С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 566
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Ако са я помолили и имат уговорка, действията им са неадекватни.

# 76
Натрапената помощ, тази, която не взима предвид желанията на отсрещната страна, не е никаква помощ, ами е власт. Хората, които "помагат" по този начин искат да властват, но са прекалено лицемерни, за да си го признаят и затова слагат маската на помощта.

# 77
  • France
Доколкото разбрах роднините са общи и затова е била поканена. Не само като помощник. Нормално е бебето да си спи само. За какво му е компания?

# 78
Щом няма ясна уговорка, не я разбирам тази тъща. Но ако са се разбрали тя да гледа детето, е можело просто да й кажат, че я освобождават от задължението и те си поемат грижите.

# 79
  • France
Всъщност точно това е направил таткото

# 80
Натрапената помощ, тази, която не взима предвид желанията на отсрещната страна, не е никаква помощ, ами е власт. Хората, които "помагат" по този начин искат да властват, но са прекалено лицемерни, за да си го признаят и затова слагат маската на помощта.

Никаква натрапена помощ не е. Предложила да го вземе след ритуалите, съгласни били.
После ооп, айде само бебето.
Тя не е имала против да си седи в стаята с него. Мислела, че облекчава младите да са спокойни.
Иначе тя си е купонджийка. Изкарала си е добре.
Не са имали предварителни уговорки тя да гледа бебето там. Освен всичко друго, зетят е с парите и там и дъщерята няма думата.

Просто и казах да не се натиска, това за мен е отказ и недоверие . На мен би ми било обидно, казах го вече. Какво по-хубаво от това да се оправят сами. Тя ще си знае вече.

# 81
Vessi_to, аз съм отгледана предимно от баби - в града през годината от едната и в много мъничък провинциален град, тип голямо село, през лятото. Никой никога не ме е питал искаш ли, не искаш ли. Просто си знаех и от 3-4-годишна до 16 всяко лято бях в "голямото село", намерих си и разни приятелчета, но се усещаше разликата от тези, с които съм заедно от септември до юни и от тези, с които сме заедно от юни до септември.
И аз съм брала краставици и домати от градината за салата като по-малка, ровила съм в калта на двора и съм карала колело до смрачаване и не ми е било лошо в никакъв случай, имам само хубави спомени от там. Проблемът е, че като пораснах и се осъзнах усетих колко ми е липсвала родителската фигура, защото при баба и дядо далеч не е като вкъщи, всичко е по-свободно и с годините така и не успях да изградя толкова добра връзка с майка си (с баща си изобщо, но не е част от живота ми вече), колкото други мои приятели, които са си отглеждани предимно от родителите си.
Моето дете няма проблем да ходи на градина, с кеф си ходи, но тук има приятели от яслата, с които вече 4 години са заедно и й е трудно да изгражда нови приятелства с непознати деца, а баба й няма приятелки с внучета, които да играят и ми обясняваше как имало много деца по площадките там. То има, но за да влезеш в кръгът на непознати деца се изисква смелост, която детето ми все още не е придобило по една или друга причина.
Отделно, когато моите баба и дядо са ме гледали през лятото, когато съм била на 5-6г, те са били на около 40г и едно е да си на 40, друго на 75. На мен не ми е спокойно за дълго да оставям детето с нея, защото знам, че постоянно ще са забележки от сорта на "не тичай, не скачай" и тн, а и самото дете си е свикнало ние да сме наоколо, особено аз.
И в крайна сметка едно ходене на село с игри в двора и градината може да е обогатяващо, но едно ходене в друг град, в апартамент без охлаждане, в който лятото нощес е 35 градуса, не мисля, че може да й даде някаква добавена стойност.

За бебето и сватбата - може да не са в добри отношения със зетя или пък да е искал и тя да се забавлява с гостите, а не да седи при бебе, което така или иначе спи и имат камера. Аз лично никога не бих оставила малко бебе само за толкова дълго, но разни хора, разни идеали.

# 82
Всъщност точно това е направил таткото

Не мисля. За мен трябва да има абсолютна ясна комуникация в абсолютно прав текст.
Вероятно в историята нещо е премълчано.

# 83
А възможно ли е като е дошла майката за да смени памперса и нещо да не и е харесало и после да е пратила бащата да вземе бебето, защото знае, че майка и с него няма да спори.
Пък загрижеността и тя да купонясва да е било само предтекст.
И не са ли се разбрали кой кога и как ще си тръгва, ами си пишат съобщения.
Има в тази история нещо, което ние не знаем, липсват парченца от пъзела.

# 84
  • France
Аз не виждам проблем. Взела го е да го приспи, после вече са сложили бейбифона и жената си е направила удоволствието на сватбата.
Другото е точно търсене под вола теле и явно не е само работа на свекървите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 85
  • София
Ако са я помолили и имат уговорка, действията им са неадекватни.
Не са я молили:
Скрит текст:
Ами защото в последните теми се обсъждат близостта между баби и внуци и кой как ги гради.
И въпросът за границите.
Иначе, никой не е искал от нея да гледа бебчето.
Тя сама е опитала да си натрапи помощта, решила е, че не харесва техния начин за гледане, после, вместо тактично да се опита да не ги буди сутринта и да им напише, че си тръгва, е решила да им звъни.

Накратко – тя ми изглежда несъобразителна и контролираща. Аз също бих държала такъв човек на няколко ръце разстояние.

# 86
Е щом никой нищо не иска от нея, да си гледа купона, а не да си взима бебето при нея.

# 87
Точно така, Таис, проблемът е в очакванията. Те имат различно виждане от нея, и при положение че те са родителите, те преценяват. Но щом и е важно да се цупи, нейна си работа.

# 88
Ами те са и го взели Blush
Не е правила възражения.
Но остава едно гадно чувство.
Това бебче няма да е все на 4 месеца.

Искала е да е спонтанно полезна, според мен, но не се е получило.

# 89
  • France
Доколкото разбрах даже не се цупи. Просто не е разбрала нещата.
И слава Богу, че не остават дълго време на 4 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт