С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 544
  • 754
  •   2
Отговори
# 180
Tays,
Имам различна гледна точка.
Приятелката ти тъща се държи като свекърва. Не е упрек, казвам го с най-добри чувства. Преди време бях писала в темата, че и ние тъщите сме бъдещите свекърви.

Тя и приятелката ти не е случаен човек, с професионална реализация и финансови възможности над средните. Това е като контекст - тя е перфекционист и очаква нещата да се случват по перфектния (според нея) начин.

До сватбата с дъщерята са били близки. И след това (изведнъж) дъщеря й се отдалечава. По принцип тъщите и дъщерите имат сходни виждания за гледане на внуците, в частност помощта на бабите.  Но в този случай не е така. Така да се каже, дъщерята се държи като син. Вероятно младите са по новата мода да гледат детето 100% сами. Нали и бащата стои доста вкъщи и е ангажиран с рутината за бебето.
Вероятно допълнителен фактор е това, че бащата е от много богато семейство и дъщерята в началния етап много иска да се впише. Цялото внимание е към новата среда и неглижира предишната си среда, т.е. майка си.
Ако е така, времето ще нареди нещата. Дъщерята ще се успокои, че е приета и пак ще потърси част от старата близост с майка си.

Има и друг вариант. Приятелката ти е свръх чувствителна и грешно тълкува ситуацията. Например младите може да не я канят в дома си, защото мислят, че е разхвърляно.

# 181
  • София
..
Да си поема пътя и толкова.
...
Е нали това прави?
Защо е цялата драма в такъв случай?

# 182
И синът ми като кажа, че ще мина вряка НЕЕЕЕ. А то било, че не са чистили. Голяма драма. Докато разбера, зор видях.  А си купиха апартамент на 400 метра от нас. Те, а не-аз да тичам след него.
Ще се напаснат нещата , смятам аз при моята приятелка. Ново и е, дъщеря и се адаптира, тя-също.
За мен е тъпо да си оставиш бебето на бейбифон, при жива и обичаща баба, ама коя съм аз.
Явно се оправят и без баби хората.

# 183
  • София
Таис, за пореден път влизаш в лични проблеми на твои близки. За адвокат е доста зле.

# 184
Таис, за пореден път влизаш в лични проблеми на твои близки. За адвокат е доста зле.

Какъв юридически казус поставих ?
Тук ставаше дума за приятелка в отношения с дъщеря си.
Спирам, защото ти търсиш лична конфронтация и престиж Blush

# 185
  • София
И синът ми като кажа, че ще мина вряка НЕЕЕЕ. А то било, че не са чистили. Голяма драма. Докато разбера, зор видях.  А си купиха апартамент на 400 метра от нас. Те, а не-аз да тичам след него.
Ще се напаснат нещата , смятам аз при моята приятелка. Ново и е, дъщеря и се адаптира, тя-също.
За мен е тъпо да си оставиш бебето на бейбифон, при жива и обичаща баба, ама коя съм аз.
Явно се оправят и без баби хората.
Явно това е драмата при приятелката ти.
Няма никакво значение ти или приятелката ти какво си мислите. Това е избор на родителите.
Ние с мъжа ми също сами си гледахме детето и ако можех да върна времето назад, пак бих направила същия избор.

# 186
  • София
И предишният беше такъв. Пускаш се в подробности и обяснения.

# 187
Предишното беше казус.
Брей, да не пиша освен ?

# 188
Таис, коя елитарност - тази, че си гледат детето и не са го метнали на бабите ли? Ами това е най-нормалното нещо.
Майка ми, не ми се обажда да идва у нас, чака аз да я поканя. Между другото, аз също чакам покана да им отида на гости. И приемам за съвсем нормално, ако ми предложи да се видим навън. А живеем на 3 минути разстояние. Децата ми е гледала, когато съм помолила, без да ми прави фасони. А аз съм искала помощ, основно за да не висят децата последни в градина или училище. И за 14 г., общо под 15 дни, за да пътуваме някъде сами.

# 189
  • София
Аз лично виждам драма в това, че явно на момичето не се позволява да се вижда насаме с майка си. Абсолютно не вярвам да е по нейно желание; ако беше така изобщо нямаше да ходи да се виждат, нямаше да влачи свекърва си (от всички възможни хора, баш свекървата, егати мерака Simple Smile). Ама всеки си шета на акъла.
Ако с моята дъщеря един ден се случи нещо такова, ще изперкам от притеснение, честно. Надявам се поне по телефона да си говорят нормално.

Alex_jp, а минаваш ли да вземеш свекърва си, като отиваш да се видиш с майка си навън, или нямаш такова задължение? А и очевидно си я канила майка си у вас. Та нямаш нищо общо с казуса.

# 190
Таис, коя елитарност - тази, че си гледат детето и не са го метнали на бабите ли? Ами това е най-нормалното нещо.
Майка ми, не ми се обажда да идва у нас, чака аз да я поканя. Между другото, аз също чакам покана да им отида на гости. И приемам за съвсем нормално, ако ми предложи да се видим навън. А живеем на 3 минути разстояние. Децата ми е гледала, когато съм помолила, без да ми прави фасони. А аз съм искала помощ, основно за да не висят децата последни в градина или училище. И за 14 г., общо под 15 дни, за да пътуваме някъде сами.
Елитарност е да стъпиш на фундамент и да си елитарен, само защото някой друг те е поставил на ниво.
Както и да е.
Очевидно приятелката ми е сбъркала с простия факт, че е пре-задоволила дъщеря си.
Ще си носи последиците.

# 191
  • София
Нищо елитарно няма в това родител да си гледа детето. Това би трябвало да е естественото състояние. Явно приятелката ти е очаквала, че ще бъде "главната баба", но понеже родителите си гледат детето, сметките ѝ излизат криви и сега се цупи.

# 192
Е, доста елитарно е.  Колко зетьове са чак толкова задоволени финансово, та само да си стоят и да гледат бебе. Не е много често, предполагам.

# 193
  • София
И елитарно да е. Какво й влиза в работата на приятелката как едни хора харчат собствените си пари? Или си е правила сметката как зетят ще ходи на работа, тя ще му гледа детето и ще стане третият в двойката им и сега сметките й излизат криви.

# 194
Какви последици, вижда дъщеря си и внучето си регулярно. И прави фасони, че не са и оставили детето за цяла нощ. Чудно.
Бъди, тя не се е загрижена за дъщеря си, а драматизира защо не и дават да гледа бебето. Че веднъж било на 4 месеца. По друг начин звучи човек притеснен, че с детето му се случва нещо нередно. Но не, тя се тръшка и прави сцени, защото нещата не се случват както иска тя. Тя е обидена, че не се изпълняват нейните очаквания,  не е притеснена. Че и заплахи, че щяла да види, неблагодарната и дъщеря, как можело да се съобразява с мъжа си. Ами с кой да се съобразява? Човекът иска да си гледат сами детето, явно и свекървата не го гледа. Кое му е ненормално на това.
Девойката не живее в неин апартамент и вероятно се съобразява с мъжа си. Също, както ние се съобразяваме един с друг, кога и дали да каним родители у дома или да излезем навън. Ако си е мислели, че ще ходи по всяко време, когато реши, ами не е права. Ще ходи, когато я поканят. Още повече, че очевидно отношението към 2те баби е еднакво.
И дори зетят да ходи на работа, девойката сама ще си гледа детето, съвсем нормално е. Няма нужда някоя баба да наминава всеки ден.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 17:46 от alex_jp

Общи условия

Активация на акаунт