С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 489
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
tays, не разбрах чия е била сватбата - на зетя, който е включил камера на бебето и на дъщерята или на други хора?

# 46
Сватбата е на общи роднини.
И приятелката ми, и дъщерята със зетя са били гости.

Те принципно младите не допускат гледане нито на свекървата, нито на тъщата. Зетят основно го гледа. Богати хора са, имат въъзможност.Ама това с камерата, вместо жива баба, дето иска да го гледа на живо, и камерата , и на нея и е дошло като гръм. Нашето поколение сме малко...как да кажа, много смело ни се вижда такова наблюдение.

# 47
  • Варна
Ох, айде стига вече. Това че за теб е било страхотно, за друго дете не е било.
Съжалявам за тези деца ..
  За това вероятно нечии родители носят вина, наистина. Аз исках да пракарам време там, и никой не ме карал на сила.През останалото  време ходехме на семейна ваканция и на плаж Simple Smile За родители, които насила правят нещо с децата си, не мога да кажа нищо. Ама то някои деца не искат и на детска градина да ходят и реват с години, там вече не знам..Laughing  може би и с това трябва да се съобразят пък тези родители..

# 48
  • France
Ами прав е бил. И ние слагахме камера на Монстърчетата.

# 49
Сватбата е на общи роднини.
И приятелката ми, и дъщерята със зетя са били гости.

Те принципно младите не допускат гледане нито на свекървата, нито на тъщата. зетят основно го гледа. Богати хора са, имат въъзможност.Ама това с камерата, вместо жива баба, дето иска да го гледа на живо, и камерата , и на нея и е дошло като гръм. Нашето поколение сме малко...как да кажа, много смело ни се вижда такова наблюдение.
Ами явно са мислели, че ѝ правят услуга - и тя да се повесели на сватбата, вместо да гледа внуче. Пък и не е особено възпитано да те поканят на сватба, ти уж да отидеш, ама да се завреш в някоя стая. Щом родителите са преценили, че им е достатъчно да гледат бебето на камера, аз не виждам проблем.

# 50
  • София
И аз мисля, че са го направили с мисъл за жената, да се забавлява на сватбата. И аз не го разбирам това с бебефон в хотел и не съм го правила, но знам, че много хора го правят, особено сега като са с камери бебефоните.

# 51
Никаква вина не носят моите родители, нито баба ми е била проблем, в случая. Аз от малка си обичам големия град ибне искам да прекарвам дълго време в малък такъв. Но не са имали избор тогава, летни занимални нямаше. Това, че не го разбираш, не го прави лошо. Хората харесваме различни неща и ми е много смешно някой да ме жали, че не съм си карала летата на село, с кеф.

Аз също не бих оставила родителите ни да гледат бебе, вместо да се забавляват с нас.

# 52
Това не е ли забранено, да оставиш бебе само в хотелска стая?

# 53
  • София
Ирис, не. Защо да е забранено? И аз гледах бебе с бейбифон, като си наблизо, няма проблем, реагираш много бързо.

Това е гледане за някои хора, за мен е достатъчна помощ. Всеки ден по час два, два пъти седмично готвене, като пораснат екскурзии. Тук спорим, че повечето не искат това изобщо, а внуче само отдалеч и на снимка, или по възможност родителите му да са там, за да го гледат.
Не прочетох някой да очаква бабата да се пренесе у тях, или внучето да бъде осиновено от нея.
    Ако детето ходи на градина, където прекарва минимум 8 часа, два часа при баба и дядо + част т уикенда, за вас какво остава? Не искате ли вие да имате връзка с децата си?
   И това да си починете от гледане на дете пък изобщо не го разбирам. Ако са малки, ще пораснат. И тогава ли ще искате почивка от тях ? От закъснявания, проблеми с пубертета, драми с първото гадже?
    Лютиче-то е много права, поздравления!  За мен това е много осъзнат родител. Чета я доста преди да забременее, форумно я познавам.
      Зет ми ми звънна преди малко, мога ли да взема утре внучката от градина , защото ще има ангажимент след работа. Мога, искам и ще я взема. Толкоз. Ако имах работа, щях да откажа, и той ще се справи  и сам.Дъщеря ми работи в друго населено място и е с раб.време на градината.
Твоят вариант ми се вижда доста добър. Ако се наложи инцидентно и можеш – да. Но да ангажиращ работещ човек всеки ден ми се вижда много нагло. За мен помощ е, ако се наложи инцидентно веднъж – два пъти в месеца.

