С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 531
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Не е ли на Оборище, не ми го хвали. Шегувам се.

# 616
....
Тайс, кой е най-добрият квартал на София? ...
Е как кой? Районът на Тайс.

# 617
Като е "шапка на тояга" бащата, защо толкова майки треперят по темите"Нямам жилище, нямам пари, страх ме е, че ще МИ вземе детето, моля помагайте какво да правя". Все едно този баща за еничари ще вземе детето. Ами да остави детето при бащата и тя да е" шапка на тояга".
Ако сте били миналото лято във Варна че и тази пролет продължи, има на центъра един мъж с мегафон, крещи пред съда. Не му знам точно историята, но крещи нещо, че са му отнети/възпрепятствани родителските права. Млад, добре изглеждащ мъж, не е луд в никакъв случай, макар че ако случайно го видите, точно на луд прилича. Поставя се в ситуация да се излага, да го гонят полицаи, няма яснота дали е прав. Но е факт, че само дълбоко накърнен човек и страдащ заради липса на контакти с децата може да има такова държание.
С две думи-случаи всвкакви. Да се молим децата ни да не стават обект на гавра, насилие и недостойно отношение, няма значение дали са момчета или момичета.

Иначе имам позната, жена на средна възраст, разведена, с две деца. Наскоро я видях, оплака се, че майка и я е осъдила по ЗДНасилие, за психическо такова. Малко така е направен закона, че елементът на подхлъзване си го има, инсче никой не спори за домашното насилие , че е огромен проблем.

# 618
Тайс май си мисли, че синът й го налазват златотърсачки, нищо че той няма злато Grinning

При наличен (достатъчно голям) апартамент, не мисля, че е нужно да се продава или отдава, а да се заробите с кредити до пенсия. Но това в случай, че никой не се меси и ако нечии родители се намесят, то мъжът или жената (на когото е апартамента), ще поставят ясна граница, че е недопустимо. Ако не може да се постави граница, тогава да, по-добре е първият вариант.

Сещам се за моята свека, която преди години беше възмутена, че синът й ме издържал. Ама това са нейни си умозаключения, без да е питала никого. Тогава се виждахме много рядко и изобщо не знаеше какво се случва с мен. Успокоих я, че работя по 170 часа на месец и си плащам сметките сама, да не се тревожи, но ми беше смешно как се беше закахърила, че му харча паричките и съм от гореспоменатите златотърсачки, нищо че синът й нито парички има, нито злато. Grinning

# 619
Milla_11, не, не става така.
Освен ако нямам връзките и парите, за да подкупя съответните институции няма как да изхвърля мъж, който ми се е развикал веднъж, за дето не съм направила нещо си както трябва.
Оставете ги тия градски легенди.

Дори в Германия, преди да се предприемат съответните действия в полицията първо те питат дали те е удрял.
За психическо насилие не се говори защото жертвата може да си го "измисля".
И така ако не ти харесва - багажчето и си тръгваш.
Да, да. Точно така става.
В Германия може първо да те питат дали те е удрял 😂 тук искат медицинско. И понеже нямат, психическото се доказва дума срещу дума, евентуално свидетели искат.
Последните години е масово, при евентуален спор за родителски права, жените първо да пускат по ЗДН и после за родителски права. Това всеки адвокат ще ти го каже.

# 620
  • France
Като е "шапка на тояга" бащата, защо толкова майки треперят по темите"Нямам жилище, нямам пари, страх ме е, че ще МИ вземе детето, моля помагайте какво да правя". Все едно този баща за еничари ще вземе детето. Ами да остави детето при бащата и тя да е" шапка на тояга".
Защото често този бъдещ бивш мъж е нескопосан и нехаен баща, който не си е гледал детето и 5 мин.

# 621
  • Пловдив
Само мога да се надявам дъщеря ми да не среща в живота си подобно лицемерие и да знае, че свекървата или проекто такава не и е приятелка, каквото и да говори.
Дистанцирано и любезно отношение, да. А и да бяга от мъж, на който мама му е купила апартамент, че да не бъде наритвана, все пак.

