С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 523
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Ами защото в последните теми се обсъждат близостта между баби и внуци и кой как ги гради.
И въпросът за границите.
Иначе, никой не е искал от нея да гледа бебчето.

# 61
Мойта майка нямаше да допусне такова нещо, тя веднага щеше да се изкаже, как се оставя бебе в хотел само Simple Smile
Той и ресторантът сигурно не е до стаята, пък и там е шумно, надали ще стоят с поглед вперен в екрана на камерата. Въобще за мен това е безотговорна работа.  Абсолютно съм убедена, че и правилникът на хотела го забранява.  Но няма аз да оправям хорските деца...

# 62
  • София
tays, аз на нейно място директно бих казала, като дойде зетя: предпочитам да стоя при бебето, отколкото да ходя в ресторанта, ако не е проблем.
И щеше да стане ясно какъв е случаят.
Аз съм на мнение,че нещата трябва да се изговарят на момента,за да няма после подобни терзания.
А иначе моето мнение в случая е,че са го направили с цел да не стои вързана, а да се забавлява и тя.

# 63
Може би не е казала, защото е бил зетя, не и е било удобно да му противоречи.
Малко сбъркана е тази история за мен.
Всеки натрапва услуга, която другия не иска.
Тези хора усти нямат ли?

# 64
Е, то е станало достатъчно ясно.
Тя взема бебчето, след половин час то се нааква.
Тя звъни на дъщеря си по уговорка, да сменят памперса. Идва дъщерята, сменят го. Бабата се радва на внуче, снима го, гукат си там. Дори се  е снимала с него, ама тайно. И връхлита зетко и казва, бебето ще стои в нашата стая, тя какво да апострофира.
Местят го и толкова.

# 65
Може би не е казала, защото е бил зетя, не и е било удобно да му противоречи.
Малко сбъркана е тази история за мен.
Всеки натрапва услуга, която другия не иска.
Тези хора усти нямат ли?

Именно.
Пък ако наистина не е искала да е на сватбата, е трябвало да си каже. Точно "аз предпочитам" а не "трябва да го гледам тук".
И според мен нещо не са се доразбрали и младите са го направили с мисълта да не притесняват жената.

Не виждам проблем детето да спи в хотелска стая, но ако съм в ресторанта да обядвам или някаква по-спокойна дейност. На сватба не виждам как. Или трябва да тичам на всеки 2 минути до бебефона, или да го държа у мен през цялото време... Егати забавлението ще е тогава. По-добре да си легна с книга до детето Grinning

# 66
  • France
Нашият бейби фон ставаше целият червен ако детето се събуди. Няма начин да го пропуснеш дори и да танцуваш на дансинга. Много сме го правили и с двете деца. Иначе трябва никъде да не се ходи. Не виждам драма.

# 67
  • София
Скрит текст:
Тя звъни на дъщеря си по уговорка, да сменят памперса. Идва дъщерята, сменят го.
Скрит текст:
Бабата се радва на внуче, снима го, гукат си там. Дори се  е снимала с него, ама тайно. И връхлита зетко и казва, бебето ще стои в нашата стая, тя какво да апострофира.
Местят го и толкова.
Бабата не може да смени сама един памперс? Къде се бута да гледа бебе в такъв случай?

# 68
  • France
А де?

# 69
Скрит текст:
Тя звъни на дъщеря си по уговорка, да сменят памперса. Идва дъщерята, сменят го.
Скрит текст:
Бабата се радва на внуче, снима го, гукат си там. Дори се  е снимала с него, ама тайно. И връхлита зетко и казва, бебето ще стои в нашата стая, тя какво да апострофира.
Местят го и толкова.
Бабата не може да смени сама един памперс? Къде се бута да гледа бебе в такъв случай?
Така са се разбрали. Памперсите са били в стаята на младежите, иначе да го е сменила.

Бе странна работа е. Аз и казах да не се натиска. Тя уж да са спокойни те, а вечерта ги е оставила в ресторанта. Пак предложила да вземе бебчето, докато се приберат. Не, не. И сутринта звъни да им каже, че си тръгва с колата. Никой не вдига. Пише им на месинджъра, че си тръгва. Те се включват по обед.
То верно е който си има деца, да си ги гледа, както намира за удачно.
Тя има доста време до пенсия, та ще го гледа на картинки и тя.

# 70
Скрит текст:
Скрит текст:
Местят го и толкова.
Така са се разбрали. Памперсите са били в стаята на младежите, иначе да го е сменила.

Бе странна работа е. Аз и казах да не се натиска. Тя уж да са спокойни те, а вечерта ги е оставила в ресторанта. Пак предложила да вземе бебчето, докато се приберат. Не, не. И сутринта звъни да им каже, че си тръгва с колата. Никой не вдига. Пише им на месинджъра, че си тръгва. Те се включват по обед.
То верно е който си има деца, да си ги гледа, както намира за удачно.
Тя има доста време до пенсия, та ще го гледа на картинки и тя.
Кога точно е трябвало да се включат, щом са били на сватба до 4-5 сутринта??? Съжалявам, ама тази тъща ми се струва твъъърде контролираща.

# 71
  • София
А, натрапена помощ, ясно. И аз бих реагирала като бащата в такъв случай. "Малко" обсебваща ми звучи бабата.

П.П. Наистина защо е държала да ги буди по телефона сутринта, като е можело да им напише, че си тръгва?

# 72
  • France
И на мен ама си мълча. Жената сигурно наистина е искала да е от помощ, ама за какво? Нормално е хората да си гледат децата

# 73
А ако и бяха оставили детето, а тя после мрънка, че са я взели за бебегледачка и не я искат на тържеството?
Хубаво е тези неща да се изговарят предварително, за да няма грешни очаквания.

Дори майка ми правеше изречения от рода - ама аз очаквах, че вие ще направите еди какво си. Ама как очакваш? Кажи какво искаш, ние ще преценим дали е ок за нас. Тя била очаквала....

# 74
Тя не е могла да допусне, че ще оставят бебето до 5 само.
Не знам аз контролираща ли е. Уведомила ги е чистосърдечно, че си тръгва.
То ясно, че темата е всеможещите млади срещу архаичните стари, ама... и на мен ми е прекалено тяхното. При баба, дето поне да е детето при нея, вместо на камера.
Не знам аз. Тъпо е отвсякъде. За мен.

Общи условия

Активация на акаунт