С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 531
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ама другият винаги има жилище, освен ако не е сирак без никакви роднини и живял в институция. Или с бездомни родители.

# 601
Тук вече пиша като адвокат.
С такива патологии се сблъсквам всеки ден.
Та е по принцип вече

И какво от това? Ми забрани на сина ти да излиза с жени, за да не срещне Амбър Хърд 2.0.
Това е нелепо.

# 602
  • Най-красивата страна
Не виждам нищо лошо в това човек да осигури самостоятелно жилище на детето си.Това е един много добър старт.
И ако детето е кадърно ще надгражда.
Нищо не пречи после пак да купи още едно жилище заедно с половинката си.

За живота на семейни начала-няма лошо,но едва след като връзката е станала сериозна.А за това е нужно време.
Според мен.
А има и момичета,които се местят в къщата на свекърите и се правят на съпруги,каквито не са.
И после свекърите виновни,че не приемат момичето сериозно.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 13:29 от Veronikaaa

# 603
Ама другият винаги има жилище, освен ако не е сирак без никакви роднини и живял в институция. Или с бездомни родители.
Познавам родители, които цял живот са били на квартира, и обмислят като се пенсионират да се върнат на село в доста западнала къща. Съответно детето им няма точно перспективно жилище.

# 604
За да не се натресе някоя меркантилна, да роди и той да остане на улицата.
Сега бързо става по ЗЗДнасилие. Една измислица и си аут.

Таис, преувеличаваш много.
То така става гоненето. Ще отида аз в полицията, ще се оплача от психически тормоз и него ще го изгонят - друг път.
Точно така става. Мой познат трябваше да доказва, че няма сестра. И да, изгониха го, въпреки, че доказа. Сега му остава да си изплаща кредитите, които направи за жилището.

# 605
Ако вземем да се замеряме, с такива случаи, то и много, много жени жертви на насилие и изхвърлени на улицата има. И факт, мъжете насилници са много, много повече. Та това нищо не доказва.
Честно казано, много повече ме е страх, че някой може да размаже дъщеря ми, от това, някоя да вземе хипотетичния половин апартамент на сина ми.

# 606
  • Най-красивата страна
Да,има и такива хора.
Не всеки може да осигури дом за детето.
Значи човек,който не е осигурен от родителите си ще трябва да се осигури сам.И това не е лошо.

И аз познавам такова младо семейство.
Справиха се добре.
Купиха къща на село,защото нямаха пари за апартамент в града.
Да,стара и за ремонт,но пък с 4 големи стаи.
 Спестяват пари , влагат в ремонти и работят много.

# 607
Milla_11, не, не става така.
Освен ако нямам връзките и парите, за да подкупя съответните институции няма как да изхвърля мъж, който ми се е развикал веднъж, за дето не съм направила нещо си както трябва.
Оставете ги тия градски легенди.

Дори в Германия, преди да се предприемат съответните действия в полицията първо те питат дали те е удрял.
За психическо насилие не се говори защото жертвата може да си го "измисля".
И така ако не ти харесва - багажчето и си тръгваш.

# 608
Това кой и как  си тръгва е регламентирано , не е изненада. Не знам що се смята за несправедливо.

# 609
За да не се натресе някоя меркантилна, да роди и той да остане на улицата.
Сега бързо става по ЗЗДнасилие. Една измислица и си аут.

Таис, преувеличаваш много.
То така става гоненето. Ще отида аз в полицията, ще се оплача от психически тормоз и него ще го изгонят - друг път.
Точно така става. Мой познат трябваше да доказва, че няма сестра. И да, изгониха го, въпреки, че доказа. Сега му остава да си изплаща кредитите, които направи за жилището.

Нали детето му живее в това жилище, няма как да е само бившата. Или той и дете не е искал, а тя е родила с измама.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 14:04 от Iris04

# 610
Направо е бил изнасилен, за да направи дете.
И аз имам една позната, която какви ли  не сметки правеше как някоя бъдеща снаха да не се възползва от имота на сина й (купен от мъжа й). Накрая мъжът й каза - стига толкова сметки, първо нека се появи снаха и внуче. Нали внучето ни ще живее там. Още няма ни снаха, ни внуче, даже и живеещо там гадже няма, но жената се притеснява за народен Петко.

# 611
И аз имам една позната, която какви ли  не сметки правеше как някоя бъдеща снаха да не се възползва от имота на сина й (купен от мъжа й). Накрая мъжът й каза - стига толкова сметки, първо нека се появи снаха и внуче. Нали внучето ни ще живее там. Още няма ни снаха, ни внуче, даже и живеещо там гадже няма, но жената се притеснява за народен Петко.

С толкова притеснения снаха едва ли ще се появи...

# 612
И аз имам една позната, която какви ли  не сметки правеше как някоя бъдеща снаха да не се възползва от имота на сина й (купен от мъжа й). Накрая мъжът й каза - стига толкова сметки, първо нека се появи снаха и внуче. Нали внучето ни ще живее там. Още няма ни снаха, ни внуче, даже и живеещо там гадже няма, но жената се притеснява за народен Петко.

Точно. Simple Smile

Сега се сещам, че преди има-няма половин век мъжките майки много ги беше страх синът им да не бъде измамен от някоя - да кажем провинциалистка - която да забременее с цел да го ожени и да се настани у тях. Но времената са се променили, първо никой не се жени заради бременност, второ - хората са мобилни, няма жителство, няма дявол.
Наистина не знаех, че все още майките се притесняват от подобно нещо. Възможно е, ако момчето някакво свито и съвсем не може да се оправя. Иначе и преди и сега контрата винаги е била у жената, мъжът си се измъква като стой та гледай, дори и да се налага собственото му дете да поживее в апартамента до пълнолетие, пак може да си е шапка на тояга, което за майката хич не може да се каже. Та не си струва упражнението. А пък свекървата може само да е доволна, ако има внуче, че много даже и не го дочакват, или го гледат само по вайбър.

# 613
Тея имоти, пусти опустели, на онзи свят ли ще си ги носим?
Ирис, не съм очаквала че в тези години на 21 век все още битуват тези страхове, но е факт. Къде остана любовта?

# 614
Като се замислиш това са толкова глупави сметки.
Тайс, кой е най-добрият квартал на София? Стана ми интересно.

Общи условия

Активация на акаунт