# 54
  • София
Reunion, а децата ти искат ли нещо повече от това?
И да искат, повече няма 🤣.
Слава богу се справят. Ще видим с номер 2 как ще е.

# 55
Ми не знам, мислех,  че е забранено от самите правила на хотелите да се оставят деца без родителски надзор до определена възраст. Може да съм се заблудила.

Иначе да, бебефон в къщи всички сме ползвали, предполагам, .

# 56
  • Варна
Хората харесваме различни неща и ми е много смешно някой да ме жали, че не съм си карала летата на село, с кеф.

На мен ми е тъжно, а не смешно ако някой е бил нещастен да прекара лятото по някакъв нежелан начин , особено дете . Аз също не умирам сега изобщо за села, вероятно като дете и самата ми връзка с баба ми е била причината да ми харесва. Simple Smile
И аз мисля, че са го направили с мисъл за жената, да се забавлява на сватбата. И аз не го разбирам това с бебефон в хотел и не съм го правила, но знам, че много хора го правят, особено сега като са с камери бебефоните.
Няма нищо лошо, вече технологиите са такива. Аз не съм изобщо против. Бабата какво е търсела на тая сватба не знам , ако не са и били близки младоженците. Ако са я взели да гледа детето, а накрая е нямало нужда от нея, сигурно се е почувствала тъпо.

# 57
Аз не бих си оставила бебето с камера в хотелска стая, която сигурно не е до ресторанта. Друго е да го оставиш в спалнята, а ти да си в кухнята и за три секунди да притичаш, друго е в хотел, през коридор, а може би и на друг етаж.
То няма гаранция, че и до него като спиш няма да стане нещо, но не бих дърпала зорлем дявола за опашката.
Няма да свършат празненствата по света, сакън ако не купонясваш на тая сватба до 4-5:сутринта , какво, няма да има други празненства ли?
Освен това има отвличания, направени така. Знам, че не сме Щатите, но все пак не бих си оставила детето на чуждо място, където някой може да забележи, че е само в стаята и да влезе да го вземе.
Иначе е хубаво, че са искали да освободят бабата да се забавлява и тя, но е трябвало един от тях да стои на смени при него.
Лично мнение, какво бих направила с мое дете, за тяхното, разбира се, те си решават

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 13:37 от Не се сърди, човече

# 58
Хората харесваме различни неща и ми е много смешно някой да ме жали, че не съм си карала летата на село, с кеф.

На мен ми е тъжно, а не смешно ако някой е бил нещастен да прекара лятото по някакъв нежелан начин , особено дете . Аз също не умирам сега изобщо за села, вероятно като дете и самата ми връзка с баба ми е била причината да ми харесва. Simple Smile
Няма нищо лошо, вече технологиите са такива. Аз не съм изобщо против. Бабата какво е търсела на тая сватба не знам , ако не са и били близки младоженците. Ако са я взели да гледа детето, а накрая е нямало нужда от нея, сигурно се е почувствала тъпо.
Е, тя е отишла с идеята, че може да отмени младите да се веселят. И тя е близка на младоженците. Не че жената не се е върнала в ресторанта и не си е купонясвала. Но мисълта, че мъничето е само в стая, направо я е побъркала. И за нея е ново и необяснимо. Иначе, не е настояла. Взел го зетът, взел го . Така са решили. Може и от благородни подбуди. Но тя ме пита- защо не ми дават да го гледам? По-лошо ли е да бъде при мен, отколкото само.
Аз нали се уча отсега, би трябвало и такова действие да не ме изненадва.
Айде, то малко бебче, ами после как ще я бъде, като тръгне да ходи. Аз ако съм в нейната ситуация, ще ми стане обидно. И после, и да имат нужда, няма да бъда толкова всеотдайна.

# 59
Ееее, чак пък да се обиждаш. Не виждам защо нещата трябва да се приемат толкова лично. Решили са дъщерята и зетя, че ще гледат бебето на камера, а бабата ще се весели - какво толкова? Както вече написах - според мен са си мислели, че ѝ правят услуга. Пък и бабата е редно да проумее, че не тя ще решава кой и кога да гледа внучето, а родителите му.

Общи условия

Активация на акаунт