С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 912
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ставате смешни вече. Толкова ли пък искате да продължавате да имате важна роля в живота на порасналите си деца?
Аз защото никак. Колкото са повече независими, толкова по добре. Значи съм успяла като родител.

Има хора, които се чувстват значими по този начин. Виж в какъв потрес изпадат някои, ако се каже, че е възможно да няма нужда от тях. Точно в миналата тема написах за една тъща, която така се беше вкопчила в семейството на дъщеря си и нещата там не завършиха добре.

То и целият спор тръгна от такъв случай – родителите си гледат сами бебето, как може така?

# 361
Всъщност доста определение прочетохме за тези, които предпочитат или трябва да си гледат сами децата.

# 362
  • Варна
Ще се повторя. Ти може да искаш, но другата страна да не иска. Аз например не искам. И ще трябва да се подготвиш да приемеш това. Нали, уж, си широко скроена.
Подготвена съм , не бой се. Ако не желае хич няма и да настоявам, просто ще бъда с добра настройка. Simple Smile

Независими деца трудно ще имат тези , които смятат че при тях децата им се чувстват най-добре. Тежко им на тези снахи..

# 363
  • София
Аз сега не знам как да се определя. Гадна незаинтересована или натрапчива свекърва. Май като жабата да се разкрача 🤣

# 364
  • София
...
Независими деца трудно ще имат тези , които смятат че при тях децата им се чувстват най-добре. Тежко им на тези снахи..
Но ще станат независими, ако при бабите са най-добре?

# 365
Аз сега не знам как да се определя. Гадна незаинтересована или натрапчива свекърва. Май като жабата да се разкрача 🤣
Все така ще си, разкрачено.
На мен тази ми е четвърта.
Посрещай, дружелюбност, добре приета.
И после синът каго натири момичето , и не си нищо. И почват атаките от момичето, ама той, ама защо.
Сложна работа.

# 366
  • Варна
...
Хах, не, добре може  и при мама и тате и при бабите. Така мисля Simple Smile Аз бях така, така че е възможно. И сина ми е бил така. Смятам го за правилно, това общуване е съвсем различно.

# 367
  • София
...
Хах, не, добре може  и при мама и тате и при бабите. Така мисля Simple Smile
Скрит текст:
Аз бях така, така че е възможно. И сина ми е бил така. Смятам го за правилно, това общуване е съвсем различно.

О, да, напълно съм съгласна с това. Контакти трябва да има. Примерно мъжът ми водеше малкия при свекъра ми всяка седмица (обикновено неделя). Контактите с баба и дядо са важни. И с другите близки също.

# 368
...
Хах, не, добре може  и при мама и тате и при бабите. Така мисля Simple Smile
Скрит текст:
Аз бях така, така че е възможно. И сина ми е бил така. Смятам го за правилно, това общуване е съвсем различно.

О, да, напълно съм съгласна с това. Контакти трябва да има.
Е как си съгласна, като ти си изолираласвекъра си, и винаги застъпваш тезата, че не са необходими възрастни

# 369
  • София
Таис, ти четеш ли какво пиша?
Аз бях прекратила контакт със свекъра ми. Аз. Никога, нито веднъж не съм  писала, че ограничавам по какъвто и да било начин контактите между сина ми и свекъра ми. Тези контакти по абсолютно никакъв начин не са били ограничени. Свекърът ми не е гледал малкия, но контакт между тях имаше.

# 370
Е, ти, де. Ти. И мъжът ти съгласен.
Не е ощетено детето, защото мама знае най- добре.
Чела съм те. Чувството ти за непогрешимост е константа в темите. Няма лошо. Все някой задава тон 😀

# 371
  • София
Е, ти, де. Ти. И мъжът ти съгласен.
Не е ощетено детето, защото мама знае най- добре
Какво аз?
Нали спорът е за контакти между децата и бабите/дядовците, не за снахите и бабите/дядовците? Детето винаги е имало контакт с тях, не са го гледали.
Аз прекратих конктакти със свекъра ми. Детето ми не е прекъсвало контакт със свекъра ми. Свекърът ми не го е гледал.

# 372
Сложила си бариера. Своя. Не граница. Бариера. Уважавам го, но бъди и ти искрена.

# 373
  • София
Сложила си бариера. Своя. Не граница. Бариера. Уважавам го, но бъди и ти искрена.
През цялото време съм Simple Smile
Според теб къде не съм била?

Понеже имам чувството, че поради някакви причини не четеш темата много съсредоточено, нека да обобщя:
Спорът е за гледането и контактите между децата и бабите/дядовците им.
С мъжа ми сами си гледахме детето. Имах предложена помощ, но отказах (по-рано в темата обясних и защо). Доволна съм от този избор и ако можех да върна времето назад, пак бих направила същия. Аз бях прекратила контакти със свекъра ми. Детето ни не е гледано от баби и дядовци. Но през цялото време то е имало контакт и с бабите, и с дядовците, и с останалите близки.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 19:34 от milenaka

# 374
  • France
Тук съм съгласна. Нормално е децата (малки и доста по-големи) да търсят компанията на своите връстници. Но колко ахкания и охкания съм чела тук, когато кажеш, че е нормално детето да се изнесе от вас на 18-20г...

Общи условия

Активация на акаунт