пп. Нито мъжът е глава, нито жената шия. Нормалното е да са равнопоставени партньори и мнението и на двамата да тежи.
По твоите разсъждения ти не би трябвало да се вълнуваш какво се случва с дъщеря ти и не трябва да знаеш имотното състояние на приятеля ѝ. Ако е с купен от мама и тате апартамент ще забраниш на дъщеря си да се вижда с него ли, що ли? Ще се мешаш в техните взаимоотношения и дори и добре приета дъщеря ти ще трябва да се държи като борсук? Щото мама така казва? Пу-пу-пу!
Аз например, не бих употребила думата "натирва", а "Синът ми се раздели с приятелката си". Което не е свързано с това дали ми е все едно.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 18:40 от Янтра

# 622
Даже "заряза я" е по-добре от "нарита"

# 623
Много се преекспонира това наритване, а мисля, че всички много добре разбраха tays. Аз може и да не съм съвсем съгласна с житейските и възгледи, но ако правилно съм схванала ситуацията се касае за момиче с огромен кредит, което за да не го изплаща напуска работа и увисва на врата на сина и. На всеки може да се случи да затъне, но според мен тук не става въпрос за временни трудности, а за чист паразитизъм върху сина и, придружен с тръшканици и фасони. Ами прав си е да я нарита - остана ли някой в 21ви век да храни куче, което го лае?

# 624
Въпрос на речник е, всеки си го формира от разни места, средата  и други.

# 625
Много се преекспонира това наритване, а мисля, че всички много добре разбраха tays. Аз може и да не съм съвсем съгласна с житейските и възгледи, но ако правилно съм схванала ситуацията се касае за момиче с огромен кредит, което за да не го изплаща напуска работа и увисва на врата на сина и. На всеки може да се случи да затъне, но според мен тук не става въпрос за временни трудности, а за чист паразитизъм върху сина и, придружен с тръшканици и фасони. Ами прав си е да я нарита - остана ли някой в 21ви век да храни куче, което го лае?

Тя го каза за всички бивши в началото. А и нали казваше, че е приятелка с тях. То с такива приятели врагове не ти трябват.

# 626
Всяка майка (без значение на син или дъщеря) иска детето й да е добре.
Ако синът ви си прибере "трофейна съпруга", на която само да й плаща процедурите и парцалките едва ли ще подскачате от радост, а тя все да се "открива" в нови поприща: инфлуенсър, ютубър, онли фенс и подобни.
Естествено, че ще ви е яд - и не синът ви няма да си го е "заслужил'.
Както и дъщеря ви няма да си го е "заслужила" да попадне на алкохолик и насилник.
Такива неща не се "заслужават".

Може да споделите притесненията си с детето си без да използвате епитети и обиди, че тогава ще стане страшно.

Ето моята свекърва нито мен харесва нито зет си. Със зет си се скара безвъзвратно и вижда дъщеря си от дъжд на вятър - запитайте се дали си струва това бъркане в личния живот.
Дъщеря й се ожени за нежеланият зет и сега си ходи сама по семейни събирания понеже на свекърва ми много й беше важно да обясни на вече съпругът й (макар и индиректно) какъв идиот е.
И ако я питаш - тя пак нищо не е направила и отново е жертва на някакви конспирации - да точно така.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 22:47 от Не се сърди, човече

# 627
Моята сега е за месец в България със свекъра.Много са притеснени внука им в Германия да не ги забрави и сега звънят всеки ден, за да ги гледа,да не вземе да ги забрави Joy

# 628
Ще ме извинявате, ама това да се отъждествява мъжът да е насилник или алкохолик и жената да е инфлуенсърка или даже да има онли фенс е просто ужас и само демонстрира какво ви е отношението към жените и как не взимате домашното насилие на сериозно. Еквивалентът на мъж алкохолик е жена алкохоличка. На мъж насилник жена насилничка не е точно еквивалент заради разликата във физическата сила и опасността за насилвания.

# 629
Има една поговорка, че не можеш да измамиш честния човек.
Мъжете, които издържат жени, едва ли го правят без да са си направили и те сметката какво ще спечелят от тази работа.
Особено умни мъже, с финансова и правна култура.

Общи условия

Активация на акаунт