С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 545
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • Другата България
Аз не съм изненадана от реакцията на такива хора.
Като тази на тъщата в случая - ако е истинска разбира се, и написаното е вярно.
Както е видно, все още има жени, които смятат, че родителите, в случая майката на жената в едно семейство, са от “семейството“. Разбира се, когато помагат и “гледат“ деца.
Защо тогава да няма обратното?
Тъщата може да смята, че е “от семейството“ на момичето и с право да е обидена.
Въпреки, че вероятно не е приятно да ти ограничават контакта с внучето, или да го виждаш по график, и с предварителна заявка.
Но който както си постеле......

# 196
  • София
Само дето нито се е тръшкала, нито е драматизирала, а действа както искат родителите - не остава при бебето, вижда се с дъщеря си само под надзор.

# 197
Само дето нито се е тръшкала, нито е драматизирала, а действа както искат родителите - не остава при бебето, вижда се с дъщеря си само под надзор.

# 198
Често срещано е вече да "ревнуват" бебето от близки, не са се нарадвали,  а при бебе всеки се натиска, като магия   е. Да почакат да проходи,  но тогава изчезва мерака.
 За мен  ако има червен фенер е при тъщата. Ще  и мине.

# 199
Баш демонстрация си е, звъненето сутринта, след нощния купон. Какво си мислите, че цялата тая драма е разказана само на Таис и младите нищо не са разбрали. Да, бе. Дори по думите, които употребява приятелката си личи.

# 200
И мен позвъняването сутринта ме изуми. Тези хора не са ли се разбрали предварително как и кога ще си ходят на другия ден.....
Таис, кой ги е поставил на този пиедестал, за да са елитарни? Кой им плаща, за да живеят така? Е, този някой е виновен, не са те.

# 201
Има липса на комуникацията между всички тези хора, дори между дъщерята и майка й, което е скандално. Бабата мисли разни неща, но споделя с приятелка, вместо да ги каже на дъщеря си. Щом дори не са се разбрали как ще се действа на партито, явно не си общуват особено.
Нашите се върнаха онзи ден от ваканция и останаха у нас след летището, вечеряхме и на сутринта закусвахме заедно и си разказвахме, мм прави закуска на мама, а аз на баща ми, и после тя каза, че този ден й е бил по-емоционален отколкото цялата ваканция. Естестено, че жената да иска да участва в живота на дъщеря си, и в този на собственото си внуче, и да не иска нон стоп друг човек. Както някои тук излизат само със снахите си по женски, така и тази жена иска да излезе само с дъщеря си. Но защо не й го казва?
Обичам големи семейни събирания, за мен семейството не се състои само от двама човека и дете, което ще се изнесе, да това е приоритет и основа, но всички останали родители от двете страни, сестри, братя, чичовци. Като дете се събирахме много хора по празници на огромна маса, бабите от двете страни, нашите, чичо ми и жена му, нейните родители и брат й, понякога взехмахме столове от съседи, защото не ни стигаха. И всички живеехме горе долу наблизо, и сме си помагали винаги. Милион пъти съм вземала и водила братовчедите си от училище, или аз съм оставала след училище у свекървата на леля ми, с която нямам родинска връзка. Не харесвам саможиви хора, които не могат с майка си да общуват и странят от нея щом се оженят, или изоставят приятелите си, а даже се оказва и че не работи никой от тях, но време нямат.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 18:13 от Tanya Valcheva

# 202
Тя историята заживя свой самостоятелен живот.
Няма какво да обяснявам повече😀

# 203
  • France
Чета този казус и изведнъж се замислих как ли свекърите ме "солят":
"Гледат си сами децата, малкото почти не ни познава, синът ни вижда от дъжд на вятър... тази българка е много доминатна, пък майка ù каква е командаджийка (това е реален коментар), никога не можем да го видим сам, снахата не работи сумати години, горкото момче..."
Сигурно френската Таис в момента прави буря в фр-мамма и бивам солидно оплюта Joy

Тайс, за пореден път разказваш история на твои близки, давайки твърде много подробности. Не е коректно

# 204
Филомена, не можете с майка ти да настигнате рускините, еле пък и ако са московчанки. 😀

# 205
Богаташите свекъри и младото семейство едва ли четат тук, няма да се разпознаят.
А и не са от най-богатите, та да са известни публични личности и да се сетим кои са.
Ако бяха, щяха да си имат киносалон вкъщи, нямаше да наемат обществен такъв, пък макар и само за тях.
А и нищо лично против Таис и не твърдя че си измисля, но историите и звучат повече пързалка и от най-очевидните пързалки.
Миналата даже беше още по-невероятна.
А какво стана там, снекървата как постъпи?

# 206
Според мен достатъчно много детайли са дадени, за да се разпознае семейството дори и някой ден случайно да попаднат на темата.

# 207
  • Пловдив
Или става въпрос за някакви изключения, които са няколко пъти годишно (грубо казано)?
Е, няколко пъти годишно даже аз ще гледам. С предварителна уговорка.

Никога не съм очаквала и не съм получавала помощ за гледане на дете. Резултатът е недоволна баба, която непрекъснато се жалва, че внуците й не я искат. Не искам да се поставям в подобно положение. Знам, че рано или късно всеки ще си хване живота и няма да му е до мен, но докато съм в силата си, ще се постарая при мен да е различно. Дано случа на сърдечна снаха.
Майка ми не ги е гледала като малки, сега като големи са близки. Лятото ще ходят на море и понеже майка ми се изморява да шофира ще ги кара моя големия.

Това е гледане за някои хора, за мен е достатъчна помощ. Всеки ден по час два, два пъти седмично готвене, като пораснат екскурзии. Тук спорим, че повечето не искат това изобщо, а внуче само отдалеч и на снимка, или по възможност родителите му да са там, за да го гледат.
ВСЕКИ ДЕН по час-два гледане, два пъти седмично готвене ?!?!?!? Абе вие ..... наред ли сте??!?!?!?!!?

# 208
  • France
Достатъчно е някакви общи познати да познаят за кого става дума и съвсем да развият клюката. България е малка държава и велможите с възможности се броят на пръсти. Особено тези с внуче на 4 месеца.

Янтра и аз се учудвам от какво някои хора намират за нормално

# 209
Освен 1-2 часа гледане и готвене, може и една пералня и да поизчисти нещо. И направо да го родиш това внуче, като ще отлеждаш...

Общи условия

Активация на акаунт