

# 283
  • София
Е, бащите е редно да си гледат децата. Те са родители, не бабите.

Или ако се познават и имат доверие на някоя от другите майки, става вариантът, който написах по-горе.

П.П. Има го и вариантът да не са доволни от никого, да.
Аз баби не исках, но държах мъжът ми да си гледа детето вечер и през почивните дни. Така си почивах, и с приятели излизах...

# 284
  • Варна
Е, бащите е редно да си гледат децата. Те са родители, не бабите.
ако са свободни, може.Стига и на тях да не им се намерят някаки кусури, не се знае..

Общи условия

Активация на акаунт