С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 564
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Всеки иска това за детето си.
Ако партньорът е хармоничен, няма никакво значение кой къде и как.
Но когато имаш териториално предимство, имаш малко повече защита.

Филомена, синът ми си купи жилище в най- добрия квартал на София. С кредит. Това лошо ли е, защото не разбрах.
Да е бил на квартира от 18 годишен, пък аз да си давам апартамента под наем, за да е човек. Това ли е новата формула?

Скрит текст:
Отивам да се боря с поредните те такива те, развеждащи се за това и онова.

# 586
За мен, най-добре за взаимоотношенията в двойката е заедно да си купят апартамент, да градят сами тяхното си място, където и двамата да се чувстват добре дошли, а не като за малко и на гости. И с единия крак навън. И дори да има апартамент от родителите, той може да се отдава под наем и да си подпомагат ежедневието, ако преценят. Отделно, че много често осигурили апартамент родител, счита, че има правото да се меси. Не малко подобни случаи сме чели, и винаги първият въпрос е, чий е апартаментът. Та така.
Точно! То може и двамата да имат апартамент от родителите, или да са си купили поотделно преди това два малки, после под наем и купуват общ. Но не знам аз дали бих оставила детето си да плаща висок наем, ако аз имам апартамненти под наем... макар че ми се вижда логично мнението, че е по-полезно да е под наем, а човекът сам да се научи да пести и живее. Но благодарение на такова мислене пък майка ми е изгубила страшно много пари през 90те като е имало инфлация преди да се родя, и после всичко отначало с трудности. Не винаги трудностите са полезни, да учат на много оправност и самостоятелност, но пък ограбват донякъде личния живот, и изморяват много.

# 587
Да разбирам ли,че ако родителите имат няколко апартамента и къщи трябва да ги дадат под наем ,а единственото им дете  да  тегли кредит,за да си купи дом.

# 588
Какво значи териториално предимство?
Ако сина ти си намери майстора може да й припише всичко на нейно име (такъв сюжет ми се разви пред очите).
Не се заканвай много, че не се знае какво ще ти дойде на главата.

# 589
  • София
Аз не съм крайна. Имали, дали. Нито едното, нито другото гарантира какъв индивид ще излезе от детето, момиче или момче. Но за семейство, наистина е по-добре да градят заедно, за да не може да има "наритани".

# 590
Кому е нужно териториално предимство, в една връзка на равнопоставени, обичащи се хора? От самото начало, да се подчертае, че единият е нещо повече.... Ми мерси.

# 591
За да не се натресе някоя меркантилна, да роди и той да остане на улицата.
Сега бързо става по ЗЗДнасилие. Една измислица и си аут.

# 592

Таис, преувеличаваш много.
То така става гоненето. Ще отида аз в полицията, ще се оплача от психически тормоз и него ще го изгонят - друг път.

# 593
Знаеш ли Таис, нормалните хора се влюбват и заживяват заедно, никоя на никой не се натриса.  Потресаващо отношение имаш към жените.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 13:06 от alex_jp

# 594
Ако като родител ще мислиш непрестанно коя ще се залепи за детето ти, за да го използва, дали пък не я предаваш тая нагласа и на детето си...
Чудя си се само.

# 595
  • София
Таис, може да удавиш някоя бъдеща снаха с добронамереност.

# 596
Тук вече пиша като адвокат.
С такива патологии се сблъсквам всеки ден.
Та е по принцип вече

# 597
  • София

Ето, за това отношение говотим. Пък после обяснявай колко д
Толерантна свекърва си.
Обзалагам се, че ако разтурят съжителството, ще прочетем в детайли всичко негативно за нея и семейството и.

# 598
Ре, ужасна съм нали се разбрахме.
Успоокойте се вече, няма да мого да отговарям скоро

# 599
Идеалният за мен вариант, когато става въпрос за семейство, а не за гадженца, които просто живеят заедно: и момичето, и момчето имат апартаменти; заживяват в този, който им е по-удобен, другият дават под наем и с наема изплащат вноска за кредит на трето, вече общо жилище, или общ ваканционен имот Smiley 

Докато са гадженца - под наем.

Нанасяне в дом на партньора, независимо дали купен лично или предоставен (подарен) от родител, приемам само в случай, че нанасящият се също има свой дом. Другото ми е някак отчаяно и винаги навява мисли за търсене на изгода.

Общи условия

Активация на акаунт