С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 531
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Има и мъже, които карат жена си да напусне работа, за да е изцяло зависима от него финансово. Тези мъже не са жертви, даже често са и насилници. Е, според майките им може и да са жертви, не знам

# 631
Има една поговорка, че не можеш да измамиш честния човек.
Мъжете, които издържат жени, едва ли го правят без да са си направили и те сметката какво ще спечелят от тази работа.
Особено умни мъже, с финансова и правна култура.

Баш тия оглупяват тотално като се влюбят и си мислят, че златотърсачката точно тях няма да прекара.

# 632
Ако синът ви си прибере "трофейна съпруга", на която само да й плаща процедурите и парцалките едва ли ще подскачате от радост, а тя все да се "открива" в нови поприща: инфлуенсър, ютубър, онли фенс и подобни.
Естествено, че ще ви е яд - и не синът ви няма да си го е "заслужил'.
Трофейна съпруга или по-скоро трофейна приятелка е осъзнат избор на мъжа, там изненада няма. Мъжът не избира душата на жената, човека, а избира трофейна външност.
Трофейната външност отнема много време - всекидневно 3-4 ч. в салон за красота, после 1-2 ч шопинг (може да не пазарува, но трябва да е осведомена), хайде още 2-3 ч. да свърши малко домакинска работа. А забравих поне 1-2 ч за снимки и социални медии ...  и то денят свършил. Как да отдели трофейната жена  8-10 ч. за да работи???

Така че ако даден мъж избира трофейна жена, трябва да е наясно, че тя нама как да работи нормална работа и да гради кариера. И да е съвсем наясно, че трябва да плаща за трофейния външен вид, защото поддържането му е скъпо. И щом той избира външността, а не човека и трофеят ще избере издръжката, а не човека в мъжа.
Мъжът избира лесният вариант, плаща за присъствие. И в ценностната му система важни екстеншъните, а не интелект и образование, например.
Всеки мъж може да опита да има връзка с образована и красива жена, която е просто красива, но не е трофейна. Такива млади жени има достатъчно. Но тях не можеш да ги купиш с пари, а трябва да ги спечелиш с човешките си качества. Това бих казала на сина си, ако го виждам да избира само трофеи - докато избираш само по външност и теб ще те избират по доходите.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 22:48 от Не се сърди, човече

# 633
Трофейните съпруги вършели домакинска работа? Че тогава никакви трофеи не са

# 634

И аз това щях да пиша - трофейните съпруги не вършат никаква домакинска работа, а само "работят върху себе си".

# 635
Ако мъжът не може да си позволи да плаща за домакинската работа, значи не може да си позволи трофейна съпруга, а просто съпруга

# 636
  • София
Само за "апартамента" да отбележа - уви има ситуации, в които детето си отива преди родителите, купили въпросното жилище. И тук съм чела такива казуси (не помня обаче дали в тази или друга тема) и в реалността знам такъв. И в последствие  от този апартамент, който се надяват да остане поне за внучето/внуците, остават части и за новите деца на другия родител (не тяхното дете), а в конкретният, за когото знам - и за втория съпруг и детето му от първи брак. Просто, за да нямало дрязги го прехвърлили на дъщеря си и зет си преди сватбата. За съжаление дъщеря им почина млада. Съпругът и детето го наследяват, но той се жени пак и за още по-голямо съжаление също си отива рано. И накрая - внучето на хората купили жилището (определено не богаташи и с възможности) - дели имота с детето на втората съпруга от предишен брак.
И да, тук става въпрос за родители на момиче, както и да - никой няма да си носи имането на онзи свят. Но, все пак с ММ сме решили - всичко наше си е наше докато сме живи - после така или иначе остава за детето/децата. Ако имаме щастието да имаме и второ и се налага да делят - ами да го правят. А, да купуваме специално за детето - пък съвсем не 🙂

Да, да, знам - тук масово не им пука за имоти, те са над нещата и могат с лека ръка да купят още 5, ако се налага. Но, в масовия случай не е точно така.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 22:38 от gg__

# 637
gg__, много ме натъжи разказаното от теб.

# 638
Моята сега е за месец в България със свекъра.Много са притеснени внука им в Германия да не ги забрави и сега звънят всеки ден, за да ги гледа,да не вземе да ги забрави Joy
Досадно. Колко е голямо детето?

gg__, дано поне втората съпруга отгледа и двете дечица и те да са си опора, нищо, че нямат кръвна връзка.

# 639
  • София
Скрит текст:
Само за "апартамента" да отбележа - уви има ситуации, в които детето си отива преди родителите, купили въпросното жилище. И тук съм чела такива казуси (не помня обаче дали в тази или друга тема) и в реалността знам такъв. И в последствие  от този апартамент, който се надяват да остане поне за внучето/внуците, остават части и за новите деца на другия родител (не тяхното дете), а в конкретният, за когото знам - и за втория съпруг и детето му от първи брак. Просто, за да нямало дрязги го прехвърлили на дъщеря си и зет си преди сватбата. За съжаление дъщеря им почина млада. Съпругът и детето го наследяват, но той се жени пак и за още по-голямо съжаление също си отива рано. И накрая - внучето на хората купили жилището (определено не богаташи и с възможности) - дели имота с детето на втората съпруга от предишен брак.
И да, тук става въпрос за родители на момиче, както и да - никой няма да си носи имането на онзи свят. Но, все пак с ММ сме решили - всичко наше си е наше докато сме живи - после така или иначе остава за детето/децата. Ако имаме щастието да имаме и второ и се налага да делят - ами да го правят. А, да купуваме специално за детето - пък съвсем не 🙂

Да, да, знам - тук масово не им пука за имоти, те са над нещата и могат с лека ръка да купят още 5, ако се налага. Но, в масовия случай не е точно така.
Ебаси черният сценарий братче.
То ако мислиш така по-добре нищо да не правиш.
И деца не раждай, че да не ги надживееш.

Напълно отговорно и осъзнато съм родила едно, живот и здраве се надяваме и за второ.
И също толкова отговорно - имаме едно НАШЕ жилище, ММ едно наследено, а аз една вила, и ще си останат на съответните собствениците - тоест едното и на двамата, другото негово и мое - докато сме живи. После са за детето. Или, ако се получат нещата, за децата. Приживе - нито ще купуваме имот на вече пълнолетен човек, нито ще прехвърляме.

Допълвам - tetka_the_best - двете деца - са вече пълнолетни - и общо взето отгледани са децата, но тъй като и "купилите"баба и дядо починаха, остават само другите - а те няма как да докажат нищо, а втората съпруга си гледа интереса на нейното дете. И тъй като те са с по-голяма част - предполагам накрая просто ще му изплатят неговата.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 23:00 от gg__

# 640
Скрит текст:

Ебаси черният сценарий братче.
То ако мислиш така по-добре нищо да не правиш.
И деца не раждай, че да не ги надживееш.

Напълно отговорно и осъзнато съм родила едно, живот и здраве се надяваме и за второ.
И също толкова отговорно - имаме едно НАШЕ жилище, ММ едно наследено, а аз една вила, и ще си останат на съответните собствениците - тоест едното и на двамата, другото негово и мод- докато сме на тази живи. После са за детето. Или, ако се получат нещата, за децата. Приживе - нито ще купуваме имот на вече пълнолетен човек, нито ще прехвърляме.

Нека бъда коригирана ако греша, но как половинката наследява приписан имот на съпруга/съпругата?
Май никак?

# 641
Arielle, като почине преди него. Баща ми като почина, майка ми и аз наследихме по половинка от неговите наследствени имоти.

# 642
Ами, например домакинска работа е да си нареди гардеробната стая.
Освен това е модерно като инфлуенсър да покаже някоя супер засукана манджа със сложни съставки. Тренира за черешката на тортата. Също така е важен интериорния дизайн - трябва да обяснява тези италиански мебели от еди-кой си дизайнер, как се съчетват с пердетата. Да избира акценти - така де няколко часа си трябват да реши къде точно да сложи новата ваза, хем да е фън-шуй, хем да е на като при Мимето, да не излезе, че копира от нея. Simple Smile Той и дома трябва да е трофеен.

# 643
За тази работа трябват много пари. Освен това за засуканите манджа има екип зад кадър. И помощен персонал и стилист за гардеробната. Та така. Всичко си върви с правата и задълженията, за който го влече.

# 644
Това тогава не е домакинска работа, а хоби

Общи условия

Активация на акаунт